Sine Kristine Kjellerup Kristensen

Mød 6 fantastiske kvinder: De løfter andre kvinder - og nu kan de vinde en pris for det

I oktober uddeler vi SØSTERSINDPRISEN, som hædrer en kvinde, der har gjort en særlig indsats, og vi har brug for jeres hjælp til at finde de nominerede. Mød seks af de nominerede her – indstillet af kvinder, de gør en forskel for.

Kender du en, der fortjener SØSTERSINDPRISEN?

Så skriv til os på alt@alt.dk og fortæl os, hvorfor netop denne kvinde har fortjent en særlig hyldest, inden 30. september. Send gerne billeder med – både af hende og af dig selv. Vi bringer nomineringerne løbende i bladet og på ALT.dk.

Vinderen af SØSTERSINDPRISEN bliver kåret af en jury bestående af sangerinde Fallulah, forfatter Katrine Engberg, sociolog Emilia van Hauen og redaktionschef Rikke Dal Støttrup.

Vinderen af ALT for damernes SØSTERSINDPRIS modtager et rejsegavekort på 10.000 kr. sponsoreret af Atlantis Rejser, der bl.a. arrangerer rejser til Egypten, Bali, Thailand, Seychellerne og Maldiverne.

”Hun er min og alles medsøster”

Sine Kristine Kjellerup Kristensen nomineres til SØSTERSINDPRISEN for at skabe relationer mellem mødre, bedstemødre, gravide eller kvinder, som ønsker at blive det.

NOMINERET: Sine Kristine Kjellerup Kristensen

 Sine Kristine Kjellerup Kristensen
Foto: Privat.

NOMINERET AF: Sara Rode Hamann

Sara Rode Hamann
Foto: Privat.

HVORFOR

Sine er min og alles medsøster, fordi hun favner bredt. Hun har med sit positive og favnende væsen givet mig et smukkere syn på mig selv og andre kvinder. Hun har en helt naturlig aura som skaber ro, tillid, positiv energi, og med sin skønne latter og smukke røde hår vinder hun hurtigt andres hjerter.

Sines søstersyn er beundringsværdigt; hun ser altid det smukke i andre og skaber naturligt bånd kvinder imellem.

For mindre end et år siden stiftede Sine kvindefællesskabet Momunity, som allerede har over 6.000 medlemmer. Momunity er et netværk for kvinder, mødre, bedstemødre, gravide eller kvinder, som ønsker at blive det. Momunity er lokalt forankret, fordi Sine har fokus på at skabe ægte, nære relationer i nærområdet, og fordi hendes hjerte banker for at bekæmpe ensomhed.

Ved siden af det frivillige arbejde med Momunity er Sine doula, og hun har tidligere også hjulpet gravide kvinder af anden etnisk herkomst gennem det danske sundhedssystem i tryghed og ro.

Privat er Sine gift og har hele fire børn. Økonomien er stram, efter hun har sagt sit faste job op for at skabe sit nye liv som iværksætter, og hun er bare badass-mom med hjertet på det rette sted.

”Hun gør alt i sin magt for at hjælpe”

Anne Lerche nomineres til SØSTERSINDPRISEN for at være en fuldstændig fantastisk svigermor.

NOMINERET: Anne Lerche

Anne Lerche
Foto: Privat.

NOMINERET AF: Maria Nissen

Maria Nissen
Foto: Privat.

HVORFOR

Min svigermor, Anne, har et kæmpestort hjerte, som helt sikkert er lavet af guld. Hun er kvinde med stort K, mor med stort M og farmor med stort F. Hun elsker sin familie og sine venner over alt på jorden og tænker altid på andres ve og vel. Hun ønsker alt det bedste til alle, og hun er altid klar til at give en hjælpende hånd. Hun donerer årligt 10.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse og køber alt, der kan købes, for at støtte mest muligt.

Anne skal nomineres, fordi hun har stået ved min side i de hårdeste tider. Da jeg blev gravid og fødte en lille datter med kolik, var hun ved min side gang på gang. Hun vuggede min datter i søvn og kørte en time hver vej, så jeg ikke skulle stå alene med hende, mens min kæreste passede sit arbejde. Hun vaskede vores tøj, strikkede de fineste små trøjer og kjoler til min datter og støttede mig på alverdens måder. Vores datter havde kolik i 4 måneder, og det var uden tvivl de hårdeste måneder i mit liv. Jeg var aldrig kommet igennem dem uden min svigermor.

Min svigermor er netop blevet erklæret uhelbredeligt syg med kræft. Efter fem år som kræftfri, efter en hård kemo/strålebehandling og efterfølgende operation vælger denne modbydelige sygdom at dukke op igen, og tanken om, at den skal tage hende fra vores verden, er ubærlig.

Jeg synes, at min svigermor har haft utrolig meget modgang i sit liv! Hun mistede både sin mormor og mor i en tidlig alder til kræften. Alligevel formår hun at være det mest positive og glade menneske på jorden. Hun under virkelig alle mennesker at have det godt, og hun gør alt i sin magt for at hjælpe, hvor hun kan hjælpe.

”Hun griber dem, der skal gribes”

Mette Gregersen nomineres til SØSTERSINDPRISEN for sin kamp for at hjælpe kvinder, der er udsat for vold.

Mette Gregersen Birgitte Gervig
Foto: Privat.

NOMINERET: Mette Gregersen (t.v.)

NOMINERET AF: Birgitte Gervig

HVORFOR

Min gode veninde Mette Gregersen fortjener bestemt en hæder – og pris for det fantastiske arbejde og den kæmpe indsats, hun gør for at skabe plads til kvinder, som er eller har været udsat for vold. Hun taler om nogen deres sag og står i den grad frem for at bryde et tabu og gøre det synligt, at det sker hver dag, at kvinder bliver udsat for vold.

Hun er i gang med at skabe et sted på Sydfyn for kvinder, der har behov for et tilflugtssted, hvor de samtidig kan få psykologhjælp og praktisk hjælp til at forskanse sig i en periode. Her kan de også få juridisk bistand til at holde voldsmanden på afstand og eventuelt få ham dømt for sine handlinger.

Mette er i den grad en fighter og kæmper på sine medsøstres vegne. Hun har selv i sin fortid været udsat for en meget voldsom hændelse og kan derfor anerkende dem, som har behov for hjælpen, og ved, hvor meget det betyder, at der er nogen, der griber én i sådan en situation. Det er medsøster-kærlighed.

”Hun er læreren, der bliver ved med at give”

Hanna Green nomineres til SØSTERSINDPRISEN for alt det, hun giver som lærer, kollega, mor og til lokalsamfundet.

NOMINERET: Hanna Green

Hanna Green
Foto: Privat.

NOMINERET AF: Lykke Baszkiewicz

Lykke Baszkiewicz
Foto: Privat.

HVORFOR

Hanna har været ansat på samme arbejdsplads i 40 år, nemlig som folkeskolelærer på Alt-i-et-skolen i Klinkby i Vestjylland. Hun var min tysklærer, da jeg selv var elev på selv samme skole for mange år siden.

I dag er jeg kollega med hende, og hun er den dygtigste og mest kompetente lærer, jeg nogensinde har arbejdet sammen med. Hun er uselvisk, usnobbet og helt fantastisk givende som person. Hun har gentagne gange fået nye kollegaer i indskolingen, hvor hun har sit specialeområde, og hun tager dem under sine vinger, hjælper og vejleder, og historien er den samme fra alle: ”Hun er guld værd”.

Selvom hun har 40 år på bagen, er hun på ingen måde ”sat”. Hun læser alle bøger om læsning og læring, der bliver udgivet, for at finde nye strategier og metoder til at øge elevernes læring på en spændende måde.

Hanna er også mor til tre drenge, hvoraf en af dem er verdens bedste målmand på herrelandsholdet i håndbold. Hun er selvsagt meget stolt af ham, men ikke mere af ham end af sine to andre børn. Hun er også farmor og elsker det.

Hun giver sig selv fuldt og helt til alle, der tager imod; på skolen, til sin mand, som frivillig i lokalsamfundet, til sine børn og ikke mindst til sine børnebørn.

Hun er helt igennem unik og fantastisk, og hold nu op, hvor hun giver og giver.

”Hun gør kvinder synlige i tekniske fag”

Yalda Tabesh nominerer sin mor, Mozhgan Gerayeli, til SØSTERSINDPRISEN for hendes flid, humør og indsats som brobygger.

Mozhgan Yalda
Foto: Privat.

NOMINERET: Mozhgan Gerayeli (t.h.)

NOMINERET AF: Yalda Tabesh

HVORFOR

Hvis der er en, der altid glæder sig over andre kvinders succes, er guld værd på en dårlig dag og baner vej for kvinder ved at skabe nye netværk, så er det min mor, Mozhgan.

Hun kom til Danmark som 21-årig i 1986 – familiesammenført med sin mand, min far. To år senere blev parret skilt.

Med en spæd datter (mig) i favnen, besluttede hun sig for at tage en uddannelse. Hun blev software-/dataingeniør og har efterfølgende haft en karriere som leder i flere større virksomheder.

Hendes fokus som leder har altid været ligestilling samt synliggørelse af kvinder inden for tekniske fag.

Der, hvor hun gjorde en forskel og noget bemærkelsesværdigt, var, da hun startede Mozhi Consulting i 2015 med fokus på opkvalificering af højtuddannede, der er faldet mellem to stole, f.eks. universitetsuddannede, der lever af at vaske gulv. Hun har taget fat i et samfundsproblem, fordi hun ved, hvor svært det kan være at finde beskæftigelse i Danmark, og at der samtidig mangler kvalificeret arbejdskraft i virksomheder over hele landet. Dette misforhold ville Mozhgan gerne være med til at afhjælpe og bygge bro over.

At opbygge en virksomhed som Mozhgans er en kamp.

Det er SÅ imponerende at opleve hendes flid og humør og samtidig vide, at hun lever for mindre end en understøttelse.

Hun er mit og mange kvinders forbillede og den sejeste kvinde, jeg kender. For mig er hun er et eksempel på, at intet er umuligt, når viljen er der. Jeg synes, at hun skal anerkendes og belønnes for sin indsats.

”Hun ser alles kompetencer”

Lotte Pålsson nomineres til SØSTERSINDPRISEN for sin evne til at glæde sig over andres succeser og være en enestående kollega og veninde.

NOMINERET: Lotte Pålsson

Lotte Pålsson
Foto: Privat.

NOMINERET AF: Solveig Høgh Larsen

Solveig Høgh Larsen
Foto: Privat.

HVORFOR

Min kollega Lotte er kort sagt en ener. En kollega, der gør det til en fest at gå på arbejde.

Lotte glæder sig altid over andres succeser, også når hun f.eks. endnu ikke selv har fået det kursus, som hun gerne vil, men som nogle af os andre har, bliver hun oprigtigt glad på vores andres vegne.

Selvom vi begge er enige om, at vi nyder at arbejde sammen, så er hun ikke bleg for at tippe om jobopslag eller -kurser til mig, når hun ser noget, som hun synes er lige mig. Hvis hun er blevet tilbudt en spændende opgave, men godt ved, at den måske passer bedre til en anden i gruppen, er hun ikke bleg for at sige til chefen, at det måske ville være mere passende, at den anden fik opgaven.

Lotte ser alles kompetencer og har flere gange brugt møder til at fremhæve det gode arbejde, jeg eller andre har lavet. Det skaber glæde hos alle, og Lottes tilgang er med til at skabe en stemning, så kvinderne i gruppen bliver bedre til at hjælpe hinanden videre frem for at have de spidse albuer fremme.

Lotte er grundet hendes enestående personlighed også blevet en veninde. Lotte kan tale med alle mennesker og se deres virkelige potentiale. Hun har sans for psykologi og balance og var en helt fantastisk hjælp, da jeg selv kom tilbage fra en stress-sygemelding. Hun er der bare og kan aflæse, hvornår det er tiltrængt med aflastning eller udfordring.

På en dag hvor jeg møder ind og er stresset og sur efter en morgen med sure børn og havregrød på gulvet, smiler hun altid og siger: ”Jeg synes, du er sådan en sej mor”.