5 grunde til at besøge smilets by Aarhus

5 grunde til at besøge smilets by Aarhus

Århus er et shoppingparadis i lommeformat. Se, hvor du finder de bedste butikker, den hippeste kunstudstilling og det mest afslappende spa i smilets by.

Øko-hotellet

Hotel Guldsmeden er et hyggeligt luksushotel i hjertet af Århus med fokus på økologisk luksus og livsstil, hvor du blandt andet får serveret økologisk mad og drinks – hotellet er især kendt for sin lækre økologiske morgenmad, der består af hjemmelavet yoghurt med mandler, blåbær og honning, økologisk juice og ost, pølser og brød fra Emmerys.

For 100 kroner kan du også smage herlighederne, selv om du ikke bor på hotellet.

Hotel Guldsmeden,

Guldsmedgade 40

En romantisk perle

Øst for Paradis er en af Danmarks smukkeste biografer. Den er indrettet i fransk stil, og de skønne omgivelser er perfekte til en romantisk date.

Stedet med det nostalgiske navn er specialiseret i den smallere filmkunst – tjek desuden hjemmesiden paradisbio.dk for kavalkader med gamle filmklassikere.

Øst for Paradis,

Paradisgade 7-9

Klassikerne

De tre tøjbutikker FF2, Junk de Luxe og Pede og Stoffer er ikke til at komme udenom, når du shopper i Århus. Hos FF2 finder du Chloé, Miu Miu og Sonia Rykiel, Junk de Luxe har foruden sit eget mærke både Luella og Paul Smith, og hos Pede og Stoffer finder du Stine Goya, Won Hundred og Whyred.

FF2, Volden 29

Pede og Stoffer, Guldsmedegade 26

Junk de Luxe, Sverigesgade 1

Så englene synger

Med 25 år på bagen er Café Englen i Århus lidt af en institution.

Den er indrettet i klassisk fransk caféstil, og menukortet tæller blandt andet en klassisk Pariserbøf med hele svineriet til 100 kr. Stemningen er cool på den intellektuelle måde, og om aftenen er stedet det helt rigtige til en uforpligtende flirt med klientellet, der især tæller de mange unge studerende fra Journalisthøjskolen og modefolkene fra Latinerkvarteret.

Café Englen,

Studsgade 3

Først på beatet

Works Unltd er en af byens mest modige butikker. De var først til at sælge Henrik Vibskov og Levi’s Vintage, og det er her, at du kan holde dig opdateret med de nye modetalenter fra Kolding Design Skole. Hos butikken i Rosensgade finder du din nye efterårsgarderobe fra mærker som Wood Wood, Eley Kishimoto og Peter Jensen, mens den i Guldsmedegade fokuserer på sko, smykker og tasker fra blandt andet Works Unltd, The Last Bag og Munderingskompagniet.

Works Unltd,

Rosensgade 34 og Guldsmedegade 24

Tips fra en kender

Helle Rohde Andersen

Stifteren af mode-sitet Gademode.dk er en ægte Århus-pige

Bedste shopping: Finder du i Volden, Badstuegade, Studsgade og Guldsmedegade i Latinerkvarteret. Især i Works Unltd og Junk de Luxe er der altid lækre ting at finde. Hvis du som mig er en samler, så er søndags-loppemarkederne på Ingerslevs Boulevard også et besøg værd. Her kan du finde møbler, smykker og tøj.

Flere tips: Husk at tjekke Århus-bloggen Eventuelt.org, som drives af en masse ildsjæle, som beretter om stort og småt i Århus.

Se også: 8 gode grunde til at tage til Sydney