Ældre frustreret par

Min kæreste holder mig hemmelig for sin eks

Når min kærestes eks kommer til byen får han lov til at overnatte på hendes sofa. Problemet er, at hun ikke har fortalt ham om min eksistens, og jeg ved samtidig ikke, hvorfor de gik fra hinanden. Jeg føler mig ekskluderet og udenfor, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgmsål om kærestes fortsatte forbindelse til eks

Jeg er en ældre mand, der i to år har været kæreste med en jævnaldrende kvinde, som jeg ikke bor sammen med.

Hun har tidligere boet hos en endnu ældre mand i mere end 10 år, men hun vil ikke fortælle, hvorfor hun flyttede fra ham. Det kan jeg leve med, men det, der går mig på, er, at hver gang han besøger sin familie her i byen, så får han lov til at overnatte på sofaen hos min kæreste for så at køre hjem næste dag. Her føler jeg mig holdt udenfor, for hun har ikke fortalt ham om os.

Hun siger, at der ikke er noget imellem dem, og det tror jeg på. Jeg tror derimod, at hun føler taknemmelighed over, at han i sin tid forsørgede hende og var ret gavmild. Af den grund vil hun ikke gøre ham ked af det, men jeg føler mig ydmyget og har det dårligt med at være holdt hemmelig, ja, faktisk er jeg rasende.

Hvad stiller jeg op? Skal jeg forlange, at hun nægter manden adgang og dermed risikerer at miste hende? Skal jeg skrive til ham og fortælle ham om vores forhold? Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at skabe dialog uden at anklage

Jo ældre, vi bliver, dets mere af vores fortid slæber vi med ind i de nye forhold, vi kommer i. Det være sig børn og anden familie fra et tidligere forhold eller som her en ekskæreste, som man har givet slip på, men derfor stadigvæk godt kan nære varme og omsorgsfulde følelser overfor.

Min erfaring er, at vi får det bedste forhold, hvis vi er i stand til at udvise rummelighed overfor de mennesker, vi på den måde tager med os fra fortiden.

Det vil jeg derfor også råde dig til at gøre her. Du skriver jo, at du stoler på din kæreste og ikke har nogen grund til at tro, at der er noget imellem hende og hendes gamle ven. At hun stadigvæk holder af ham, og derfor også er hjælpsom i ny og næ, siger vel egentlig kun noget godt om hende, nemlig at hun er et omsorgsfuldt og godt menneske, og den omsorgsfuldhed nyder du vel også selv gavn af?

Derfor, prøv at lad være med at gøre for stort et nummer ud af det og lad endelig være med at forsøge at nægte din kæreste at se sin gamle ven eller skrive til ham.

Det ville være en uklædelig og besidderisk opførsel at lægge for dagen, en, som du nok heller ikke ville nå langt med.

Tal i stedet med din kæreste om din jalousi, men gør det uden at anklage hende. Fortæl hende blot, at du synes, det er lidt svært og se så, om hun ikke vil berolige dig, så din jalousi ikke behøver at fylde så meget. For som sagt, du har ingen grund til at være jaloux, så prøv at få den ryddet af vejen, så du og din kæreste ikke skal spilde mere af jeres gode tid på det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.