Lisbeth Wulff skuespiller

Lisbeth Wulff: ”Det var ikke psykisk – det var en urfølelse af ikke at kunne, ikke at magte”

Et slag i hovedet fik store følger for Lisbeth Wulff. Det fortæller den Borgen-aktuelle skuespiller om i et stort interview i ugens Hendes Verden.

”Man kan ikke sammenligne det med noget – heller ikke med andre menneskers hjernerystelser.”

Så klart lyder det fra Lisbeth Wulff, når hun skal beskrive det lange forløb, der ramte hende efter en arbejdsulykke på teaterscenen.

For et par år siden var den populære skuespiller med i en forestilling på teateret Edison, men en uge inden premieren faldt hun på scenen og slog hovedet ned i en bordkant. Hun kom på skadestuen, og det viste sig, at hun havde fået en hjernerystelse.

”Det var en vild hovedpine og ligesom at have en hjelm på. Jeg havde et langt forløb, hvor jeg var oversensitiv over for lyde, andre mennesker, computerskærme og mit arbejde. Mit hoved blev så hurtigt mæt, og jeg måtte hele tiden lægge mig ned og lukke øjnene,” siger Lisbeth Wulff til ugebladet Hendes Verden.

Ulykken gjorde, at den Borgen-aktuelle skuespiller simpelthen mistede vejgrebet i sit liv i en længere periode.

”Det var ikke psykisk – det var en urfølelse af ikke at kunne, ikke at magte og ikke at overkomme. Jeg hørte mange historier om mennesker, der ikke blev raske efter en hjernerystelse, og det var hårdt at ligge der med tanken om, at jeg måske ikke fik mit hoved tilbage. Men i stedet for at lade mig overmande af frygt, accepterede jeg meget hurtigt min situation,” forklarer hun videre.

Under forløbet med hjernerystelsen fik Lisbeth Wulff behandlinger af kraniosakral-terapeuter og neurologer, men i sidste ende var der kun én vej ud af forløbet.

”I længden kan du ikke handle dig ud af en hjernerystelse, så jeg måtte være tålmodig de otte måneder, det varede,” understreger Lisbeth Wulff.

Kommer på Netflix

I dag er hun i fuld gang igen som skuespiller, og det næste stykke tid har vi danskere glæden af at se hende på skærmen, når hun vender tilbage i rollen som Pia Munk fra TV1 i tv-serien Borgen.

Serien Borgen var ikke kun et hit herhjemme i Danmark, da de første tre sæsoner blev vist, men også rundt om i verden. Så meget, så at en af verdens største streamingtjenester nu også kommer til at vise den kommende sæson af serien.

”Efter sæson 3 kunne jeg godt mærke, at serien kørte i Frankrig og Belgien, efter den havde været vist på DR, for pludselig begyndte jeg at blive genkendt i lufthavne af folk, der sagde: ”Are you Pia Munk?”. Det bliver endnu mere i sæson 4, fordi serien skal vises på både DR og bagefter ligger på Netflix, hvilket vil sige, vi kan nå ud til milliarder af mennesker,” lyder det fra en spændt Lisbeth Wulff til Hendes Verden.

Læs hele interviewet i ugens blad, hvor Lisbeth Wulff også fortæller om barndommen i Afrika, Amors pil, Bodil Jørgensens skønne væsen. Det er i Hendes Verden, som netop er kommet på gaden.

Hendes Verden kan købes i butikkerne fra mandag 7. februar.

Om Lisbeth Wulff, 49 år

  • Uddannet skuespiller
  • Har været med i en række serier, bl.a. Lærkevej, Live fra Bremen, Anna Pihl, Ambassadøren og Borgen. Derudover er hun kendt fra sin medvirken i DR2 satiren I hegnet og Mens vi presser citronen, ligesom hun har skrevet og instrueret og medvirket i Jul med Trines mor
  • Udgav 2017 bogen Du forstår ikke din egen mor
  • Fra 13. februar aktuel i 4. sæson af tv-serien Borgen, som vises på DR og Netflix
  • Gift med skuespillerkollegaen Rasmus Botoft, som hun har en 15-årig søn med