miniferie

Sund weekend i Barcelona

En weekendferie behøver ikke spolere form eller sunde vaner. Slet ikke, hvis turen går til Barcelona. Stå op med solen, løb langs vandet, gå om bord i de mange lækre råvarer − og glem ikke tapas og rødvin. Mm...

Sightseeing i løbesko 

Byen er endnu ikke vågnet, og mørket ligger stadig i de små gader, da min veninde og jeg sammen med vores løbeguide, Robin, snirkler os gennem Barcelonas gamle bydel. Vi er på sightseeing – i løbesko vel at mærke. Og det går overraskende godt. Før afgang var vi ellers lidt nervøse for, om formen nu var god nok, men guiden er god til at finde vores tempo, og vi stopper og får pusten, mens vi kigger på seværdigheder. Normalt er der proppet med mennesker i de små gader, men denne morgen har vi det hele for os selv – og små seværdigheder, der normalt forsvinder i sværmen af turister, dukker pludselig op i morgenlyset: Miro-værker i gadebelægningen på Ramblaen, Gaudis finurlige lygtepæle og skudhuller i væggene på Plaza de San Felipe Neri. Tænk, at jeg aldrig har set det før? Mens vi løber, fortæller Robin lystigt om søslag og store dronninger, konger og elskerinder i Barcelonas historie. Og da vi når Columbus statuen på havnen, kigger solen op over horisonten. Udsigten er så smuk, at jeg slet ikke opdager, at vi allerede har rundet de første fem km. Tilbage i byen er Santa Maria del Mar kirken allerede åben, og vi smutter indenfor med let bankende hjerte og sved på panden, og på nær en enkelt tørklædeklædt kvinde har vi den store kirke for os selv. Fantastisk. Tilbage ved hotellet tjekker jeg mit løbeur. 11,13 km, 864 kalorier og en masse viden er det blevet til. Og vi har ikke en gang spist morgenmad endnu. Det vil jeg gerne igen. Rigtig gerne faktisk.

INFO: En times løbe-sightseeing koster 20 euro pr. mand. Der er flere forskellige ruter og niveauer.

Se »www.runningtoursbarcelona.com

SPONSERET: Find de billigste Flybilletter til Barcelona på Rejsepriser.dk

Træning − uden at du opdager det

Barcelona er en fantastisk by til fods. For det meste er den flad og venlig, både hvis du går på opdagelse på egen hånd eller tager en tur med en guide. Turistbureauet har ture hver dag mellem kl. 10 og 16 for 12,5 euro for en voksen. Men vil du gerne have lidt ekstra sved på panden, så handler det om at få hældning på. Snup en tur op ad Monjuïc eller gå hele vejen til Parc Guëll. Parken, der er anlagt af Gaudi, rummer et hav af smukke skulpturer og ligger samtidig hævet et godt stykke over havet, så du kan få et godt vue ud over byen, mens du hviler benene.

Se byen fra sadlen

Spanien er ikke kendt for store brede cykelstier og lækre forhold for de tohjulede, men de sidste par år er Barcelona rykket på cykelfronten, og der er blevet anlagt stier og særligt cykelvenlige ruter rundt i byen. Og det er faktisk en god måde at se byen på, hvis du gerne vil lidt længere omkring. Du kan tage den på egen hånd eller med guide. Priserne starter ved 6 euro for to timer, en dag koster 12 euro.

Barcelona CicloTour, C/ Tallers 45

(50 m fra Pza. Catalunya)

Træn i solopgangen

De fleste storbyer er efterhånden udstyret med gratis udendørs fitnesscentre, men i Barcelona kommer trenden for alvor til sin ret. Mavebøjninger og armstræk bliver bare lidt sjovere med udsigt til solopgangen over Middelhavet. Ah…

SPIS GODT…

… og smukt

Kan du se det for dig? Afslappet middag i den lune aftenbrise med udsigt over Middelhavet og et godt glas vin i hånden, mens den ene lækre ret efter den anden kommer på bordet. Restaurant Cavamar på havnefronten er et besøg værd. Bestil masser af små retter − gerne fisk, som Cavamar især er gode til.

Cavamar & Cavamar Lounge

C/ Vila Joiosa, 52

Barceloneta Beach

»cavamar.com

… og lokalt

Drømmer du om et måltid a la Cataluña, så er La Llavor dels Origens i Born et godt bud. De bestræber sig på at bruge lokalt dyrket frugt og grønt efter årstiden, oveni er både mad og pris god.

La llavor dels Origens

Pg. Del Born, 4

»lallavordelsorigens.com

… og vegetarisk

Organic is Orgasmic er slagordet hos Barcelonas største kæde af vegetarrestauranter Organic. Gå efter den største på Junta de Comerç 11, hvor salatbaren er supergod.

Organic

Junta de Comerç 11

»antoniaorganickitchen.com

… og lækkert

Guddommelige tapas kan være svære at finde mellem turistfælderne i Barcelona, men El Bulli-stjernekokken Carles Abellans Tapaç24 er et sikkert hit. Godt, hurtigt og tæt på centrum. Er du til gourmet, så prøv søster-restauranten Comerç24.

Tapaç24

Diputacio 269, 08003 Barcelona

»tapac24.com

HOTEL PÅ TRE BUDGETTER

Sov godt

Er I mange, der rejser sammen, kan det være en fordel med en lejlighed. Friendly Rental har lækre lejligheder flere steder i Barcelona fra 30 euro pr. person pr. overnatning. Et af dem er Villa Olimpica, en del af OL-byen fra 1992, som ligger dejligt tæt på stranden.

»friendlyrentals.com

Sov rigtig godt

Vil du gerne bo lige der, hvor det hele sker, og få følelsen af Barcelona helt ind under huden, så er et hotel i den gamle bydel oplagt. Banys Orientals er et lækkert hotel i Born bare 500 meter fra Ramblaen omgivet af historie. Et dobbeltværelse koster fra 100 euro pr. nat.

Hotel Banys Orientals

Argentinas 37

Born

»hotelbanysorientals.com

Sov surverænt

Skal du forkæle dig selv, sådan VIRKELIG forkæle dig selv, så tag en nat i himlen. I Barcelona svarer det til en nat på Gran Hotel La Florida. Hævet 500 meter over havets overflade op ad Tibidabo-bjerget har luksushotellet med egen spa og pool en enestående udsigt over byen. Bestiller du i god tid og tager en dag midt i ugen, er der penge at spare, ellers koster et dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 229 euro pr. nat til hele 1.250 euro pr. nat, men så har du også haft samme suite som Penélope Cruz, Bruce Springsteen og Ernest Hemingway.

Gran Hotel la Florida

Crta Vallvidrera al Tibidabo

08035 Barcelona

»hotellaflorida.com

Flyv billigt til Barcelona

Barcelona er nemt og billigt at komme

til. Prøv f.eks. SAS, Norwegian og

Cimber, der har billetter fra 549 kr.

Run, run, run

Et af de helt store sportsevents i Barcelona er det årlige maraton, der har ry for at være et af Europas bedste. Løbet afholdes i marts hvert år, næste gang søndag den 25. marts 2012. På

hjemmesiden kan du blandt andet finde specifikke kost- og træningsplaner for de sidste tre måneder op til løbet afhængig af, om du vil løbe under 3, 4 eller 6 timer.

»maratobarcelona.es

En boblende oplevelse

Can Paxiana er et skønt lille cava- sted tæt på Barcelonetaen, som du ikke må snyde dig selv for. Du kan helt sikkert finde bedre tapas, bedre betjening og bedre cava andre steder i byen, men den fantastiske, livlige stemning er ikke til at komme uden om. Stedet summer af stemmer, er oftest propfyldt, og man skal holde sig til for at få cava i glasset. Til gengæld koster et glas under en euro, og du får garanteret en på opleveren. Men sørg for at bestille tapas eller en bocadillo første gang, du går i baren, ellers får du nemlig heller ikke noget i glasset. En sjov oplevelse. Oplagt sidst på eftermiddag.

Can Paxiana

C/ de la Reina Cristina 7

Barceloneta

Snyd ikke dig selv for…

... Sagrada Familia. Har du ikke været i Barcelona før, så husk at slå et smut forbi Gaudis

ufærdige mesterværk. Smuk, fascinerende og i hvert fald en af verdens mest særprægede katedraler.

Sagrada

Familia,

C/ Mallorca 401

Sund shopping i lange baner

Det klassiske spanske køkken hører nok ikke til de mest kalorie-venlige, men det smager fantastisk, og på de lokale markeder kan du supplere tapas og paella med læssevis af frisk frugt og grønt og alle de lækre nødder, olier, tørrede frugter, fisk, skaldyr, kager, pølser og skinker, du drømmer om. Shop f.eks. til en frokost i solen på havnefronten. Der findes flere markeder i byen, men Mercat Santa Caterina og området omkring er virkelig et besøg værd og knap så turistet som det mere kendte madmarked La Boqueria ved Ramblaen.

Merca t Santa Caterina

Avinguda de Francesc Cambó 9, Born

Glad for grøn skønhed

Der er ikke friske grønsager, men ellers har Espaiverd alt i økologi. Fra hudpleje og lækre helseprodukter til kosttilskud, mandelmælk og øko-havregryn, hvis du ikke er glad for morgenmenuen på hotellet. Priserne er klart bedre end i Danmark, og du kan blandt andet berige toilettasken med de smukke øko-produkter fra Korres og Lavera.

Espai verd

C/ Principessa 31

08007 Barcelona