Anne Lose leder

Chefredaktøren: ”Vi spår, at du kommer til at se meget mere til hende”

Oktober betyder, at efteråret for alvor er over os, og det er tid til wellness, livskloge ord fra skuespiller Connie Nielsen, svampe, de største gyserklassikere fra filmhistorien og kunst.

Jeg havde glædet mig til at se moderne kunst i Grevinde Danners (1815-1874) private hjem, da jeg sidste år entrerede ejendommen på Ny Vestergade i København.

Galleriet Collaborations havde fået mulighed for at vise nulevende kvindelige kunstneres værker i den smukke lejlighed, der står mere eller mindre, som da en af danmarkshistoriens mest markante kvindeskikkelser, Louise Rasmussen, bosatte sig her efter Frederik 7.’s død i 1863.

Flere af lejlighedens rum er dekoreret af guldalderens bedste danske kunstnere, og det er ikke svært at forestille sig, hvordan en soiré eller et middagsselskab med det bedre borgerskab kunne have foregået i grevindens vinterdomicil.

Et helt særligt værk fangede hurtigt mit blik: en fascinerende, uhyggelig, men samtidig skrøbelig skulptur i ler med et rosa hjerte (eller var det en perle?) i epoxy i midten. Jeg havde ikke set noget lignende før, det talte til mig med det samme, og jeg købte værket på stedet.

Da jeg senere lagde værket i mit instafeed, skrev kunstneren Ava Samii til mig og inviterede mig ind i sit atelier på Kunstakademiet, hvor hun studerer, og jeg blev kun mere fascineret af hendes univers, hendes person og de associationer til naturen, havet og spiritualitet, jeg får, når jeg betragter hendes skulpturer.

Du kan møde hende i Eurowomans oktobernummer, og du kan lige så godt notere dig hendes navn, for vi spår, at du kommer til at se meget mere til hende.

Og nu til resten af magasinet. Jeg elsker ikke kun oktober, fordi jeg har fødselsdag og dermed er en stolt vægt. Efterårets komme gør mig altid lykkelig: de crispy morgener med den kolde undertone, overgangsfrakkerne og efterårsstøvlerne, de smukke gulbrune blade, der rasler hen ad gaderne og giver naturen den smukkeste farve, mens jeg indtager store mængder varm choko med flødeskum og finder mine puslespil frem fra gemmerne.

I dette nummer forsøder vi dit efterår med et wellnesstema, hvor vi guider dig til de bedste behandlinger, taler med Marianne Tromborg om karbadets velsignelser og undersøger, hvad wellness anno 2022 egentlig går ud på.

Vi tager dig med på svampejagt, for det er også et højdepunkt ved efteråret, hvad enten du spiser dem, ifører dig dem eller smører dig ind i dem.

Og så guider vi dig til de bedste gyserfilm gennem tiden og møder skuespiller Connie Nielsen til en snak om overgangsalder, Karen Blixen og at være mor.

220811_SBB43341.jpg

Drømmeopbevaring til mine smykker fra Sophie Bille Brahe, der altså også er dygtig til design.

cecilia fiona 1side.jpeg.jpg

Elsker at være alene og være i fred – gerne omringet af denne fantastiske skærm af Cecilia Fiona, der godt må stå i min stue.

The weight of the world/Sky-sea af Cecilia Fiona, 2021, Andersen’s

Unknown-15.jpeg.jpg

Souvenirs fra sommerferien til Firenze er wellness i hverdagen for mig.

Unknown-27.jpeg.jpg
Unknown-28.jpeg.jpg

Dette værk af Ava Samii var kærlighed ved første blik og bor nu hjemme hos mig.