Cilia Trappaud

Går du med dansedrømme, anbefaler Cilia Trappaud, at du gør dette

Den nye 'Vild med dans'-vært har indtaget tv-skærmen og begejstret tv-seere. Hun har i årevis arbejdet som professionel danser og har bl.a. danset med Beyoncé og optrådt til Super Bowl. Her deler hun sine bedste råd, hvis du selv (eller en du kender) går med dansedrømme.

Fredag for 14 dage siden var allerførste gang, at 31-årige Cilia Trappaud indtog dansegulvet som TV-vært - og endda i primetime på et af danskernes foretrukne underholdningsprogrammer, Vild med dans.

Det kan godt være, at hun er uvant med værtsrollen, men dansegulvet er hun i den grad fortrolig med. Cilia Trappaud er nemlig professionel danser og har arbejdet sammen med nogle af de største stjerner - både herhjemme og i udlandet. På listen over superstjerner finder du både Beyoncé, Usher og Ciara, og hun har danset på den største scene til det største event, nemlig Super Bowl sidste år.

Cilia Trappaud er vokset op på Frederiksberg, hvor hun begyndte på Britt Bendixens danseskole, Pejsegården allerede som fem-årig, og hun har danset lige siden.

"Musik og performance fyldte meget, lige så længe jeg kan huske. Mine store ikoner var Whitney Houston og Michael Jackson, og jeg så meget op til dem. Ikke bare det, at de kunne performe, men også at de var så ekstraordinært dygtige til deres fag."

Cilia Trappaud har boet størstedelen af sit voksne liv i Los Angeles, fordi ideen om, at ”The Sky is the Limit” var tiltalende for hende. Nu er hun så hjemme for at guide både nydansere og de professionelle dansere godt igennem dansestrabadserne fredag efter fredag.

Går du selv med dansedrømme, giver Cilia Trappaud sine bedste råd her:

"Træn så mange stilarter som muligt indenfor dans. Du behøver ikke at være prof til alt, men det er vigtigt at være alsidig og kende til så mange måder at performe på som muligt. Og så må du ikke holde dig tilbage. Det er ikke så dansk, men man skal altså go for it og vise, hvem man er. Ganske ofte har man ikke lang tid til en audition, så når du skal vise, hvad du kan, så må du give alt, hvad du har," siger hun, og fortsætter:

"Tænk langsigtet. Hvis du vil til USA og danse, så er det måske en god idé at spare op et år inden herhjemme, så du har råd til dansetimer."

Og så opfordrer hun dig til at vide, hvad du gerne vil indenfor dans. 

"Da jeg ville danse for Usher, fandt jeg ud af, hvad det var for et look og en stil, de gik efter. Jeg havde øvet mig og var klar! Du kan ikke planlægge, hvornår muligheden kommer, men du kan forberede dig, så du er klar, når den kommer," siger hun.

Bliv ved med at være nysgerrig

Cilia Trappaud anbefaler, at du bevarer din nysgerrighed og bliver ved med at lære noget nyt. 

"Det handler ikke kun om, hvordan du danser, men også hvordan du er at arbejde med. Hvis du er easy going, kommer med god energi, er punktlig og altid velforberedt, så øger du dine chancer markant. Min erfaring fra USA er, at dem der arbejder mest, ikke alene er dygtige, de er også fede at arbejde sammen med. De kommer med en god attitude og en høj arbejdsmoral."

Og så understreger hun, at du skal huske at have det sjovt med dansen. 

"Det er ikke nok, hvis du kun vil være kendt eller have opmærksomhed. Du er nødt til også at elske at træne og danse. Det er ekstremt hårdt at danse professionelt, så det er ikke opmærksomheden, der må være den eneste motivationsfaktor. Kærlighed til og glæde ved dansen er det, som er vigtigst," afslutter hun.

Fakta

Cilia Trappaud er professionel danser og ny vært på ”Vild med dans” på TV 2. 

Hun er 31 år, gift med musikeren Hans Philip, og sammen deler de hverdagen mellem København og L.A.