Portræt af Maria Montell.

Maria Montell: Dette er den perfekte duo til tyndt hår

Hun kan fejre 30-års jubilæum i musikbranchen i år, men er slet ikke færdig med at synge, skrive musik og nyde at stå på en scene. Maria Montell elsker nemlig der, hvor hun er i sit liv og i sin karriere – også selvom alderen nu kræver lidt ekstra af produkterne, tålmodigheden og tidsrøverne.

Min morgenrutine består af … at jeg altid skal vaske mit ansigt og have en fed dagcreme på. Lige nu er det Weleda Skin Food, som resten af familien også bruger. Og så har jeg også en creme for mig selv, Multi Face Palm fra S:køn, for det kan ikke blive fedt nok for mig. Kaffe og juice, og så tager jeg mine vitaminer: Vitae Pro + Oslo Skin-pulver, Matas Biotin for hud og hår og så Unikalk Forte for mine knogler.

Skin Food, Weleda, 80 kr.
Hverdagsfavorit!: Skin Food, Weleda, 80 kr.

At pleje min hud betyder for mig … at være opmærksom på min hud, som jo er 55 år gammel. Så jeg smører mig dagligt ind fra top til tå – så kan jeg også mærke, om noget er, som det ikke burde være.

Grow Perfect Duo, Hair Lust, 380 kr.
Duo til tyndt hår: Børnene bruger ikke denne shampoo, men det gør min mand og jeg. Vi går jo og får lidt tyndere hår og taber også hår i denne alder, så denne investerede vi i, da jeg så, at den testede bedst mod hårtab i en forbrugertest. Grow Perfect Duo, Hair Lust, 380 kr.

Min makeuprutine er … at jeg står tidligt op og gør alle de ovenstående ting, og dernæst lægger jeg mascara og en brunlig øjenskygge fra Chanel, Les 4 Ombres, som jeg har brugt længe. 

Jeg bruger serum til vipperne, da jeg ikke kan tåle kunstige vipper. Reder mine øjenbryn med en eller anden billig lamination brow gel – lige nu fra IVY AïA. 

Ivy Aïas vippe- og brynserum fra Normal.
Det billigste produkt, jeg køber igen og igen, er: Ivy Aïas vippe- og brynserum fra Normal. Det kan godt blive en dyr affære med vippeserum, men disse synes at fungere for mig, og så gør det heller ikke noget, at pigerne i huset "låner" lidt fra mor. Eyelash & Eyebrow Growth Serum, Ivy Aïa, 280 kr.

Og så er jeg klar til at møde folk, som konstant dukker op uanmeldt i mit hus, når jeg er hjemme, og klar til at springe ud i verden med de ting, jeg arbejder med.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være  brug den tid på dig selv, som, du af erfaring ved, gør noget godt for dig. Vi er forskellige og har forskellige behov. 

Tiden er kostbar, og der er ingen, som i INGEN, der kommer og giver dig den opmærksomhed, som du inderst inde ved, du behøver for at have et afstresset rart liv, der er til at overkomme. 

Og så en anden ting, som I måske kender, hvis I er gift, har familie eller kæreste. De stjæler din tid – det er faktisk kriminelt i min optik, haha ...

Multi Functional Soothing Balm, S:køn, 240 kr.
Vegansk salve: Jeg er vild med produkterne fra S:køn, da det er rene, veganske produkter, som jeg godt tør fodre min krop med. Multi Functional Soothing Balm, S:køn, 240 kr.

Den bedste duft for mig er … den gamle Musk-duft, som jeg lige har gravet frem igen. Den vækker minder fra min barndom og ungdom. Og så har jeg en dyr sag, som jeg forkæler mig med: Portrait of a Lady.

De mærkeligste produkter på min badeværelseshylde … tilhører mine tre hjemmeboende børn på 13, 17 og 19 år. De køber deres egne produkter, som de finder rundt omkring til en billig penge. De vil jo selv bestemme, og derfor må de købe med deres egne penge.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … brug solcreme, og lad være med at vaske dit hår med shampoo hver dag.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er … et godt sted. Jeg ikke er usikker på noget længere. 

Rensegel Parfumefri, Ecooking, 230 kr.
Rens uden parfume: Jeg er vild med rene produkter som denne rens fra Ecooking. Rensegel Parfumefri, Ecooking, 230 kr.

Jeg ved, hvem jeg er, hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide. Min familie giver mig en masse indhold, og vi løser tingene sammen, når de der bump opstår, som opstår hele tiden! 

Jeg har 30 års jubilæum som professionel musiker, og derfor har jeg svunget mig op i sadlen som performer i en 3. runde. Og så nyder jeg, at jeg fuldt ud bestemmer, hvordan jeg vil have, mit liv skal se ud.

Nutidens skønhedsideal er … et menneske, der går efter sine drømme og ser ud præcis, som han eller hun vil.

Jeg føler mig smukkest, når … jeg har fået min søvn og lige har været til træning. Og når jeg står og synger min sjæl ud til nogle, der modtager min varme og kan mærke mig.

Maria Motell med sine tre børn, og sin mand, på den røde løber.
Det her insta-billede er smukt for mig, fordi: Det viser min største bedrift: min familie!

Om Maria Montell, 55 år

  • Sanger, sangskriver og iværksætter.
  • Gift med filminstruktør Tomas Villum Jensen.
  • Sammen har de børnene Villum på 19 år, Smilla 17 år og Lilly 13 år.