Bagere i København

GUIDE: Her finder du de lækreste bagerier i København

Har du mistet overblikket over, hvor du finder de lækreste croissanter og andet bagværk i København? Vi har samlet nogle af de bedste her.

I København er der åbnet masser af bagerier i løbet af de senere år, og det er ikke blot traditionelle bagerier med onsdagssnegle og rundstykker. Nogle af landets dygtigste kokke står bag flere af bagerierne, hvor der virkelig bliver kredset om alt fra croissanter til kanelsnurrer. 

Ofte er det anrettet så fint, at der med garanti er Instagramværdige anretninger i blandt, uanset om du er til lækkert mogenbrød med kaffe og croissant eller en god gang frokost med friskbagt surdejsbrød.

Juno the Bakery

Juno er ikke til at overse, fordi der ofte er laaang kø udenfor det lille bageri på Østerbro. Og så kan du dufte det friske bagværk fra morgen til aften, fordi der bliver bagt hele dagen hos Juno. Ejeren af den Østerbro'ske bager er den tidligere Noma-kok Emil Glaser, som har håndværk og kvalitet i højsædet. Derfor vil du også opleve, at Juno har et relativt begrænset udvalg, men at kvaliteten af deres bagværk er helt i top, uanset om du vælger deres surdejsbrød eller kardemommesnurrer, som er bagt med en klassisk, lækker bolledej – og særligt sidstnævnte er virkelig værd at stå i kø for. Udover deres bageri har Juno også åbnet caféen At the Counter, som ligger lige rundt om hjørnet fra bageriet på Randersgade ud til Bopas Plads. Her kan du sætte dig ned og nyde det lækre bagværk sammen med en god kop kaffe.  

Adresse: Århusgade 48, 2100 København

Åbningstider: Onsdag-lørdag 7:30-18:00 og søndag fra 8:00-15:00

Mirabelle Bakery

På Nørrebro finder du Mirabelle, som ikke kun har specialiseret sig i de klassiske brødvarianter som surdejsboller og croissanter. Du kan nemlig også få alt fra små håndpizzaer til friskbagte focacciabrød, hvis den lille sult melder sig. Deres surdejsbrød er lavet på økologisk mel fra Kornby Mølle – og smøret til croissanterne er selvølgelig også økologisk. Mirabelle har både en café og en restaurant, hvor det lækre bagværk naturligvis er i fokus.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Collective Bakery

Uha, denne bager kan i den grad anbefales, hvis du kommer forbi Nørrebrogade. Her kan du købe lækre kager, boller, croissanter, kardemommeflet og meget andet i høj kvalitet, og bageren ligger ikke langt fra Nørrebroparken, som er et oplagt sted at gå over for at nyde de sprøde, bagte sager efterfølgende.

Adresse: Nørrebrogade 176, 2200 København N

Åbningstider: Hverdage fra 7:00-18:00, weekender fra 7:00-16:00

Hart Bageri

Det danske wienerbrød og de danske bagetraditioner bliver taget til et helt nyt niveau hos Hart Bageri, hvor alt bagværk bliver bagt i relativt små portioner. Richard Hart har arbejdet som chefbager på flere toprestauranter i både USA og Storbritanien, men du kan heldigvis nøjes med at tage til Frederiksberg, hvis du vil smage hans absurd lækre bagværk. Desuden har bageriget også dessertkokken Milton Abel II med på holdet, så der er garanti for høj kvalitet hos Hart. Som gæst kan man følge med i produktionen, da der er åbent ind til køkkenet hos Hart, så du kan se bagerne arbejde, mens du indtager din mad, hvis du er heldig at få plads ved et af bordene. Hos Hart finder du finder mange af de klassiske stykker bagværk fra Danmark som for eksempel en spandauer, men der er selvfølgelig også plads til de hypede kardemommesnurrer – sidstnævnte ser måske ikke ud af meget, men den er bagt med wienerbrødsbrød fyldt med smør, som tager bagværket til helt nye højder.

Adresse: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg

Åbningstider: Mandag-fredag 7:30-18 og lørdag-søndag 8:00-18:00

Bageriet B

Bageriet B er åbnet lige ved Skjolds Plads metrostation på Nørrebro. Her kan man blandt andet købe lækre surdejsboller med sesam, kage, rugbrød og to-go-kaffer i de fine lokaler, hvor der er direkte udsigt ind til bagerne og deres arbejde. Surdejsbollen kan i den grad anbefales! Følg Bageriet B på Instagram her.

Adresse: Haraldsgade 5, 2200 København N

Åbningstider: Onsdag til fredag: 7:30-16:30, lørdag: 8:00-17:00, søndag: 8:00-16:00 (lukket mandage og tirsdage)

Batting Bakery

Selv om der er lidt langt fra Indre By til Ordrup, er det absolut turen værd! Batting ser ikke ud af meget, når man går forbi, men køen afslører, at de laver noget af det lækreste bagværk nord for København. Batting er et velkendt familieanliggende, som udelukkende bager med økologiske og biodynamiske produkter, og desuden eksperimenterer de med en naturlig fermentering i deres brød, som virkelig giver en lækker smag til bagværket. De har få, men gode ting, som de løbende skiftet ud i, så et godt tip er at holde øje med deres Instagram, hvor de løbende opdaterer. Der er ikke meget plads, så du skal regne med, at du skal have dit brød med hjem, hvor du kan nyde det i fred og ro. Hvis du alligevel skulle være så heldig at få en af pladserne i bageriet, vil du opleve, at der er en ganske særlig ro over Ordrup, som du næppe finder andre steder i København.

Adresse: Ordrupvej 101, 2920 Charlottenlund

Åbningstider: Onsdag-fredag 7:00-16:00, lørdag 7:00-14:00 og søndag 7:00-12:00

Andersen & Maillard

Hvis du er på jagt efter en croissant i verdensklasse, er Andersen & Maillard et glimrende sted at gå hen – og så kan du passende supplere op med kaffe af samme kvalitet. Bag Andersen & Maillard står den prisvindende kaffenørd Hans Kristian Andersen. Du kan få flere forskellige slags croissanter med forskelligt fyld og forskellige glaseringer. Afbagningen er helt perfekt sprød udenpå, men luftig og smagfuld indeni, så her er garanteret en suveræn croissant!

Adresse: Nørrebrogade 62, 2200 København og Göteborgs Plads 19, 2150 Nordhavn

Åbningstider: Alle dage fra 7:00-19:00

Lille Bakery

Det kan virke som lidt af en dagstur, hvis du skal ud på Refshaleøen for lækkert bagværk, men det kan sagtens svare sig, for Lille har virkelig lækkert bagværk i de lidt rå omgivelser. Lokalerne er rustikke, men hyggelige, og du kan holde øje med alle processerne i det åbne køkken. Økologi er omdrejningspunktet for det lille bageri, som har meget mere end croissanter og surdejsbrød, som du kan tage med hjem. Hos Lille finder du nemlig også lækre morgenmads- og frokostretter, som ofte vil være bygget op omkring deres lækre surdejsbrød og sæsonens råvarer.  Og hvis du er til det helt søde, er deres donuts absolut også anbefalelsesværdige!

Adresse: Refshalevej 213A, 1432 København

Åbningstider: Onsdag-søndag 8:00-17:00

Bageriet BRØD  

Lige ud til Enghave Plads finder du Bageriet Brød, hvor rene råvarer og økologi er i højsædet. Der er et skilt ved hvert enkelt stykke bagværk, som fortæller, hvad der er i – og det kan smages! Det er simpelt, lækkert og meget ligetil. Det lille bageri på Vesterbro eksperimenterer naturligvis også med surdej i forskellige former, og også her er kvaliteten i top. Hvis du kun skal vælge ét stykke bagværk fra Brød, er det klart den tårnhøje kanelsnegl, du skal kaste dig over. Den er fyldt med kanel – og uden den søde glasur, så du kan virkelig smage brødet og kanelen her.

Adresse: Enghave Plads 7, 1670 København

Åbningstider: Mandag-fredag 7:00-18:00 og lørdag-søndag 7:00-17:00

Artiklen er oprindeligt fra 2020, men er opdateret i 2021.