Sexbrevkasse om at tænke for meget under sex

Jeg tænker for meget, når jeg har sex

Tænker du på f lyverdragter eller andre ting fra to do-listen, når du har sex med din kæreste? Så læs med her, hvor sexolog Ditte Winkel svarer på spørgsmål fra en læser.

Sommetider under sex oplever jeg, at mine tanker forsvinder et andet sted hen. Jeg har en popcornhjerne, som popper løs med en masse forskellige ikke sex-relaterede tanker. Hvordan slipper jeg tankerne og er mere til stede? 

Ditte Winkel svarer:

Det er meget naturligt, hvis man skal holde mange bolde i luften i en periode, at det kan være svært at holde fokus på én ting – og det gælder også under sex. Hvilken flyverdragt skal junior have næste sæson, og skal jeg lave et krus eller en tallerken næste gang til ler? 

Et helt konkret trick, hvis man oplever det her, er at åbne øjnene og søge øjenkontakten. Rigtig mange kvinder lukker øjnene under sex og siger til sig selv, at de gør det for at kunne være bedre til stede i nydelsen. Men sandheden er måske nærmere, at de tjekker ind i et ”mig” og ud af et ”os”. Der er ikke noget sted at skjule sig i en øjenkontakt, og i den er man til stede på så mange planer. 

Hvis man ikke er så meget til den intense øjenkontakt, så kan man også lave en handling undervejs. Hvis man oplever, at man er begyndt at tjekke ud, så begynd at kysse i stedet for. Træk hans hoved ned til dig og begynd at kysse ham eller klem hans baller. Noget aktivt under akten flytter Sfokus tilbage til nuet og nydelsen.