Daniels opførsel gør, at han mister venner – men han har svært ved at ændre på det

Daniel Hoff har altid gjort sit bedste for at passe ind - men nogen gange i så høj en grad, at det går ud over hans relationer.

alt.dk logo

Influencer, DJ og komiker Daniel Hoff har for nylig fundet ud af noget nyt om sig selv, og den måde, han har relationer på.

Det fortæller han i podcasten ”Et nyt kapitel.”

”I alle mulige relationer har jeg en tendens til ikke at turde sige min ærlige mening. Det kan være store og små situationer,” siger han og deler også et eksempel helt tilbage fra sin barndom:

”For at være en del af fællesskabet i skolen, så skulle du jo gøre, som de fleste ville. Et eksempel er, at alle drengene ville spille fodbold. Jeg ville gerne spille basket. Men det sagde jeg ikke, for jeg ville ikke være forkert. De andre vil spille fodbold, og så må jeg hellere spille fodbold.”

Den samme tendens til ikke at sige, hvad han virkelig ønskede, har gjort sig gældende flere gange, når Daniel Hoff har fået lavet tatoveringer.

”Tatovøren tegner efter en skabelon, som bliver lagt på huden. Der har jeg nok ti gange i mit liv kigget på det og tænkt ’det gider jeg ikke have, det her.’ Og så har jeg fået lavet det alligevel, for jeg har tænkt, at det må være irriterende for tatovøren, og han tror jo, at han skal tjene nogle penge nu. Så det kan jeg ikke være bekendt.”

Det konfliktsky tema har i det hele taget fyldt for Daniel Hoff i mange facetter af hans liv.

”Igennem skolen, uddannelser og arbejdsliv har jeg ikke sagt ret tit, hvad jeg selv synes. Jeg har altid prøvet at regne ud, hvordan jeg skal være, for at det er dejligt for den anden part. Der er hele tiden et stort regnestykke i gang inde i mig om, hvorvidt det jeg gør, er godt nok.”

”Jeg vil hellere tilpasse mig end at stå alene med en holdning eller mening om noget, for det føler jeg er farligt. Fordi jeg tror, det er forkert og at det er mig, der er galt på den.”

Har mistet venskaber

Det er særligt hans venskaber, der har lidt under Daniel Hoff konfliktskyhed.

”Der er flere gange, hvor en kammerat, har irriteret mig. Men i stedet for at sige til ham ’Hey, jeg synes det er irriterende, at du gør sådan og sådan,’ så kommer jeg til at føle, at det kan jeg ikke sige, det er nok forkert, hvad jeg synes. Men så ignorerer jeg ham og lader være med at tage telefonen. Og så ebber sådan et venskab jo ud.”

”Og jeg tror da også, at folk er mere trygge ved en, der rent faktisk siger, hvad personen tænker og føler, i stedet for en, der bare er lidt medløber-typen,” siger Daniel Hoff, som på trods af dén indsigt har svært ved at give slip på sin konfliktskyhed.

Men i podcasten ”Et nyt kapitel” får han en øvelse af terapeut Ditte Winkel, som han skal give sig i kast med.

”Der er kun én vej frem. Du skal i gang med at praktisere, at sige højt, hvad du egentlig mener. Men man cykler jo ikke perfekt, første gang, man tramper i pedalerne. Men fordi det er så nyt for dig at sige det højt, så skal du måske lige preppe dem omkring dig og sige, at du er i gang med at udvikle dig og fremelske en ny version af dig selv.”

Og dén øvelse er Daniel Hoff klar på.

”Det kunne være dejligt at turde stå ved sig selv og være sikker på, at det jeg synes, det er også i orden.”