Kvinde og mand griner sammen foran kameraet

Sexologens råd til par: Sådan bør I give hinanden intimmassage

"Det er jo noget andet, end det man plejer at gøre, når man tænker på sex", lyder det fra sexolog Cathrine Katzmann som mener, at det kan det være med til at forbedre jeres sexliv, hvis I praktiserer intimmassage på hinanden. Her kan du få nogle tips til, hvordan du skal gøre, for at det føles rarest muligt for din partner.

Massage, nus, kærtegn og langsom berøring. Det lyder simpelt, men hvis du vil opnå den perfekte intimmassage enten på dig selv eller på din partner, så er der nogle teknikker, du bør prøve.

Vi har talt med sexolog Cathrine Katzmann, som mener, at det også kan gavne sexlivet med din partner, hvis I begynder at praktisere intimmassage.

"Det er jo noget andet, end det man plejer at gøre. Og det her med at give sig tid på en anden måde er ret vigtigt især for kvinder for at få en følelse af, at hendes nydelse også er i fokus. Omvendt kunne det også gøre noget rigtig godt for manden, hvor der tit er fokus på at jagte orgasmen," fortæller Cathrine Katzmann til alt.dk.

"Så for begge køn er det en virkelig god måde at sænke tempoet på og faktisk mærke efter, hvad der føles rart. Hvor skal man trykke? Hvordan skal tempoet være?"

Intim massage kan hjælpe orgasmen på vej

Selvom det ifølge Cathrine Katzmann ikke skal være opnåelsen af orgasme, der er i fokus, når man giver hinanden intimmassage, så kan det også være en gavnlig metode at bruge for at hjælpe orgasmen på vej - og måske endda opnå en endnu mere intens én af slagsen.

"Statistisk set er det jo nemmere for manden at opnå orgasme end kvinden i forvejen. For ham vil intim massage derfor ikke nødvendigvis være med til at hjælpe orgasmen på vej, men langsommeligheden med de bløde strøg kan være være til at opbygge en større eller dybere orgasme for ham," lyder det fra Cathrine Katzmann.

Når det kommer til kvindens orgasme er det dog en helt anden snak:

"For hende kan det virkelig være et godt værktøj til overhovedet at nå derhen, at hun får en orgasme. Hvis man bare altid går direkte i gang med at stimulere klitoris, kan den blive overstimuleret, og her kan det mere langsomme og ekstra fokus på andre dele af området være med til at få gang i blodgennemstrømningen mere generelt i området."

"Og så kan det her med bare at læne sig tilbage og modtage uden nogen forventninger om sex også taget presset af - og måske netop vække lysten naturligt, hvis den er gået lidt i dvale," siger Cathrine Katzmann.

Sørg for den rette stemning

Inden I giver jer i kast med selve massagen af intimområdet, er det vigtigt først at sætte stemningen, så jeres omgivelser er indbydende og rare at være i.

"Gør soveværelset behageligt. Læg telefonen væk, fjern IKEA-poserne med vasketøj og andet rod, der måtte ligge fremme. Det er vigtigt at sørge for, at der er et afslappet miljø omkring jer, og at temperaturen er rar. Sæt måske noget musik på, for så kan I bare læne jer ind i musikken og skabe en hyggelig ramme, som sender et stærkt signal til jer begge om at 'det her er vigtigt, og vi to er vigtige, og vi gider godt bruge et par minutter på at tænde et stearinlys og gøre noget lidt andet, end vi plejer,'" lyder rådet fra Cathrine Katzmann.

Er der forskel på intim massage og erotisk massage?

Betegnelsen "erotisk massage" bruges ofte som et udtryk for forspil til sex.

Omvendt er der ifølge Cathrine Catzmann intet krav om, at den intime massage af din partner skal ende i hverken penetrationssex eller i en orgasme.

"Hvis man er et svært sted i sit parforhold i forhold til sex, så kan det være gavnligt at tage presset af ved hjælp af intim massage."

"Man kan også tage et skridt tilbage og begynde med en sensualitetsøvelse, hvor man tager hele kroppen som udgangspunkt, først forsiden og så bagsiden. Lav lange strøg med hænderne ned over kroppen, fra skuldrene og ned til fingerspidserne, og fra skuldrene og hele vejen ned til kønsbenet, så til lårene og til underbenene. Her handler det ikke om sex, men om at komme ned i gear og tættere på hinanden."

Intim massage for kvinden

Ifølge Cathrine Katzmann er der én ting, du skal huske som det allerførste, inden du går i gang med at give intim massage.

"Brug glidecreme eller massageolie som smørelse, det er så vigtigt!"

Nu er du så klar til at gå i gang! Her er sexologens tips til at give intimmassage til kvinden:

  • Husk altid langsom berøring! Det er ikke noget med to fingre ind i skeden med det samme - hav fokus på de rolige, forsigtige strøg.
  • Ikke gå direkte til klitoris. Start med berøring på inderlårene, det får godt gang i blodgennemstrømningen.
  • Massér mellemkødet, som er stykket mellem anus og skeden.
  • Selve anus hænger sammen med klitorisvævet - lad fingeren glide i et 8-tal mellem klitoris, skedeåbning og anus.
  • Hiv lidt blidt ud i kønslæberne og nulr dem.
  • Kvinden har 8000 nerveender samlet på et meget lille område, nemlig i klitoris, og det er her, de fleste kvinder får orgasme fra. Derfor kan det være enormt rart også at røre her, men at opnå en orgasme er ikke formålet med at give intimmassage.
  • Hvis man ønsker penetrationssex efter intimmassage kan det hjælpe orgasmen på vej for kvinden, at man på den her måde har lavet forarbejdet.

Intim massage for manden

Også her skal du huske glidecreme eller massageolie!

  • Hav fokus på mellemkødet. Brug eventuelt begge tommelfingre ved at placere dem ved siden af hinanden og så bevæge dem udad i blide strøg med et let tryk.
  • Brug tommel- og langefinger til forsigtigt at nulre den tynde hud i området.
  • Hav fokus på skaftet af penis. Ikke som ved onani, hvor forhuden skubbes hurtigt frem og tilbage, men med langsomme og varierede strøg.
  • Nulr forhuden forsigtigt.
  • Massér blidt i lysken.

Rigtig god fornøjelse!