Bagedyst-vinder Annemette fik manden, men droppede bryllupskagen
Annemette Voss Fridthjof blev gift med sin Micky på årets længste dag for at få så mange solskinstimer ind i ægteskabet fra begyndelsen som muligt. Selvom hun er kendt som kagedronning, blev det dog en fest uden bryllupskage, men med masser af andre fine overraskelser.
Micky valgte at fri til Annemette på en tur til Ystad Saltsjöbad, som hun havde inviteret ham med på.
– Det var ret smart af ham, for så fik jeg ikke mistanke om hans plan om at falde på knæ. Men det gjorde han. Den 21. juni sidste år, altså præcis et år før brylluppet, efter en helt vidunderlig dag med spa, afslapning og en god middag. Jeg blev overrasket over, at det skete lige nøjagtig der, men ikke over at han friede. Vi havde talt om at gifte os længe. Faktisk kan man sige, jeg havde købt mig til det. Han ønskede sig nemlig et fjernsyn og nogle hovedtelefoner, som jeg gav ham sammen med en bemærkning om, at så måtte han også godt fri inden for det næste halve år, fortæller Annemette og bryder ud i et højt grin.
Parret valgte årsdagen for frieriet, selvom den faldt på en torsdag. Både fordi det var en fin og mindeværdig dato, men også fordi det var midsommer, forklarer Annemette.
– Det er ingen hemmelighed, at jeg har været gift før, og når man bliver skilt, så er det jo tydeligvis, fordi ens ægteskab ikke har været lutter solskin. Så på sådan symbolsk måde har jeg også tænkt, at det var en virkelig fin måde at få flest mulige solskinstimer ind i vores ægteskab fra start at gifte os på årets længste dag. Det er måske lidt plat, men vi synes altså, at det er en fin tanke.
Bryllup i solskin
Brylluppet blev holdt på Hotel Munkebjerg i Vejle på en solbeskinnet terrasse med kirkelig velsignelse fra en præst. Vielsen var stående for de 55 gæster, som nød drinks og blæste sæbebobler på brudeparret.
Dagen var romantisk, anderledes begivenhedsfyldt og afslappet, og på en gang langt fra og tæt på det, brude-parret drømte om i udgangspunktet.
– Vores udgangspunkter var ret forskellige. Micky drømte om et meget stort, klassisk kirkebryllup med stor middag, fest og dans. Og jeg ville egentligt bare gerne stikke af til Las Vegas. Jeg havde prøvet det klassiske kirkebryllup en gang og havde bare ikke lyst til en runde to, men samtidig ville jeg enormt gerne have, at det var en præst, der viede os. Men jeg havde lyst til noget andet – noget mere uformelt og noget med fest og ballade. Det tog lidt tid før vi fik snakket os ind på, hvad det var, vi hver især drømte om og finde hinanden i det. Men vi endte med at finde en superfin måde at kombinere det hele, så vi begge to følte, at dagen var perfekt.
Det var desuden Annemettes ældste søn, 9-årige Hugo-Sander, og ikke hendes far, der førte hende op.
– Det føltes SÅ rigtigt for os, og det var den fineste måde at inddrage vores børn på. Det var vigtigt for os, at børnene følte, at det ikke bare var Micky og jeg, der blev bragt sammen og forenet, men os som familie, fortæller Annemette, der i øvrigt humpede ind i ægte-skabet uden brudesko, fordi hun dagen før brylluppet faldt ned ad en trappe og forvred sin ankel.