Brynn smiler ind i kameraet

Brynn fra "Fede forhold" er ked af hårde kommentarer: "Hvorfor skal jeg tabe mig, hvis jeg selv er glad?"

“Hvordan man passer på sin egen krop, er helt op til én selv,” lyder det fra Brynn Hull-Mathiasen, som efter sin medvirken i DR-programmet “Fede forhold” har modtaget en række grænseoverskridende kommentarer om hendes vægt.

"Du bliver en dårlig mor, da du er tyk!", "Du har et madproblem, som du skal have styr på først", "Hvorfor skal tykke mennesker have børn? Det er ulækkert!".

Det er bare nogle af de hårde kommentarer, som Brynn Hull-Mathiasen og hendes mand, Stewen, har fået efter deres deltagelse i det populære DR-program ”Fede forhold”.

På skærmen kunne danskerne følge med i parrets udfordringer med vægten, ligesom de også åbenhjertigt delte deres drøm om at blive forældre en skønne dag – en drøm, som ifølge programmets eksperter blev besværliggjort af parrets livsstil.

Men selvom parret var glade for deltagelsen i programmet, har de mange kommentarer ramt hårdt.

Derfor har Brynn valgt at dele et billede af sig selv iført undertøj på Instagram sammen med en tilhørende tekst, hvor hun svarer igen.

”Først og fremmest, så ja, jeg er tyk! Jeg bevæger mig hver dag, jeg spiser varieret, jeg sover godt om natten, og jeg får sex og intimitet med min partner. Hvordan jeg opdrager mit forhåbentlig kommende barn, har INTET med min størrelse at gøre,” skriver Brynn blandt andet i opslaget, som kan ses nedenfor.

Hvorfor skal jeg tabe mig?

Det er ikke første gang i hendes liv, at Brynn har fået kommentarer på hendes vægt. Men det har ikke altid været dårlige oplevelser.

Overfor alt.dk fortæller hun om en oplevelse fra sine tidlige leveår, som for hende understreger, at det ikke nødvendigvis er forkert at veje mere end gennemsnittet.

”Jeg har tidligt i min barndom fået at vide, at jeg er kraftigt bygget. En skolesygeplejerske sagde engang til min mor, at jeg ikke fulgte den gennemsnitlige, ideelle vægtkurve, men at jeg fulgte min helt egen kurv, og det var helt okay. Dette var tilbage i 90'erne, hvor denne tankegang var forud for sin tid,” lyder det fra Brynn, som i dag er midt i 30’erne.

Hun fortsætter:

”Min far er tyk, og min mor er tynd. Min søster er på mange måder ligesom min mor, og jeg ligner min farpå mange flere måder end min mor, selvom det er min mor, der har opdraget mig med sunde vaner og bevægelse.”

Og netop sunde vaner og en rask krop er noget, som Brynn mener, ikke behøver hænge sammen med at være slank.

”Hvis jeg er sund og rask, hvorfor skal jeg så stræbe efter noget, der ikke passer til netop min krop?Hvis jeg er tilfreds, hvis jeg er glad, og hvis jeg selvfølgelig er sund og rask, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg skal tabe mig?” spørger Brynn hypotetisk og fortsætter:

“Hvordan man passer på sin egen krop, er helt op til en selv."

”I USA er jeg slank og pæn”

For Brynn har hendes biologiske ophav som halvt amerikaner og halvt dansk også spillet ind i hendes selvopfattelse.

Under sine besøg i hjemlandet over Atlanten har hun nemlig oplevet at blive set på med helt andre øjne end hjemme i den danske andedam.

”Når jeg er i USA, bliver jeg set som slank og pæn, men i Danmark bliver jeg set som tyk og grim. Det er en kæmpe kontrast, og en kæmpe kulturforskel at vokse op med,” fortæller Brynn til alt.dk og håber, at andre vil huske på, at det ikke er meningen, at vi skal se ens ud.

”Når man ikke tænker, mener, gør eller ser ud som samfundet siger, risikerer man, at man ikke ”passer ind”. Men vi alle er forskellige, og det er præcis sådan, det skal være!”