sukker vægttab

Jessica stoppede med at spise sukker og tabte 20 kilo

Jessica stoppede helt med at spise sukker, slik, kage og brød, ris, pasta og kartofler. Vægten faldt og på bare seks måneder tabte hun sig 20 kilo, og der dukkede nye helbredsgevinster op.

Jessica Grips søster var begyndt på en sukkerfri diæt med få kulhydrater, da Jessica besluttede sig for også at prøve det.

Hun vejede selv tæt på 85 kilo og følte sig trist, træt og modløs.

"Jeg indså, at jeg spiste alt for meget sukker, og at jeg ikke kunne fortsætte sådan. Jeg ville være en sund og glad mor," siger Jessica, som er 52 år, gift og har i alt 4 børn og bonusbørn.

Jessica stoppede helt med at spise sukker, slik, kage og brød, ris, pasta og kartofler. For at undgå sukkertrangen holdt hun sig mæt ved at spise grøntsager, frugt, bær, fisk, kød og mættet fedt.

Hun ville ikke risikere at falde tilbage, hvis det blev for hårdt.

"Jeg var en klassisk sukkergris og har været det, siden jeg var ung. Jeg kunne sluge to liter is om aftenen foran fjernsynet," fortæller hun.

Jessica erstattede chokolade og is med frugt og narrede hjernen til at tro, at hendes egen cheesecake-is af fløde, æg og Philadelphia-ost var is ved festlige lejligheder.

Og det viste sig, at det trods alt ikke var et stort offer at blive sukkerfri.

"Jeg fik det hurtigt bedre og bedre og besluttede mig for at blive sukkerdetektiv og ernæringsjæger i stedet for madpoliti. Jeg ville give min krop ting, der får den til at føles godt, og jeg bemærkede, at det gav resultater."

Levede af light

Vægten faldt og på bare seks måneder tabte hun sig 20 kilo, og der dukkede nye helbredsgevinster op.

"Tidligere havde jeg ofte smerter i leddene, men nu forsvandt problemerne. Jeg begyndte at føle mig gladere og mere opmærksom, og hjernetågen lettede. Og en dag indså jeg, at jeg ikke længere syntes, sukker var godt."

Jessica sukker, når hun tænker på sine tidligere forsøg på at tabe sig. Det var benhårde korttidsdiæter og ubehagelige følelser, der fulgte med, når det ikke lykkedes.

"Jeg levede af lightprodukter og spiste også hurtige kulhydrater som pasta, ris og kartofler, uden at jeg var klar over, at de triggede min søde tand. Det har været en konstant kamp, indtil jeg indså, at jeg var afhængig af sukker."

Det er 15 år siden, at Jessica holdt op med at spise sukker. Hun ved, at den søde tand nemt udløses, men at læse om sukkers skadelige virkninger på kroppen opmuntrer hende til at holde fast i sine sunde kostvaner.

"Biokemien i min hjerne er medfødt og ikke noget, jeg kan kontrollere. Jeg kan dog vælge at leve på en måde, der ikke udløser min sukkerafhængighed."

En anden fordel er, at hun ikke bruger hundredvis af kroner på slik og is hver måned. I stedet bruger hun penge på ting, hun får det godt af.

"Jeg fik et helt nyt liv, da jeg stoppede med at spise sukker og så godt, som jeg har det i dag, vil jeg fortsætte med det. Det kræver lidt planlægning at leve sukkerfrit, men det er det værd."

Jessicas 3 bedste tips

  1. Opsøg viden – det motiverer. Når du lærer, hvordan sukker i for store mængder påvirker kroppen, vil du sandsynligvis finde motivation i den information.
  2. 2. Tag det roligt. Lad være med at stresse. Spis ordentligt med nærende mad, og den søde tand bliver bremset.
  3. 3. Fokuser på det positive. Tænk på, hvad du giver din krop i form af næringstæt, sund og god mad i stedet for at tænke i forbud.