Bagere i København

Her finder du de lækreste bagerier i København

Har du mistet overblikket over, hvor du finder de lækreste croissanter og andet bagværk i København? Vi har samlet nogle af de bedste her.

Bake off fra det lokale supermarked kan være lækkert nok - men det slår sjældent kulinariske konditorkager fra et godt bageri med flotte kager og helt friskbagt brød.

Så er det heldigt, at der i København er åbnet masser af bagerier i løbet af de senere år, og det er ikke blot traditionelle bagerier med onsdagssnegle og rundstykker. Nogle af landets dygtigste kokke står bag flere af bagerierne, hvor der virkelig bliver kræset om alt fra croissanter til kanelsnurrer. 

Ofte er det anrettet så fint, at der med garanti er Instagram-værdige anretninger i blandt, uanset om du er til lækkert morgenbrød med kaffe og croissant eller en god gang frokost med friskbagt surdejsbrød.

Måske er nogle af dem lokale bagerier i nærheden af dit hjem? Eller måske er du frisk på at tage en form for bageri-crawl rundt om i København i weekenden, for at prøve lidt forskelligt bagværk?

Her har vi samlet en liste over vores anbefalinger til lækre bagerier i København, og vi er sikre på, at du og resten af familien kan finde alt, hvad hjertet måtte begære - det gælder både velbagt bagerbrød, den klassiske brunsviger, en sjov kagemand til fest og fejring, bamseboller med chokolade eller boller og brød med masser af kerner.

Dyk ned i en verden af godt bagværk fra nogle af de bedste bagerier i København lige her! Hvad der i sidste ende er byens bedste bager må være op til dine smagsløg at vurdere!

Juno the Bakery

Juno er ikke til at overse, fordi der ofte er laaang kø helt ud på gaden udenfor det lille bageri på Østerbro. Og mange står tidligt op for at besøge den lækre bager, for der bliver bagt helt friske varer fra morgen til aften hos luksus bageriet Juno. Ejeren af den Østerbro'ske bager er den tidligere Noma-kok Emil Glaser, som har håndværk og kvalitet i højsædet. Derfor vil du også opleve, at Juno har et relativt begrænset udvalg, men at kvaliteten af deres bagværk er helt i top, uanset om du vælger deres surdejsbrød eller kardemommesnurrer, som er bagt med en klassisk, lækker bolledej – og særligt sidstnævnte er virkelig værd at stå i kø for. Udover deres bageri har Juno også åbnet caféen At the Counter, som ligger lige rundt om hjørnet fra bageriet på Randersgade ud til Bopas Plads. Her kan du sætte dig ned og nyde det lækre bagværk sammen med en god kop kaffe.

Adresse: Århusgade 48, 2100 København

Åbningstider: Onsdag-lørdag 7:30-18:00 og søndag fra 8:00-15:00

Mirabelle Bakery

På Nørrebro finder du Mirabelle, som ikke kun har specialiseret sig i de klassiske brødvarianter som surdejsboller og croissanter. Du kan nemlig også få alt fra små håndpizzaer til friskbagte focacciabrød, hvis den lille sult melder sig. Deres surdejsbrød er lavet på økologisk mel fra Kornby Mølle – og smøret til croissanterne er selvølgelig også økologisk. Mirabelle har både en café og en restaurant, hvor det lækre bagværk naturligvis er i fokus.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Åbningstider: 9:30-22:00 alle dage.

Collective Bakery

Uha, denne bager kan i den grad anbefales, hvis du kommer forbi Nørrebrogade. Her kan du købe lækre kager, boller, croissanter, kardemommeflet og meget andet i høj kvalitet, og bageren ligger ikke langt fra Nørrebroparken, som er et oplagt sted at gå over for at nyde de sprøde, bagte sager efterfølgende.

Adresse: Nørrebrogade 176, 2200 København N

Åbningstider: Hverdage fra 7:00-18:00, weekender fra 7:00-16:00

Hart Bageri

Det danske wienerbrød og de danske bagetraditioner bliver taget til et helt nyt niveau hos Hart Bageri, hvor alt bagværk bliver bagt i relativt små portioner. Richard Hart har arbejdet som chefbager på flere toprestauranter i både USA og Storbritanien, men du kan heldigvis nøjes med at tage til Frederiksberg, hvis du vil smage hans absurd lækre bagværk. Desuden har bageriget også dessertkokken Milton Abel II med på holdet, så der er garanti for høj kvalitet hos Hart. Som gæst kan man følge med i produktionen, da der er åbent ind til køkkenet hos Hart, så du kan se bagerne arbejde, mens du indtager din mad, hvis du er heldig at få plads ved et af bordene. Hos Hart finder du finder mange af de klassiske stykker bagværk fra Danmark som for eksempel en spandauer, men der er selvfølgelig også plads til de hypede kardemommesnurrer – sidstnævnte ser måske ikke ud af meget, men den er bagt med wienerbrødsbrød fyldt med smør, som tager bagværket til helt nye højder.

Adresse: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg

Åbningstider: Mandag-fredag 7:30-18 og lørdag-søndag 8:00-18:00

Bageriet B

Bageriet B er åbnet lige ved Skjolds Plads metrostation på Nørrebro. Her kan man blandt andet købe lækre surdejsboller med sesam, kage, rugbrød og to-go-kaffer i de fine lokaler, hvor der er direkte udsigt ind til bagerne og deres arbejde. Surdejsbollen kan i den grad anbefales! Følg Bageriet B på Instagram her.

Adresse: Haraldsgade 5, 2200 København N

Åbningstider: Onsdag til fredag: 7:30-16:30, lørdag: 8:00-17:00, søndag: 8:00-16:00 (lukket mandage og tirsdage)

Batting Bakery

Selv om der er lidt langt fra Indre By til Ordrup, er det absolut turen værd! Batting ser ikke ud af meget, når man går forbi, men køen afslører, at de laver noget af det lækreste bagværk nord for København. Batting er et velkendt familieanliggende, som udelukkende bager med økologiske og biodynamiske produkter, og desuden eksperimenterer de med en naturlig fermentering i deres brød, som virkelig giver en lækker smag til bagværket. De har få, men gode ting, som de løbende skiftet ud i, så et godt tip er at holde øje med deres Instagram, hvor de løbende opdaterer. Der er ikke meget plads, så du skal regne med, at du skal have dit brød med hjem, hvor du kan nyde det i fred og ro. Hvis du alligevel skulle være så heldig at få en af pladserne i bageriet, vil du opleve, at der er en ganske særlig ro over Ordrup, som du næppe finder andre steder i København.

Adresse: Ordrupvej 101, 2920 Charlottenlund

Åbningstider: Onsdag-fredag 7:00-16:00, lørdag 7:00-14:00 og søndag 7:00-12:00

Andersen & Maillard

Hvis du er på jagt efter en croissant i verdensklasse, er Andersen & Maillard et glimrende sted at gå hen – og så kan du passende supplere op med en kop varmt at drikke af samme kvalitet. Bag Andersen & Maillard står den prisvindende kaffenørd Hans Kristian Andersen. Du kan få flere forskellige slags croissanter med forskelligt fyld og forskellige glaseringer. Afbagningen er helt perfekt sprød udenpå, men luftig og smagfuld indeni, så her er garanteret en suveræn croissant!

Adresse: Nørrebrogade 62, 2200 København og Göteborgs Plads 19, 2150 Nordhavn

Åbningstider: Alle dage fra 7:00-19:00

Lille Bakery

Det kan virke som lidt af en dagstur, hvis du skal ud på Refshaleøen for lækkert bagværk, men det kan sagtens svare sig, for Lille har virkelig lækkert bagværk i de lidt rå omgivelser. Lokalerne er rustikke, men hyggelige, og du kan holde øje med alle processerne i det åbne køkken. Økologi er omdrejningspunktet for det lille bageri, som har meget mere end croissanter og surdejsbrød, som du kan tage med hjem. Hos Lille finder du nemlig også lækre morgenmads- og frokostretter, som ofte vil være bygget op omkring deres lækre surdejsbrød og sæsonens råvarer. Og hvis du er til det helt søde, er deres donuts absolut også anbefalelsesværdige!

Adresse: Refshalevej 213A, 1432 København

Åbningstider: Onsdag-søndag 8:00-17:00

Bageriet BRØD  

Lige ud til Enghave Plads finder du Bageriet Brød, hvor rene råvarer og økologi er i højsædet. Der er et skilt ved hvert enkelt stykke bagværk, som fortæller, hvad der er i – og det kan smages! Det er simpelt, lækkert og meget ligetil. Det lille bageri på Vesterbro eksperimenterer naturligvis også med surdej i forskellige former, og også her er kvaliteten i top. Hvis du kun skal vælge ét stykke bagværk fra Brød, er det klart den tårnhøje kanelsnegl, du skal kaste dig over. Den er fyldt med kanel – og uden den søde glasur, så du kan virkelig smage brødet og kanelen her.

Adresse: Enghave Plads 7, 1670 København

Åbningstider: Mandag-fredag 7:00-18:00 og lørdag-søndag 7:00-17:00

Kirstens Konditori

Lige ved Brønshøj Torv finder du det lokale bageri i Brønshøj, Kirstens Konditori, som med sit velsmagende bagværk også fortjener at blive nævnt på denne liste. Her finder du både velbagt franskbrød, lækre konditorkager og - når de er i sæson - fastelavnsboller, som får køen til at strække sig helt ud på fortovet. Det er ikke hos Kirstens Bageri, at du finder nymoderne bagværk med ekstra pynt på toppen, men du finder et bredt udvalg af lækre sager, og håndværket er solidt.

Københavns Bageri

I Carlsbergbyen finder du Københavns Bageri. I det lille, hyggelige bageri har du mulighed for at smage traditionelt dansk bagværk i en høj kvalitet og nyde en kop varm kaffe.

Allerede fra første åbningsdag var bageriet populært, og udover de lækre kringler og kardemommesnurrer kan deres succes velsagtens tilskrives, at Københavns Bageri er et samarbejde mellem to andre særdeles populære bagere i København: Alice på Amager og Benji på Nørrebro.

For Emma

Det hele startede med en omsorgsfuld mor til en glutenintolerant datter, Emma. I manglen på ordentlige, glutenfrie produkter gik moren selv i køkkenet med missionen om at lave så lækre glutenfrie brød og kager, at selv Emmas glutenspisende venner også ville spise det.

Det endte ud i en så stor succes, at For nu har afdelinger i hele landet! Emma åbnede som bageri først i Vejle, så i Aarhus og nu på Frederiksberg i København. Her er alt – lige fra brød og boller til cookies og kager – både glutenfrit og laktosefrit, mens meget også er vegansk.

Hvor: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

Artiklen er oprindeligt fra 2020, men er opdateret i 2025.