Dukkah suppetopping

Dittes Madblog: den perfekte topping på suppe

Når vinteren melder sig, får jeg altid lyst til mad, som har masser af smag, gerne fra mange forskellige krydderier. Der bliver lavet en del suppe i mit køkken i løbet af de mørke og kolde måneder, og jeg er stor fan af at pifte sin suppe op med dukkah.

Dukkah er et egyptisk krydderi, som er meget nemt at lave selv – det kan bruges i salater eller som drys på en suppe. Du kan sagtens bruge andre typer af krydderier, frø og nødder til din dukkah, så prøv dig lidt frem. Opbevar din dukkah i et rent glas på et tørt sted i op til flere uger.

Prøv at lave en lækker, tyk rødbedesuppe og servér den med en skefuld creme fraiche og et godt drys dukkah – perfekt til en kold vinterdag!

DUKKAH:

2 spsk hasselnødder

2 tsk sesamfrø

1 tsk stødt spidskommen

2 tsk korianderfrø

1 spsk solsikkekerner

1 tsk salt

1 tsk sukker

Kom ingredienserne til dukkah'en, undtagen salt og sukker, på en tør, varm pande, og rist dem 3-4 minutter, indtil blandingen tager farve og begynder at dufte. Lad blandingen køle en smule af, før den kommes i en blender eller minihakker med salt og sukker, og blendes helt fint. Smag evt. til med mere salt og sukker.