Interview Maria Lucia

Maria Lucia: Det er mænd meget bedre til end kvinder

Skuespiller og musicalstjerne Maria Lucia om de vigtigste lektier, livet har lært hende, om den månedlige PMS og om mænd, der har en no-bullshit-indstilling til livet.

Hvad ville du aldrig give penge for?

– Sex! Jeg bor på Vesterbro og bliver dagligt konfronteret med det miljø, og selvom jeg ikke dømmer dem, så har jeg svært ved at se ”den lykkelige luder” for mig. Jeg skal ikke kunne sige, om det er min egen projektion af min opfattelse af det ”fag”, som er begrundelsen for det, men jeg kan ikke se glæden i de piger, jeg går forbi hver dag. At nogle kan have lyst til at købe de piger, som ser så ulykkelige ud, gør ondt, og det ville jeg aldrig støtte op om.  

Hvilken musik lyttede du til, da du var 13?

– Mit indre sanger-diva-trip startede omkring 10-årsalderen. Jeg hørte ballader af Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion, musicals som ”The Sound of Music”, men også klassikere som Stevie Wonder og Sting.  

Hvad er den vigtigste lektie, livet har lært dig indtil nu?

– At alting forgår, og intet varer evigt. Det er en kliché, men så sandt! Det er så vigtigt at tillade sig selv at være så meget i nuet, som man kan, sætte pris på de mennesker, man er omgivet af, og sige lige det, man ønsker sig og føler netop dér. At nyde og arbejde med det, som livet giver dig på godt og ondt, og samtidig huske at være over for andre mennesker, som du ønsker, at de skal være over for dig.

Hvornår føler du dig allermest som kvinde?

– Når månen er fuld, og når jeg ligesom resten af verdens kvindelige befolkning trækkes med den månedlige sukkertrang og i større eller mindre grad bliver ufrivilligt påvirket af PMS. Der tænker jeg altid, ”hvor er det smukt, at denne cyklus kan skabe liv inden i mig, men hvor er den dog grænseløst irriterende, belastende og helt igennem træls på samme tid."  

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at besidde?

– Jeg synes måske, at mænd generelt er bedre holdspillere end kvinder. De er bedre til at se styrken i hinandens forcer og bruge det til noget godt, hvor kvinder måske har en tendens til at misunde hinanden det, som de ikke selv har, og så gå hjem og dyrke en form for selvhad eller sladre til andre om det. Samtidig synes jeg, mænd er bedre til at have en no-bullshit-tilgang til tingene. Mænd siger, hvis de har et problem, og får derved løst det væsentligt hurtigere end kvinder, der desværre gerne vil have andre (læs: manden eller veninden!) til at gætte, hvad problemet er.  

Hvad kan vi alle sammen blive bedre til?

– Vi er generelt ALT for dårlige til at fortælle, hvordan vi har det, og nok endnu dårligere til at lytte til hinanden! Det der syndrom med, at mange ikke lytter med intentionen om at lære og forstå, men desværre kun lytter for at kunne svare, gør mig tung om hjertet og tæt på opgivende. Hvordan lærer man folk at lytte?   

Hvilket politisk emne kan få dig helt op i det røde felt?

– Indvandrerdebatten, synes jeg, er svær, da jeg i bund og grund er af den overbevisning, at alle, som har lyst til at bo i et andet land, skal have muligheden for det. Ja, der skal være en naturlig integrering, så man får forståelse for det land, man kommer til, men at holde folk væk eller smide nogle ud på grund af befolkningsprocenter eller andre problemer har jeg svært ved at forstå. Jeg synes, vi så vidt muligt skal prøve at hjælpe hinanden på tværs af kulturer og grænser.

LÆS OGSÅ: "Jeg stod med bare bryster inde i Imperial"

Maria Lucia Heiberg Rosenberg, 30.

Stod på scenen første gang som 8-årig. Hun har haft hovedroller i bl.a. "West Side Story" og "Wicked" – en rolle, hun modtog en Reumert for. Aktuel på Det Ny Teater som Belle i "Beauty and the Beast".