Mand er bekymret

Tror du, at min kone kommer tilbage igen?

Min kone har fundet en ny mand og ville i sommers skilles. Problemet er bare, at hun ikke kan give slip på mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om skilsmisse

Min kone gennem 14 år ville skilles i sommers.

Vi havde længe forsøgt at leve i et åbent forhold efter hendes ønske, nu havde hun så mødt en mand, som hun ville være sammen med. Hun siger, at hun stadigvæk elsker mig, men ikke kan være gift med mig.

Min kone har efterfølgende sendt et langt brev til mig, hvor hun skrev, at jeg var den person, der kendte hende bedst og som kunne tackle hende. Hun kommer her også og har sex med mig og sender mig tilmed frække beskeder og videoer. Hun siger alligevel, at hun er helt færdig med mig.

For en måneds tid siden, erkendte hun så, at hun nok har ADHD, som jeg i flere år har ment, at hun har. Hver gang tingene bliver for sværere, er hun nemlig blevet vred og aggressiv. Hun har svært ved at organisere og strukturere, og det var altid mig der stod for harmonien og roen herhjemme.

Min kone drog så på ferie med sin nye kæreste, hvilket jeg ikke havde det godt med. Vi aftalte, at vi ikke skulle have kontakt, mens de var afsted, alligevel skrev hun flere gange til mig. Jeg er nu ved at blive sindssyg. For hvorfor kommer hun og vil have sex? Elsker hun mig stadig? Hver gang jeg har villet cutte forbindelsen udover kommunikationen vedr. vores børn, er hun blevet underlig. Jeg sagde i sidste uge, at jeg ville flytte tilbage til, hvor vi oprindeligt kommer fra med børnene. Det flippede hun fuldstændig ud over. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til lukke ned for kontakten

Diagnose eller ej, så opfører din kone sig utrolig barnagtigt og tarveligt overfor dig og jeres fælles børn. Det virker til, at hun overhovedet ikke er villig til at drage konsekvenserne af det valg om at forlade dig, som hun selv har truffet. I stedet flagrer hun frem og tilbage mellem sin nye kæreste og dig og skaber derved en forståelig uro og frustration hos dig.

Den opførsel må også have konsekvenser for jeres børn. Du skriver ikke meget om dem her, men jeg kan forestille mig, at de må være påvirkede af, at deres mor roder rundt på den måde og egentlig derved indtager den barnerolle, der retmæssigt tilhører dem.

Om din kone kommer tilbage til dig, kan jeg ikke sige noget klogt om. Jeg ville faktisk også hellere høre, hvordan du har det, men det skriver du ikke meget om. Det får mig til at tænke, at din kone alt for længe har fået lov til at spille første violin i jeres forhold på bekostning af dig og børnene. Det er ikke særlig sundt for hverken dig eller dem. Især da ikke, når hun skejer ud på den måde, som hun gør det nu.

Var jeg dig, så ville jeg insistere på at lukke ned for al kontakt, der ikke har med jeres børn og gøre og så i stedet koncentrere mig om at finde hjem til mig selv igen. For som sagt, du virker til helt at være forsvundet i al den kaos, din kone skaber. Men hvem er du? Hvad vil du? Hvad er det for et liv og fremtid, du drømmer om for dig og børnene?

I stedet for at lade dig byde mere af din kones kaos, så tænk over det. Her håber jeg, at det er ønsker om ro, harmoni og stabilitet, der popper op. Det er ikke sikkert, at det er noget for din barnlige kone, men ganske sikkert er det, at det vil være godt for dig og især jeres fælles børn.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.