Ægteparret Pernille holm og Leif Thingtved

“Jeg drak mig mod til og sagde: Kære Leif. Det der sker nu, er, at vi skal giftes”

Ægteparret bag den gennemførte café Granola på Værnedamsvej, stylisten Pernille Holm og entreprenøren og stilisten Leif Thingtved, var kærester i 30 år, inden de blev gift. Vi besøgte dem i deres charmerende baghus i hjertet af Vesterbro, hvor de bor med med vintage, farver, kunst og kærlighed. Ikke mindst til ting, der har haft et liv og besjæler rummene.

Pernille og Leif med deres børn, Rita, 19, der bor i Paris, og Kalle, 22, som sidder med sin hund Maude. Han bor på Nørrebro. 

Hvad er det mest romantiske, der er foregået hjemme hos jer?

– Det er vores bryllup. Tænk, at vi aldrig havde tænkt på at blive gift før. Det pustede lige lidt liv i kærligheden og familien. Vores børn, Rita og Kalle, syntes, det var fantastisk.

Møblerne er vintage, og lamperne er gamle industrilamper. 

Er der noget ved jeres indretning, der kunne blive skilsmisseårsag?

– Det skulle lige være, hvis jeg kommer hjem med et par store poser med ting og sager fra et loppemarked. Jeg finder hele tiden ting til vores hjem, og Leif er ikke glad for nips.

Pernille, hvad har Leif givet dig, som du holder særligt af?

– Han har givet mig mange fine smykker, men det flotteste må være min guldhalskæde. Den er italiensk, fra 60'erne og lige mig.

Italiensk guldchoker fra 60'erne. 

Leif, hvad har Pernille givet dig, som du holder særligt af?

– Jeg siger som Zlatan: "Hun fik mig!", og hold kæft hvor er hun heldig.

Hvorfor er vintage så vidunderligt?

– Vi er glade for ting, der har haft et liv og en historie. Vintage giver sjæl, du får mere kvalitet for pengene, og så er det ikke allemandseje.

Glasvitrinen er lavet af et gammelt klædeskab. 

Hvad er hemmeligheden bag at købe gode vintagesager?

– Du skal være parat til at betale det, det koster. Folk har svært ved at betale for noget, der er brugt, og vil gerne have det billigt. Men hvis der er noget, du virkelig gerne vil have, må du slå til, når det er der. Du ærgrer dig kun over det, du ikke fik købt.

Er der ligheder mellem jeres eget hjem og den måde Granola er indrettet på?

– Interessen for autenticitet.

Hvad skal der til for, at I føler jer hjemme?

– Der skal være gjort noget ud af indretningen. Om det er små nips ting, tæpper på gulvene eller en masse lamper, så er det umagen, der tæller.

Loppefund fra franske loppemarkeder.

Hvad er det næste, I skal anskaffe jer til boligen?

– Et nyt gulvtæppe til stuen. Vi leder efter et lyseblåt art deco-tæppe. Stuen trænger til at blive lysnet lidt.

Hvilket møbel er favoritten?

– Uden at lyde lummer, elsker vi at ligge i sengen. Ellers er det vores sofa. Den bidrager med humor og larm.

Sofaen er en vintage Dux, sofabordet er fra Maison Jansen, lamperne er italiensk og fransk design. Billederne er fra Henrik Vibskov, Tal R og Knud Odde. 

Hvad inspirerer jer til jeres indretning?

– Du kan finde inspiration i alt, du skal bare bruge øjnene. Vi bruger rejser, kunst, boligbøger og museer.

Hvad bør der være i ethvert hjem?

– Hygge. Du skal gøre, hvad du kan for at gøre dit hjem hyggeligt.

Hvor køber I møbler og nips i København?

– Vi køber meget gerne møbler hos Indenfor & Udenfor. Pernille køber tit nips på loppemarkeder i Holte, Lyngby og på Frederiksberg, og Leif finder en del på Ebay.

Håndmalet blomstervase fra et loppemarked.

Hvad byder I uventede gæster?

– Vi får heldigvis aldrig uventede gæster. Vi bor i et baghus med port og ingen dørtelefon.

Hvad lytter I til?

– Pernille lytter til Radio 24syv og Radiooooo.com, som er en app, hvor man kan høre musik fra alle radiostationer i hele verden fra 1900-tallet til i dag. Leif lytter til rigtig meget musik og laver playlisten til Granola. Musikken er meget blandet, men altid med et beat, du kan danse til.

Sko fra Marni, stømper fra Antipaste. 

Hvor er I gået på kompromis med jeres bolig?

– Vi går helst ikke på kompromis, men kan godt gå i stå eller lade tingene trække ud lidt for længe. Derfor er vores badeværelse heller ikke færdigt. Vi har ikke fundet de rigtige fliser endnu.

Hvad er jeres bedste råd til folk, der gerne vil sætte bolig i stand?

– Find billeder af boliger, der inspirerer. Brug et lille farvekort, når du skal vælge maling, for hvis der er for meget at vælge imellem, kan du være sikker på, du vælger forkert. Genbyg har mange gode byggematerialer som gamle vinduer, paneler og døre. Enkle elementer med den rigtige patina kan gøre hele forskellen. Hvis det er en ny bolig, som du endnu ikke har boet i, så vent for guds skyld med at rive alt ned. Flyt ind, og mærk efter, hvad der skal ske af forandringer. Du skal huske, hvad der tændte dig, da du faldt for boligen.

Franske vintageplakater. 

Hvordan starter I dagen hjemme hos jer?

– Leif har ofte morgenvagter på Granola, så han starter næsten altid med morgenkaffe der. Jeg kommer gerne forbi senere, hvis det passer ind i min travle kalender. Mit arbejdsliv er lige så flyvsk som vejret.

Hvad laver I om søndagen?

– Jeg danser på Stepz danseskole, hygger med veninder og går på loppemarked. Leif arbejder på sin motorcykel, og så laver jeg mad om aftenen.

Hvad laver I, når I har fri?

– Vi har en lille biografklub, hvor vi skiftes til at vælge film, og Leif og jeg vil starte til Lindy Hop, en danseart, som ser virkelig sjov ud. Og så går Leif tit og ordner ting og sager på sit værksted. Han er meget dygtig med sine hænder, og hans udholdenhed er imponerende. Han bliver ved, indtil det er perfekt, det er også derfor, at Granola ser ud, som den gør. Jeg er mere udadgående og har en masse krudt i røven, som skal brændes af. Jeg elsker at danse og dyrke yoga med mine veninder. Derfra fortsætter vi ofte med kaffe, frokost eller vin.