Cilia Trappauds ydre er vigtigt i USA: ”Derfor bliver jeg aldrig booket af Justin Bieber”

Når Cilia Trappaud ikke er vært på "Vild med Dans", har hun travlt med sin dansekarriere i USA. Men derovre handler det ikke kun om talent – udseendet spiller også en rolle, når hun bliver castet til shows.

Cilia Trappaud kan hver fredag aften ses i smukke kjoler og fuld glam på skærmen i ”Vild med dans”, men når hun går ud i verden til daglig fokuserer hun mere på sin krops sundhed end sit udseende.

Derfor fik hun sig en overraskelse, da hun for flere år siden startede sin dansekarriere i USA. 

Her er der nemlig et stort fokus på det ydre, og Cilia Trappaud har nu flere gange oplevet at blive dømt på sit. Det har endda været et benspænd, når hun har villet lande nogle af de jobs, hun er gået til audition på.

”Da jeg flyttede til L.A., havde jeg svært ved at tilpasse mig nogle af de idealer, der var forventet af kvindelige dansere. Jeg oplevede afvisninger baseret på ydre faktorer og ikke mit talent. Jeg var i tvivl om, hvor meget jeg skulle gå på kompromis med mig selv for at få særlige jobs. Det var nok lidt af et chok, hvor hardcore overfladisk branchen i L.A. egentlig kan være.”

Både hendes atletiske udtryk og hendes højde har haft betydning. I starten gjorde det hende ked af det, men sidenhen har hun lært en vigtig lektie.

”Jeg har altid haft lidt af en kamæleon boende indeni mig; jeg har altid været god til at passe ind. Men det kunne jeg ikke altid i L.A. Og hvad gør man så? I stedet for at sætte mig ned og være ulykkelig forsøgte jeg at vende det til min fordel. Man kan hurtigt miste sig selv, hvis man prøver at lave om på, hvordan man er eller ser ud for at få et job eller tilfredsstille andre. For alt hvad der er quirky og anderledes ved mig, er netop det, der er mine største styrker. Og jeg hverken kan eller skal ændre på mit udseende, for der vil altid være jobs, som jeg ikke er den rette til.”

Hun har efterhånden lært, at hun ikke skal tage det personligt, når hun ikke bliver booket til shows. For det kan være hendes udseende, og ikke hendes talent, hun er blevet fravalgt på.

”Altså, tænk nu på Justin Bieber. Han er ikke særlig høj, og på en scene vil jeg jo se tårnhøj ud ved siden af ham. Så jeg bliver aldrig booket til hans shows, og det er okay. Der er ikke noget galt med mig, det er bare sådan, det er. Jeg har altid troet på, at talent og hårdt arbejde taler for sig selv, men der er altså også andre ting, der spiller ind på din karriere – ting, som du aldrig selv bliver herre over. Og det er okay.”

Læs hele artiklen om Cilia Trappaud i det nye ALT for damerne, der er på gaden torsdag i uge 43. Interviewet kan findes i Beauty-tillæget.