Vibeke Dorphs brevkasse

Min svigermor mobber mig

Det er tydeligt, at min svigermor ikke kan lide mig. Men mine svigerforældre bor i den anden ende af landet, så min kæreste og jeg besøger dem ofte i en uges tid ad gangen, og det er helt ulideligt, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om problemer med svigermor

Jeg føler mig ikke god nok til min svigermor. Hun lægger aldrig skjul på, at hun ikke bryder sig om mig.

 

Mine svigerforældre bor i den anden ende af landet, så når min kæreste og jeg skal besøge dem, er det ofte meget intenst og i en uges tid ad gangen. Under disse besøg er min svigermor altid modbydelig.

Når vi er alene, ignorerer hun mig, hvis jeg forsøger at starte en samtale med hende. Hun kommer også ofte med spydige og ondskabsfulde bemærkninger og ekskluderer mig fra resten af min svigerfamilie. Specielt min kærestes søster har derfor med tiden lagt stor afstand til mig. Jeg har prøvet at ringe til hende for at tale med hende om problemet, men hun lagde bare røret på med en kommentar om, at ”vi var meget forskellige”.

 

De øvrige svigerbørn vil min svigermor gerne tage fotos af, når vi er der, og hun spørger også interesseret til dem og deres liv, men jeg må virkelig have gjort noget galt, for hun ignorerer mig totalt.

Min kæreste har prøvet at tale med hende om problemet, men det har ikke hjulpet. Jeg har ondt i maven og er meget nervøs, hver gang jeg skal besøge mine svigerfamilie. Jeg vil dog ikke gøre min kæreste ked af det ved at blive hjemme, så hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at blive hjemme

Jeg ved ikke, hvad det er for et ubehageligt spil, din svigermor har gang i, men ordet mobning var det første, der faldt mig ind, da jeg læste din mail. For mobning er det, når din svigermor ignorerer dig, taler grimt og spydigt til dig, ekskluderer dig fra familien og samtidig sørger for at nurse alle andre, således at du ikke er tvivl om, at det er dig – og kun dig – der er ude i kulden.

Det er en syg og ubehagelig opførsel, men desværre er det ikke første gang, jeg hører om svigermødre, der behandler deres svigerdøtre så grusomt. Hvorfor, de gør det, kan jeg jo kun gisne om. Ofte handler det vel om, at svigermødre har et slags ejerforhold til deres egne sønner og derfor stiller sig fjendtligt an over for den kvinde, der har ”stjålet” sønnen fra dem.

At det er en både barnlig og latterlig adfærd, det kan du og jeg sagtens blive enige om, men det lyder din svigermor ikke kvik nok til at kunne indse. Hun vil desværre nok kun begynde at respektere dig, hvis du siger fra og sætter hende velfortjent på plads.

Det kan du gøre helt med rette, for det er hende og ikke dig, den er helt gal med, glem ikke det! Har du ikke lige mod eller lyst til at sætte hende på plads, så synes jeg rent faktisk, at du skal blive hjemme og lade din kæreste drage alene afsted. For hvorfor i himlens navn skal du bruge en hel uge på at lade dig ydmyge af din svigermor?

Bliv dog hjemme og sig til din kæreste, at du gør det, fordi du ganske enkelt ikke kan holde til din svigermors tarvelige opførsel. Måske det vil få ham til at tale med lidt større bogstaver over for sin mor, måske hun selv begynder at indse, at hun må skifte kurs. Under alle omstændigheder, er du i din gode ret til at passe på dig selv og dermed skippe et menneske, der i sin adfærd viser, at hun egentlig ikke vil dig det godt.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.