En ung kvinde, som ser sig selv i spejlet.

"Jeg er utro med min kærestes chef"

En ung læser står i et dilemma: Hun er utro med kærestens chef, og ved nu ikke, hvad hun skal gøre. Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

En læser spørger, om hun skal fortælle sin kæreste om sit dobbeltliv:

Jeg er ung kvinde, der står i et dilemma. 

Jeg har været sammen med min kæreste i tre år. 

Vi har lige købt hus, og vi har det ellers godt sammen. Der er bare et problem. Min kæreste er rigtig gode venner med sin chef, der ofte kommer hos os. For et års tid siden trak han mig til side og gjorde mig klart, at han var tiltrukket af mig både fysisk og intellektuelt. 

Jeg havde ikke set det komme, selvom jeg også altid har talt godt med ham, så i starten afviste jeg ham. Dels på grund af min kæreste, men også fordi han selv var i et forhold. 

Vi talte ikke sammen i et halvt års tid, men hans ord summede konstant i mit hoved, hvilket jeg betroede ham, da vi så hinanden igen.

Her på det seneste, er vi så endt med altid at være de sidste, der er tilbage, når vennegruppen er samlet, og her er det endt galt. 

I begyndelsen kun som lange kram, der dog udviklede sig. Vi har nu ikke blot et seksuelt, men også et dybt fortroligt forhold, hvor vi fortæller hinanden alt.

Min kæreste og min elsker giver mig noget vidt forskelligt. Min kæreste økonomisk tryghed og stabilitet, mens min elsker forstår mig på et langt mere inderligt plan. 

Nu aner jeg ikke, hvad jeg skal stille op.

Skal jeg fortsætte med at leve et dobbeltliv, eller skal jeg vælge? Jeg har ikke lyst til at fortælle om mit forhold til min kæreste, for jeg frygter at miste ham, så hvad gør jeg?

Vibeke råder til at holde sig fra kærestens chef:

Jeg synes, det lyder som et farligt og usundt dobbeltliv, du har gang i. For hvordan kan du finde på at indlede et forhold til en mand, der opfører sig så grænseoverskridende? 

Manden er ikke blot ven med din kæreste, han havde selv en kæreste, da han lagde op til dig. Derudover er han din kærestes chef og kommer i jeres hjem. Alligevel tøver han ikke med at lægge an på dig.

En mand, der er i stand til at opføre sig uetisk, er der noget fundamentalt galt med og ligegyldig, hvor intenst godt I to taler sammen lige nu, så vil du aldrig kunne stole på ham. 

For har man én gang opført sig så grænseløst, så er man i stand til at gøre det igen, og din elsker vil stensikkert gøre det, når og hvis lysten og behovet falder over ham – og så kan det blive dig, det går ud over. 

For jeg tror ikke, at det her er noget, han har gjort, fordi du er dig, det er en måde, han er i verden på, og den type mennesker er farlige at være i nærheden af. Hvis du vælger ham, så frygter jeg derfor, at han vil slå til igen, når der går for meget hverdag i den for jer to. 

Din elsker er kort sagt en mand, du skal holde dig fra, medmindre du drømmer om et liv i konstant følelsesmæssig frygt og bæven. Så drop ham.

Om du så vil fortælle din kæreste om dit sidespring, det vil jeg lade være op til dig. Jeg tror dog, at du kan blive nødt til det, for mon ikke det vil komme for en dag, når relationen mellem jer alle tre er så tæt? 

Hvad din kæreste vil stille op med den nyhed, ved jeg jo ikke, men skulle han ende med at bryde med dig, så er det måske også for det bedste. For du lyder om ikke for umoden, så i hvert fald ikke parat til at leve i et fast og bindende forhold. 

Det er der ingen skam i, for det skal du nok blive den dag, du er klar til det.

Skriv til Vibeke

Vibeke Dorph

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.