Interview med Mia Emilie PerssonMia Emilie Persson
NYMANN, BO
Påskebag med Mia Emilie: Æg i reden
Mia Emilie har siden en ung alder imponeret tv-seere med sine evner i køkkenet. Her er hendes opskrift på en smuk kage til påskebordet.
I
2019 deltog Mia Emilie
Persson i 'Den store
bagedyst', men allerede
som blot 14-årig var hun
blandt deltagerne i 'Masterchef Junior'. Den nu 21-årige
Influencer har altid elsket
at udfolde sin kreativitet i
køkkenet – hvad end den står
på madlavning eller kagebagning.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Alle de smukke kjoler fra Oscar-showet
Det er blandt andet på udlandsrejser med familien, at
Mia Emilie henter inspiration
til sit madunivers fra andre
kulturer. Med påsken for
døren viser hun,
hvordan man kan lave en
nem, velsmagende og samtidig smuk kage, der passer
perfekt til højtiden.
LÆS OGSÅ: Ingemann satte
kulør på festen: Glemte selvbruneren
Citronmazarin
200 g marcipan
150 g blødt smør
Skal og saft fra 2 citroner
0,5 tsk vaniljepulver
3 æg
70 g mel
100 g sukker
Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Riv marcipanen og tilsæt
den. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der piskes. Tilsæt også citronskal og saft. Vend mel i blandingen og fordel
dejen i en form smurt med smør og bag den ved 175 grader
i 30-40 min.
LÆS OGSÅ: Mads Brügger: Minksagen må ikke glemmes
Opskriften fortsætter under videoen
LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her bliver Dennis Knudsens datter døbt
Chokoladeganache
200 g mørk chokolade
300 g fløde
Hak chokoladen. Varm fløden til lidt under kogepunktet og
hæld den over chokoladen, lad den stå et par minutter. Rør
rundt indtil chokoladen og fløden er blevet en homogen ganache. Sæt blandingen på køl. Når den er helt kold, piskes
den en smule og smøres på toppen af kagen.
LÆS OGSÅ: Derfor sagde han ja til at afløse Katerina
Chokoladepynt
0,5 l iskold alkohol fra fryseren (fx vodka)
300 g mørk chokolade
Påskeæg i forskellige farver
Temperer chokoladen og kom den i en sprøjtepose. Hæld
den iskolde alkohol i en skål og sprøjt chokoladen direkte
ned i alkoholen i tynde grene, evt. i form som en rede. Når
chokoladen har sat sig, fiskes grenene op. Lad dem dryppe
af. Placer dem på toppen af kagen med ganache og pynt
med påskeæg.
LÆS OGSÅ: I dronningens fodspor: En stille stund
Dette er en redigeret version fra et tidligere år.