4 cool gader på Nørrebro, som du skal kende

4 cool gader på Nørrebro, som du skal kende

Længe har Jægersborggade været epicenter for Nørrebros cool hang-outs med alt fra Michelin-restauranten Relæ til spiritusbutikken Den Sidste Dråbe og unika-porcelæn fra Inge Vincents. Men de seneste par år er mange flere gader på Nørrebro blomstret op med gode kaffebarer og lækre kunstbutikker. Vi giver vores bud på fire gader, der har potentiale til at nappe kronen fra Jægersborggade.

1. Griffenfeldsgade

Når det kommer til antallet af nye, unikke og cool steder er Griffenfeldsgade gadernes svar på Beyonce. I løbet af sommeren er to af Danmarks "første af slagsen" åbnet op på denne gade, lige ved siden af hinanden.

Depanneur er det ene. Navnet kommer af det fransk-canadiske ord for "bekvemmelighed". I de fransktalende dele af Canada var en Depanneur en butik, hvor du, som de eneste steder udover statsejede butikker, kunne købe alkohol. På Depanneur i Griffenfeldsgade er det også meningen, at det skal være bekvemt. Køb dit magasin, din øl og dine Pringles chips her, og nyd sagerne enten derhjemme eller i butikken ved et af bordene inden- eller udenfor. Du kan også bare stoppe forbi og nyde en kop kaffe eller en fadøl. Depanneur-tendensen er en, vi gerne ser sprede sig til resten af Danmark.

LÆS OGSÅ: Guide: Her er byens bedste burgere

Til højre for Depanneur finder du toast-baren Fætter Fætter. Som den første af slagsen i København, tilbyder Fætter Fætter et udvalg af toasts med forskellig fyld til en pris på 30-45 kroner, så folk på SU også kan være med. Størrelsen er perfekt til den lille sult, men hvis sulten er stor, kan du f.eks. købe en menu til 95 kr, hvor du får to forskellige toasts og en toppet avokado som tilbehør. Menukortet er simpelt, men lækkert. Udover et godt måltid har Fætter Fætter også en af de mest SU-venlige kaffepriser. Til 15 kroner kan du få en filterkaffe, som ikke går på kompromis med kvaliteten.

Når du har spist din toastfrokost, kan du nyde lidt koldt til ganen hos Ølsnedkeren, der siden 2012 har solgt lækker hjemmebryg til deres gæster. Hos Ølsnedkeren skal du ikke regne med at se smarte designerstole og dyre malerier på væggene. Tværtimod er inventaret ligesom stemningen og betjeningen; afslappet og hyggelig. Flere gange om måneden hældes der nye øl på hanen, og de seje bartendere vil hellere end gerne fortælle dig historien bag netop denne øl.

Snart vil Griffenfeldsgade stadfæste sin status som "it"-gade på Nørrebro, når det københavnske mikrobryggeri, Mikkeller, åbner Ramen & Beer. Spisestedet vil specialisere sig i den japanske suppe, Ramen, og åbner efter planen lige inden jul. Lige i tide til, at du kan spise din vintersnue væk.

De andre på Griffenfeldsgade:

Ma'Ed: Etiopisk mad til billige penge

Dupong: Bordtennis og billige sjusser om torsdagen

Cafe Nørrehus: Bodegastemning og billige øl

Cafe Auto: Klassisk café, med morgenmad, frokost og aftensmad.

Foto: Ølsnedkeren

2. Ravnsborggade

Ravnsborggade har længe været kendt for to ting: Det er gaden, hvor Nørrebro Teater ligger, og det er et af København go-to steder, når det kommer til antikvitetsbutikker og loppefund.

Gaden bugner af second-hand-butikker, hvor du kan finde alt fra hundrede år gamle møbler til malerier og porcelæn. Flere gange om året holder butikkerne loppemarkeder, hvor de rykker inventaret udenfor, og den hyggelige stemning spreder sig til hele gaden. Næste gang du kan opleve dette er allerede d. 15. november til det årlige julemarked.

Det behøver dog ikke kun være antikke fund, du gør dig på gaden. Den populære tøjbutik Stig P har også en afdeling på Ravnsborggade, hvor du blandt andet kan finde mærker som Calvin Klein, Wood Wood, The Last Conspiracy og Helmuth Lang.

LÆS OGSÅ: Se vores 14 favorit-takeawaysteder

Når det er tid til en velfortjent pause, er jazz-baren Kind of Blue det ideelle stop. Dette er baren, hvor du kan drikke en specialøl på flaske eller en gin & tonic, mens du hænger i baren og taler med en af de imødekommende bartendere. Lad attituden og nej-hatten ligge i døren – Kind of Blue indbyder til hyggesnak og afslappet atmosfære.

Kan du ikke overskue aftensmaden, men vil stadig gerne have et lækkert måltid til en god pris, så læg vejen forbi 20a, hvor du mandag-lørdag kan få dagens ret til 125 kroner (og kun 85 kroner, hvis du tager det med hjem). Det kan f.eks. være unghanebryst, oksetyksteg eller lam. 20a er også stedet, hvor du kan få et godt glas vin til maden.

De andre på Ravnsborggade:

Bevar's: Drik kaffe, og hæng i sofaerne.

Kung Fu: Asiatisk gadekøkken og signaturcocktails.

Cafe Gavlen: Klassisk café, med morgenmad, frokost og aftensmad.

Foto: Kind of Blue

3. Stefansgade

Stefansgade er en af de gader, der næsten altid bugner af liv, uanset om det er onsdag eftermiddag, fredag aften eller søndag middag, grundet de finurlige butikker, fede hang-outs og lækre take out-steder.

Er du til et stort udvalg af øl, behøver du ikke gå længere end Stefansgade, hvor Mikkeller & Friends har til huse. Her finder du 40 forskellige øl på fad, som jævnligt bliver skiftet. Priserne er ikke de billigste, men du kommer omkring en god palet af forskellige smage, og hvis du er en øl-connaisseur, er det alle pengene værd. Mikkeller & Friends er ikke en bar, hvor man mingler med de andre gæster, men det er et perfekt sted til en tur med kollegerne eller veninder, inden man drager videre i byen.

Er du på udkig efter unikakunst, kan du også finde det på Stefansgade. Designkollektivet er navnet på butikken, der huser seks forskellige designere med specialer indenfor møbeldesign, smykkedesign, keramik, tøj og læderhåndværk. Lokalerne er flotte, og deres varer er i topkvalitet, så det er et perfekt sted at forkæle sig selv eller købe julegaven.

Naboen hedder GoodLife og er et mekka for alle vinyl og kaffeelskere. Her kan du nemlig både nyde en billig kaffe, mens du kan lede efter albums til din samling i deres kollektion. Den gode beliggenhed på hjørnet, og kaffen til en tyver gør, at bordene udenfor næsten altid er optaget, når solen kigger frem på efterårshimlen.

De andre på Stefansgade:

Knast: Unikt håndværk i nordisk design.

Stefanos Pizza: En af Københavns bedste pizzeriaer, som både er populært i hverdage og weekender.

Stefanshus: Spil pool og drik billige øl

Cafe Lille Peter: En af Danmarks ældste værtshuse, som har øl til 13 kroner.

Riccos Kaffebar: Få kaffe hos en af Københavns mest populære kaffebarer.

Cafe Taxa: Klassisk café med lækkert udvalg af mad.

4. Rantzausgade

Rantzausgade har tidligere haft et dårligt ry, men har de seneste par år udviklet sig til et populært hang-out sted på Nørrebro.

Her har du f.eks. kunne drikke cocktails i snart 13 år, på den populære cocktailbar Gilt, der startede med at servere cocktails i en tid, hvor Isbjørne og Brandbiler var klassikere og Mojitos og Daiquiris var fremmedord. Den populære cocktailbar, der ligger godt skjult i facaden, har et af byens mest populære cocktailkort og er et sted, andre bartendere hyppigt gæster, når de selv har fri.

Skal du have stillet sulten, er Spise/Bar 20 et udmærket bud. Konceptet minder meget om 20a på Ravnsborggade, hvor menuen er skiftende, men altid til en pris, der er overkommelig for de fleste. Spise/Bar 20 har åbent mandag til lørdag, og i weekenden sparker de ordentlig op for festen med en DJ om aftenen.

Den knap et år gamle bar, Kølsters Tolv Haner, har også været med til at øge populariteten på Rantzausgade på det sidste. Navnet har nok afsløret, at stedet byder på 12 forskellige øl i forskellige farver og smage. Alle til den samme pris. Skal du også have stillet den lette sult, har du også muligheden, inden du måske skal videre til middag, i byen eller hjem under dynen. Kølsters Tolv Haner fungerer nemlig fint som et sted, hvor du både kan nyde aftenens første og sidste øl.

Spise/Bar20

De andre på Rantzausgade:

Nah Trang: Autentisk vietnamesisk køkken til overkommelige priser

Quirosa: Second-hand-butik til dig med hang til retro-interiør

Cafe Tænk: Hip ny café, med et menukort der er er større og bedre end klassiske caféer.

Scarpetta: Cofocos italienske restaurant.

Tjili Pop: En af Rantzausgades mest kendte barer, som ofte inviterer upcoming musikere til at give et par numre på den lille café-scene.

LÆS OGSÅ: Få insiderens 3 bedste tips til Christianshavn

LÆS OGSÅ: 11 typer: Det siger dine sneakers om dig 

LÆS OGSÅ: "Jeg er 21 år og i gang med mit 3. sabbatår"