Dorthe Juul

Dorthe mistede sin mand. Flere uger efter dukkede et afskedsbrev fra Bjarne pludselig op…

Da Dorthe Juul mødte sin anden mand, Bjarne, rummede han hende 120 procent. Også da hun betroede ham, at hun har en meget spirituel side.

Lige siden Dorthe Juul var ganske lille, har hun troet på, at der er mere mellem himmel og jord, end hvad øjet ser, og fornuften begriber. Som bare to-tre-årig så hun engle og kunne kommunikere med afdøde. Det kan lyde uhyggeligt, især for en lille pige, men sådan husker Dorthe det bestemt ikke:

"Jeg vågnede en nat og så engle stå rundt om min seng. Jeg følte mig enormt passet på, tryg og elsket," siger Dorthe, der straks fortalte sine forældre om oplevelsen:

"Men her fik jeg en følelse af, at det var forkert. De ville slet ikke tale om det, og derfor lukkede jeg allerede meget tidligt i livet ned for noget, der ellers var en helt naturlig del af mig."

Dorthe kunne også hurtigt fornemme og afkode andre menneskers sindsstemning, også selvom hun ikke kendte dem på forhånd. For hende var det en så stor selvfølge, at hun først, da hun var i 20’erne, forstod, at det bestemt ikke var noget, alle kunne.

Travlt med den ydre verden

I de første mange år af sit liv fortsatte hun med at lukke ned for den spirituelle verden: Hun fik børn tidligt og drev en Babysam-forretning i Silkeborg. Herefter skiftede hun til et job i den finansielle sektor. Hun havde – med egne ord – travlt med den ydre verden.

Men i 2007 tog hendes liv en drejning, bl.a. fordi hun mødte sin anden mand, Bjarne.

"Han rummede mig 120 procent og så mig, som den jeg var. Det var første gang siden mine forældre, at jeg betroede et andet menneske, at jeg kunne se engle og afdøde. Han respekterede og rummede det uden at rynke på næsen og stille spørgsmål. Så selvom han ikke var specielt spirituel, gav han mig modet til at åbne mere op for den side i mig," forklarer Dorthe.

Efter i mange år at have arbejdet i den finansielle sektor, hvor man kan sætte to streger under alle resultater, kastede hun sig ud i en mere diffus verden.

Og da Dorthe ikke er typen, der gør tingene halvt, valgte hun at tage en del af sin uddannelse på den spirituelle skole Arthur Findlay College lidt uden for London.

"Herfra tog det fart. Jeg så og oplevede så meget, at jeg indimellem troede, jeg var ved at blive skør. For eksempel tegnede jeg på et af kurserne et billede af min guide. Nogle uger efter var jeg så hos et medie, der tegnede den helt samme person og fortalte, at sådan så min guide ud. Det var en ret vild oplevelse," fortæller Dorthe, der på skolen lærte at have tillid til, at det, hun mærker fra universet, både er rigtigt og vigtigt.

Hørte Bjarne fløjte

Spiritualiteten fik afgørende betydning for Dorthe på flere forskellige planer. Hun kastede sig ud som selvstændig spirituel rådgiver og fandt dermed sin rette hylde her livet. Samtidig blev den en kæmpe trøst, da hun i 2021 mistede Bjarne, sit livs kærlighed, efter bare 24 måneders sygdom.

Han fik en hjernetumor, og Dorthe spurgte flere gange de åndelige guider til råds. De første par gange viste de sig som læger, og hun oplevede, at det, de fortalte hende, holdt stik. Da hun efter en ellers vellykket operation igen konsulterede dem, var det ikke en åndelig læge, men en åndelig præst, der kom til hende.

"Jeg vidste med det samme, hvad det betød. Og selvom det var en stor sorg, kunne jeg nu koncentrere mig om at tage afsked; at være der for Bjarne og være til stede i livet lige nu. Jeg lærte mere om kærlighed i de 24 måneder, end jeg har lært hele livet," siger en berørt Dorthe.

Hun har fået så mange beviser fra universet, at hun slet ikke er i tvivl om, at den åndelige verden eksisterer. Efter Bjarnes død sad en hun dag foran computeren og skulle planlægge bisættelsen.

"Jeg spekulerede over, hvilke sange vi skulle synge. Pludselig kunne jeg bare mærke Bjarnes nærhed og høre ham fløjte: ”Always Look On The Bright Side Of Life”. Jeg tænkte først, at den kunne man da ikke synge til en bisættelse, men besluttede alligevel, at det føltes helt rigtigt."

Flere uger efter dukkede et afskedsbrev fra Bjarne op. Han havde skrevet det, seks år før han blev syg i forbindelse med en større rejse, og Dorthe tager det som endnu et tegn på, at der er mere mellem himmel og jord.

"I brevet skrev han om vores store kærlighed og flere praktiske detaljer om bisættelsen. Han ville gerne have, at der blev spillet: ”Altid frejdig når du går”, ”Om lidt bliver her stille” og ”Always Look On The Bright Side Of Life”. Det var præcis de sange, jeg havde planlagt," fortæller Dorthe.

"Selvom jeg er ulykkelig over at miste Bjarne, ved jeg, at kærligheden lever. Og jeg ved jeg, at vi mødes igen i vores næste liv. Ligesom vi har kendt hinanden i tidligere liv. Hvordan vi mødes, det ser vi til – til den tid."

Om Dorthe Juul, 55 år

  • Bor i Silkeborg og er mor til to voksne børn og har fire børnebørn, ligesom Bjarnes tre piger også er en del af hendes liv.
  • Er spirituel rådgiver, livskrisecoach, clairvoyant, medie og healer.
  • Har tidligere haft sin egen Babysam-forretning og arbejdet mange år i den finansielle sektor.
  • Har taget 50 kurser og over 2500 undervisningstimer på det anerkendte, spirituelle Arthur Findlay College.
  • Læs mere på: dorthejuul.dk.