Kvinde drikker af en kop mens hun læser i en bog i sin sofa.

Bogredaktøren: Her er 4 gode bøger, som du bør læse i oktober

Carl Frode har netop udgivet første bind af en ny trilogi. Vores bogredaktøren anbefaler 'Arbejderhjerte' og tre andre nye bøger.

Roman

Når livet skuffer

Der kommer mange gode bøger fra Norge i disse år, og Carl Frode Tiller er en af landets stærke, litterære stemmer, der tre gange har været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. 

I 2023 udkom han med romanen 'Flugt', der handlede om sorg, og nu er han klar med første bind i den stort anlagte trilogi ”Arbejderhjerte”. Romanen tager os med tilbage til Namsos, hvor hans anmelderroste trilogi ”Indkredsning” også foregår, og forfatteren selv har sine rødder.

Hovedpersonen Trond er midaldrende og ved ikke længere, hvem han er. Han ser tilbage på sit liv, hvor han voksede op i 1970'erne i en typisk arbejderklassefamilie. Selv havde han høje ambitioner om at studere og skabe sig et trygt middelklasseliv.

Men selvom han fik alle muligheder, har han mistet fodfæstet. Han har mistet sit job, er blevet skilt fra sin kone, forstår ikke sine døtre og begynder at foragte alt det, han har opnået.

'Arbejderhjerte', Carl Frode Tiller, Gutkind, 351 sider, 300 kr.

Roman

Første roman i et tobindsværk om forfatterens forældres familiehistorier, som både kan læses som en forløber og efterfølger til debuten 'Planen'.

'Nøglebarn', Morten Pape, Politikens Forlag, 384 sider, 300 kr.

Roman

Fjerde bind i 'Vølvens vej'-serien, der hver især har en eller flere nordiske myter som omdrejningspunkt.

'Vølvens vej - Ormehave', Anne-Marie Vedsø Olesen, Lindhardt og Ringhof, 400 sider, 300 kr.

Biografi

Ida Jessen er dybt fascineret af den norske forfatter Sigrid Undset og undersøger, hvordan hun skabte de bøger, der førte til Nobelprisen i 1928.

'Jeg vil', Ida Jessen, Gyldendal, 320 sider, 300 kr.