Skål Søster

”Alle har en holdning til mit liv - hvad jeg må gå i, og om jeg skal have rettigheder eller ej”

I fredagens afsnit af ALT for damernes podcast 'Skål Søster' fortæller drag queen Mizz Privileze om, hvordan Priden stadig er en vigtig del af, hvordan vi som land accepterer minoriteter. Ifølge Mizz Privileze er vi nemlig slet ikke i mål.

I ALT for damernes fredagspodcast 'Skål Søster' er influencer Irina Olsen og drag queen Mizz Privileze (de/dem) i studiet. Ugens gæster diskuterer vigtigheden af, at vi fortsat holder Pride i Danmark. Priden blev første gang afholdt i København i 1996, og siden er vi nået langt – men desværre ikke langt nok, ifølge Mizz Privileze.

”Priden er rigtig hård for sådan en som mig. Når du er aktivist og gerne vil følge med i den politiske debat, er prideugen ikke bare en fest, så er det også en kampplads. Alle har en holdning til mit liv - hvad jeg må gå i, og om jeg skal have rettigheder eller ej.”

Skamfuldt at være sig selv

I podcasten fortæller Mizz Privileze bl.a. om, hvordan LGBTQ+ miljøet ofte er forbundet med skam. Især fortæller de om, hvordan de er træt af at skulle skamme sig over, hvem de er.

”I folkeskolen blev bøsse brugt som et skældsord, så det var ikke trygt for mig at være åben omkring min seksualitet. Jeg blev slået. Jeg blev omringet af fyre, første gang jeg kyssede en fyr i min egen hjemby, og de sagde, at dét skulle jeg ikke gøre her. Omverdenen har sagt til mig, at jeg burde skamme mig over min seksualitet, og nu hvor jeg laver drag, får jeg at vide, at jeg skal skamme mig over den måde, jeg ser ud på. Det er netop derfor, vi har brug for priden.”

De fortæller også om, hvorfor de har valgt navnet Mizz Privileze som deres dragnavn.

”Jeg har jo valgt at kalde mig selv Mizz Privileze. Det har jeg, fordi når jeg går fra at være Michael til Mizz, så mister jeg det privilegie, jeg har som ciskønnet hvid mand. Lige så snart jeg tager høje hæle og glimmer på, bliver der råbt ad mig, jeg bliver omringet, nogle hiver parykken af mig eller begynder at grine ad mig. Når jeg ikke har glitter på øjenlågene, kan jeg til gengæld gå trygt.”

Mizz Privileze skal fejre Pride resten af ugen, og det er der en simpel grund til:

”Vi er ikke ligestillede endnu, og vi er ikke i mål.”

Lyt til resten af diskussionen om årets Pride i Skål Søster, hvor gæsterne også diskuterer minoriteter, selvkærlighed og Skotlands nye lovgivning om gratis hygiejneprodukter. Find den, hvor du hører podcast.