Efter kejsersnit: Mette Sommer går imod lægernes anbefaling

Selvom Mette Sommer blev anbefalet at vente med motion til otte uger efter sin fødsel, er hun allerede aktiv igen. Og det skaber debat på hendes Instagramprofil.

Denne artikel er første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave.

Efter et kejsersnit er det almindeligt at tage det med ro i flere måneder, men det har været noget af en udfordring for Mette Sommer. 

I et opslag på Instagram deler hun, hvordan hun allerede har været ude at gå og løbe efter sin fødsel, hvilket har skabt en del debat blandt hendes følgere.

"Da jeg for nogle dage siden valgte at løbe en tur, og da jeg fem dage efter mit kejsersnit gik en lille tur, fik jeg en del beskeder i min indbakke om, at jeg ikke må dyrke sport, før der er gået otte uger. Det sagde de også på hospitalet, men de sagde også “mærk efter” til mig."

Mette Sommer valgte at følge det sidste råd fra hospitalet. 

"I forbindelse med kejsersnittet var jeg MAX presset de første dage og kunne ingenting, men for hver dag kunne jeg mere, og jeg gik i seng med tanken om, at jeg kunne mere i morgen. Jeg HADER at være immobil."

Mette, der altid har holdt sin krop i god form med alt fra fodbold til styrketræning, tror, at hendes aktive livsstil har hjulpet hende med at komme sig hurtigere.

"Jeg tror, det kommer mig til gode nu. Jeg er ikke 100% helet og tilbage, men jeg bliver nødt til at være aktiv, ellers bliver jeg negativ, energiforladt og en dårligere udgave af mig selv," skriver hun og kommer med en opsang til tastaturkrigere og en anbefaling til andre i samme situation.

"Jeg vil bare sige: “Der er ikke noget, jeg ikke må”. Jeg mærker efter hele tiden, og jeg har en kæreste, som hele tiden minder mig om det. Så kære dig: Du kan godt, hvis du mærker efter og tror på det. Hvis du mærker det mindste, så stop og lad være. Der er 100% fagfolk, som er uenige, men det er mit råd til dig."

Læs hele Mette Sommers opslag fra Instagram herunder.