Vores digitale ekspert Anja Tønning er single og bruger naturligvis nettet til at møde interessante mænd.

Anja: Sådan finder jeg de gode dates på nettet

Med fare for at udlevere mig selv vil jeg i denne klumme sætte fokus på en kæmpe stor digital trend – online dating!

Jeg er single. Og jeg er digital. Så hvorfor ikke kombinere de to ting og vupti – så har jeg fundet manden i mit liv. Eller... Nej – min første pointe er egentlig ikke noget digitalt, men en form for livsråd – lad være med at lede efter manden i dit liv, når du dater. Se det i stedet som en chance for at møde nye mennesker

Hvis vi anskuer online dating for et sted, hvor vi skal udvælge vores livspartner, før vi går på date – bliver alt for mange gode mænd (eller kvinder) valgt fra ud fra underlige kriterier som – "han er 2 cm for lav", "han arbejder i en bank og kan ikke spille guitar", "han har et barn på 10 år" osv osv. Og så bliver man meget let opgivende.

"Online dating altså virkelig et oplagt sted at møde nye mennesker."

Find de gode dates på nettet

Jeg er stor tilhænger af at møde interessante mennesker i min omgangskreds på en eller anden måde – og det vil jeg fortsat gøre og lægge mærke til. Men lige udenfor min omgangskreds, gemmer der sig også guld – og her er online dating altså virkelig et oplagt sted at møde nye mennesker. Jeg har efterhånden prøvet lidt forskelligt i mine to år som single. Med blandet succes – men her er lidt af mine erfaringer.

Datingsider – den store og den snobbede

Dating.dk

Dating.dk er en meget stor datingside på nettet, som også har en app. Jeg prøvede det i én måned. Så kunne jeg ikke overskue det mere. Det er nærmest for stort, og der var rigtig mange mere eller mindre passende henvendelser. Jeg var på et par gode dates gennem dating.dk – så helt ringe er det ikke.

Men den primære grund til, at jeg lukkede min profil, var prisstrukturen, som er uigennemskuelig, dyr og fornyer sig selv for flere måneder ad gangen. Det synes jeg er træls og dårlig service.

Elitedaters.dk

Elitedaters er den snoppede datingside. Man skal have en videregående uddannelse for at have en profil. De har dog åbnet for "kvote 2", hvor f.eks. de mere kreative uden en videregående uddannelse kan søge om at få adgang. Snop-diskussionen vil jeg egentlig ikke gå ind i.

Jeg kan godt lide Elitedaters. Delvist pga. prisen - du betaler for én måned. Og hvis du ikke selv fornyer, så stopper det. Og man kan stadig læse sine breve og søge på profiler, selvom man ikke betaler. Man kan bare ikke svare og skrive til andre.

På Elitedaters er det også som om, at folk opfører sig lidt bedre end på Dating.dk. De fleste skriver gode profiltekster, har ordentlige profilbilleder, skriver ordentlige beskeder til hinanden (bortset fra dem, der stadig skriver "Hey smukke, skal vi chatte?"). Elitedaters har også en app. Den er lidt tung i det, men fungerer ok.

Også her har jeg fået flere gode dates, og mødt spændende mennesker, som jeg nok ikke var faldet i snak med på en bytur. Og det er for mig et succeskriterie.

"Men jeg har prøvet to datingapps også."

Mobile datingapps – den overfladiske og den sjove

Okay – så kunne jeg ikke overskue at prøve flere datingsider, for det er også en smule trættende og kun noget, jeg kan klare i små doser.

Men jeg har prøvet to datingapps også – dvs. de findes ikke som hjemmesider, men kun til min smartphone. Fælles for de to nedenstående er, at man ikke skal oprette en profil – dvs. skrive en tekst osv. Man logger bare ind med Facebook (der vises naturligvis intet på din Facebook-profil), og så henter den dit billede fra Facebook-profilen.

Blendr – den app slettede jeg igen efter 1 time. Skrækkeligt sted. Eller – sikkert rigtig godt hvis man vil finde "noget" hurtigt. For fem minutter efter min oprettelse havde jeg allerede fået fire lumre chatbeskeder fra forskellige mænd (fint at booste selvtilliden lidt her). Men alt det bibberi på min telefon, kunne jeg simpelthen ikke overskue.

Tinder – det er sjovt, overfladisk og lettilgængeligt. På Tinder får du præsenteret en stak billeder af mænd (eller kvinder), som er i nogenlunde nærhed af dig og indenfor en alder, du selv bestemmer. Du skal ved hvert billede vælge, om vedkommende er interessant eller ej. Den eneste information, du får om personen, er fornavn, og om I har fælles venner eller interesser på Facebook.

"Pointen – hvilket gør det til min ynglingsdatingapp, er, at man først kan skrive til en person, hvis begge har valgt hinanden."

Pointen – hvilket gør det til min ynglingsdatingapp, er, at man først kan skrive til en person, hvis begge har valgt hinanden. Dvs. først når begge parter har fundet den anden interessant åbnes chatmuligheden. App'en er helt gratis hele vejen igennem. Og her har man altså taget konsekvensen af vores overfladiskhed, når vi kigger datingprofiler igennem – og så lagt det sociale lag på, så man kan se fælles venner på Facebook. Prøv det – det er et sjovt legetøj. Og måske er man heldig at møde en sød mand, som elsker at lave mad...

Sæt i gang!

Nu sidder du måske og tænker – kan man så finde en kæreste online? Jeg kender flere, som har haft stor succes med det. For der er jo i virkeligheden ikke den store forskel på, om du møder folk i byen eller online. Hvis det klikker, så klikker det. Så bare hop ud i det – hvad er det værste der kan ske?

Om jeg har mødt en sød én online? Masser! ;)

Andre datingtjenester

- Single.dk (Vist bare endnu en datingside)

- Scor.dk (Til at finde sexpartner(e))

- Singleplus.dk (Netværk for singleforældre – har fællesskab og ikke dating, som primært formål.)

- Boyfriend.dk (Danmarks største datingside for homoseksuelle)

- Og cirka 100 andre danske... God fornøjelse!

Anja Tønning

Anja arbejder som rådgiver i Aarhusafdelingen af det digitale konsulenthus Seismonaut med fokus på digitale strategier, -konceptudvikling og -kompetenceudvikling. Hendes rådgivning omfatter indholdsstrategi, effektmåling og krisehåndtering på sociale medier med et brugercentreret fokus. Hun er cand. IT i Digital Design på Aarhus Universitet. Læs mere på: Seismonaut.com. Anja er desuden en flittig anvendt kommentator på medier som NovaFM.

Privat er Anja enlig mor til Gustav på 5 år. Han bruger flittigt iPad'en til YouTube, Spotify, Netflix, Angry Birds osv. Anja blogger om hverdagen som enlig mor på Enligmadmor.dk.

Læs mere om Anja Tønning her