We Live in Time med Florence Pugh og Andres Garfield

5 hjerter til filmen ’We Live in Time’: ”Den er varm og sjov, men også med dybde og vægt”

Filmen 'We Live in Time' serverer komplekse kærlighedsnoter på et leje af utrolig god kemi mellem hovedrollerne.

Drama 

Den bedste tid er sammen med dig

Kærlighedsfilmene er tilbage, og efter to af slagsen om mildt sagt dysfunktionelle parforhold ('It Ends with Us' og 'Kun os to'), er det saligt at lade sig omfavne af denne hjertevarme og dybt tilfredsstillende historie. Opløftende, heftig og håbefuld. 

Kokken Almut (Florence Pugh) og Wheetabix-manden Tobias (Andrew Garfield, hvis rolle hos morgenmadsfirmaet aldrig forklares) mødes ret tilfældigt og voldsomt. Kærlighed spirer frem, og vi følger parret i tykt og tyndt, gennem sygdom og sejre. De er dybt forskellige, men forbundne, og da tragedien rammer, beslutter de sig for at leve intenst i den tid, de har tilbage sammen. Kemien mellem Garfield og Pugh er så levedygtig og kraftig, at den lyser filmen op og så stærkt medrivende, at man selv bliver lidt forelsket i dem. 

Filmen bevæger sig ubesværet mellem fortid og nutid, og de to skuespillere rammer rent, uanset om det er den første spæde forelskelse, den trætte småbørnshverdag eller de store følelser, men måske også uden den store forløsning. Varm og sjov, men også med dybde og vægt. Hvem er vi? Er vi primært nogens forælder og kæreste, eller må vi godt have ambitioner ud over det, også når døden stirrer på os? Her tager filmen et interessant valg, der gør den stærkere end så mange andre i sin klasse.

Pugh fremstiller Almut som en sammensat kvinde med sødme, sarkasme og skyhøje ambitioner, Garfield gør sin karakter værdig og varm, trods relativt lidt i manus at arbejde med. Omkring dem gør et talentfuldt hold af birolleskuespillere deres yderste, og det kan mærkes. 

Historiens mange usandsynlige sammenfald hører hjemme i en klassisk rom-com, men her sørger den dramatiske tyngde for, at der er tilpas vægt bag de følelsesmæssige mavepustere. 

Når fortællingen slår til, så mærker man det. Aldrig kun sukkersød, men også sjov, sørgelig og særdeles smukt filmet.

'We Live in Time' får biografpremiere den 24. oktober.