Cecilie Haugaard ser ind i kameraet

Cecilie Haugaard om svær tid: ”Christopher prøvede at prikke hul på den boble, jeg havde skabt”

Som influencer og model er Cecilie Haugaards tilstedeværelse på de sociale medier stor. Men der er en bagside af medaljen. Når det blev allermest svært, hjalp en særlig sætning fra hendes mand, sangeren Christopher, som også i høj grad bruger de sociale medier.

”Velkommen til min glansbilledbog fuld af ting, der gør mig glad.”

Sådan lyder teksten øverst på Cecilie Haugaards Instagram-profil. Ordene fungerer som en form for disclaimer, fordi hun ved, at hendes profil er netop dét; et glansbillede af en virkelighed, som oftest er langt fra lige så flot og poleret, som billederne giver udtryk for. 

Det fortæller 33-årige Cecilie Haugaard i et stort interview med ALT for damerne, som er på gaden nu.

”Autenticitet er noget af det allervigtigste for mig, og jeg er, oprigtigt talt, meget autentisk, når man møder mig i virkeligheden og i alle mine nære relationer. Men lige præcis med sociale medier fandt jeg ud af, at det ikke ville være for min egen skyld, hvis jeg begyndte at lægge billeder ud af en dårlig dag eller et rodet køkken. Det ville være for andres skyld og for, at folk kunne se, at jeg selvfølgelig heller ikke er perfekt,” fortæller Cecilie Haugaard i det store interview.

”Men det er ikke det, jeg vil bruge de sociale medier til. For mig skal det være et sted, der er inspirerende, og som gør mig glad, men hvor jeg samtidig ikke snyder folk til at tro, at mit hår altid sidder godt.”

De sociale medier var med overalt

I sit travle liv som model har Cecilie Haugaards karriere budt på intet mindre end 200 rejsedage om året, og selvom lokationerne skiftede, blev de sociale medier en konstant følgesvend. 

”Telefonen var det eneste sted, hvor jeg havde mine sociale relationer, når jeg var på arbejde i udlandet. Christopher, mine forældre, mine venner. Og det betød også, at når jeg havde haft en lidt dårlig dag, blev behovet for at lægge et billede op, der fik en masse likes, endnu større end normalt. Det gav mig nemlig et øjebliks anerkendelse, et dopaminrush og en følelse af, at åh, jeg er god nok. Jeg følte helt klart, at telefonen var med til at give mig det, jeg hele tiden savnede. Og så var den også med til at fjerne følelsen af ensomhed og kedsomhed. Men kun i momenter,” fortæller Cecilie Haugaard.

Selvom ensomheden forsvandt i et kort øjeblik, mærkede hun nemlig, hvordan en række ærgerlige tanker sneg sig ind. Og det blev kun værre i takt med de mange timer, hun brugte på de sociale medier.

”Det endte med, at jeg følte, at det rigtige var at være eller se ud som dem, jeg benchmarkede mig selv op mod på Instagram. Og det er jo klart, at når jeg benchmarkede mig op imod Victorias Secret-modeller, som har fuldstændig vanvittige kroppe, så kunne jeg jo hele tiden finde fejl ved min egen. Eller når jeg benchmarkede mig op mod nogen, der havde fantastiske jobs på eksotiske øer, så var det katalogjob, jeg lavede i Tyskland, pludselig en ligegyldig kampagne og falmede inde i mit hoved. Og når jeg kiggede på folk, jeg kendte, som spiste middag med deres veninder, var sammen med deres kæreste eller deres familie, så blev jeg også ked af det, for det gjorde jeg jo ikke, når jeg sad alene på et hotelværelse.”

Åbnede op til Christopher

Den travle model, influencer, coach og mor til to, var godt klar over, at intet er så perfekt, som det ser ud på de sociale medier. Alligevel begyndte hendes tanker at kredse om, at hendes ellers dejlige liv måske ikke var godt nok.

Hun besluttede sig for at åbne op om sine tanker til sin mand, sangeren Christopher, som selv bruger de sociale medier – især med det formål at sælge koncerter og vedligeholde sit brand som kunstner.

”Han kender jo heldigvis selv meget til de sociale medier og rummede det virkelig fint. Han prøvede at prikke hul på den boble, jeg havde skabt. Han sagde, at verden ikke er sådan, som den ser ud på de sociale medier. Og det vidste jeg jo godt. Men på trods af min rationelle tankegang blev jeg alligevel tricket af det glansbillede, jeg så på de sociale medier,” fortæller Cecilie Haugaard, som i dag er meget bevidst om ikke at gå på Instagram, hvis hun ikke har det godt. Hun skriver heller ikke, at solen skinner, hvis hun ikke selv skinner indeni.

Læs hele interviewet med Cecilie Haugaard på linket nedenfor, hvor hun fortæller om sine og Christophers overvejelser om at dele billeder af deres børn på de sociale medier, om den mobning, hun oplevede i gymnasiet og om at sammenligne sig selv med andre.