Vibeke Dorphs brevkasse

Min kæreste er besat af sin skærm

Min kæreste bruger al sin tid på computeren, når vi er sammen. Vi har kun kontakt, når vi skal sove, og jeg ofte er faldet i søvn. Hans computerbesættelse gør mig usikker på mine følelser og vores forhold, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om skærmmagt i forholdet

Min kæreste og jeg har været sammen i snart et år. I starten af vores forhold var han meget på computer, men det stilnede af efter et par måneder. Nu er han så begyndt igen og kan sidde foran den, fra vi står op, til vi går i seng.

Jeg får absolut ingen opmærksomhed, alligevel skriver han til mig hver dag og spørger, om jeg kommer hjem til ham. Når jeg så er hos ham, ender jeg med at måtte gå alene i seng, mens han fortsat hænger over computeren.

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre, jeg har sagt til ham, at jeg synes, det er pænt irriterende, at jeg ikke kan lave andet end at ligge i hans seng og glo på tv-serier. Han ignorerer mig, når jeg taler til ham, så det er faktisk som om, han har glemt at jeg er der. Jeg tænker tit, at han kun vil have, at jeg er der, så han ved, hvor han har mig, for alt handler om den computer og aldrig om os.

Det eneste tidspunkt, hvor vi har kontakt, er når vi skal sove. Her er jeg ofte faldet i søvn, men bliver så vækket af ham, hvilket er dybt irriterende. Det er helt fint, at han spiller på computer med sine kammerater, men det fylder alt for meget, det er jo som om, jeg slet ikke findes.

Jeg kan mærke, at hans computerbesættelse har gjort, at mine følelser for ham er ved at forsvinde. Jeg er dog usikker på, hvad jeg skal gøre, for jeg er altså også virkelig glad for ham?

Vibeke Dorph råder til at kræve handling

Det lyder helt sikkert til, at din kæreste har et sygeligt afhængighedsforhold til sin computer. For sygeligt er det, når han hellere vil tilbringe al sin tid i den virtuelle verden i stedet for ude i den virkelige sammen med dig. Alt for mange har det problem i dag især unge mænd som din kæreste.

Nu er det så din kærestes problem, og det er derfor også kun ham, der kan løse det. Var jeg dig, så ville jeg derfor skynde mig at opfordre ham til, at få det gjort. Fortæl ham, at hvis I to skal være kærester, så er det jer, der er i fokus, når I er sammen og ikke hans skærm. Fortæl ham også, at hvis han ikke kan finde ud af det, så er du den, der er smuttet.

For jeg forstår ikke, hvorfor du finder dig i at blive behandlet som en vissen stueplante, når du er hos ham. Han ser dig jo ikke, ja, han ænser dig knap nok. Personligt ville jeg hellere tilbringe min tid i mit eget gode selskab end sammen med et menneske, der behandler mig sådan.

Derfor se at få slået i bordet og hold så fast. Skærme kan være fine og underholdende, men når de begynder at overtage magten over vores liv, så er der tale om et misbrug. Gør din kæreste det klart og kræv handling.

Sker det ikke, jamen, så ville jeg skynde mig væk. For det kan godt være din kæreste er dejlig, men dejlige mænd findes der heldigvis masser af. Endda også nogle, der udover at være dejlige, også behandler deres kæreste med opmærksomhed og respekt. Det kan man bestemt ikke sige, at din kæreste gør nu.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.