barbara moleko ny single 2019

Barbara Moleko gik ned med stress: ”Jeg kunne ikke tale og mistede også min hukommelse”

Den populære sanger brød for et år siden sammen under sit eget perfekthedsideal, og det fik hende i gang med at bearbejde sine tanker og følelser – og blive skilt. Det fortæller Barbara Moleko til ALT for damerne.

For et år tilbage var der fuldt tryk på alle motorer – Barbara Moleko arbejdede på et album, samtidig med at hun ville være den perfekte mor, den perfekte kæreste og være i den perfekte form.

Men så midt i sin stræben efter at leve op til et bestemt perfekthedsideal blev hun ramt af en invaliderende form for stress.

– Det havde gået og hobet sig op over længere tid, og pludselig fik jeg buldrende angst. Tanker om, hvad fanden jeg egentlig ville, poppede op. Hvad hvis mine sange ikke var gode nok? Måske skulle jeg slet ikke lave musik? Også alt det her om at være perfekt og leve op til et bestemt ideal begyndte at spøge. Det var så grelt, at jeg fik motoriske vanskeligheder. Jeg kunne ikke tale og mistede også min hukommelse, fortæller Barbara Moleko i denne uges ALT for damerne, som netop er kommet på gaden.

Gik fra eksmanden

Den populære sanger endte med at gå i terapi og måtte søge indad for at finde svar på, hvorfor hun nu også skulle være så forbandet perfekt?

– Jeg tror, mange kvinder er tilbøjelige til konstant at pege på de ting, der ikke er perfekte – og det dur jo ikke. Verden er så fucking uperfekt, og det er fantastisk, forklarer hun.

Sygdommen og krisen endte også med at få betydning for ”Dum for dig”-sangerens samlivssituation.

– Jeg gik for eksempel fra min eksmand, hvilket var rigtig godt, for vi blev begge meget bedre mennesker og bedre forældre. Vi kunne ikke leve op til hinandens forventninger, for vi havde sat barren for højt. Der er ikke noget, der hedder ”det perfekte forhold”, ”den perfekte kæreste”. Mottoet må være ”learning by living” – at kunne være omstillingsparat i forhold til uventede ting. Du bliver kørt over, lige når du bedst tror, at du har styr på det, siger Barbara Moleko til ALT for damerne.

De mange tanker og oplevelser har sangeren også bearbejdet det ved at skrive sange, blandet andet hendes nye single ”Volume”, hvor hun hylder det uperfekte i alle kvinder.

Læs hele det store interview i ALT for damerne HER.

Hvem er Barbara Moleko?

  • Musiker og sanger aktuel med singlen ”Volume”.
  • Debuterede i 2012 med albummet ”Lykken er...” og hittet "Dum for dig".
  • Født i 1986 i København, hvor hun fik navnet Barbara Boitumelo Aersoe. Har en dansk mor og sydafrikansk far.
  • Er mor til en datter på 5 år.

Toppen af poppen 2014.jpgBarbara Moleko var i 2014 med i TV 2s 'Toppen af poppen' sammen med Rasmus Walter, Anne Dorte Michelsen, Poul Krebs, Wafande og Clemens. (Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu)