Dronningen fylder 80 år: ”Jeg tror ikke, der er ti år foran mig”

Den 16. april fylder H.M. Dronning Margrethe 80 år. Den store fejring har Dronningen aflyst på grund af coronakrisen, men inden da nåede ALT for damerne at lave et eksklusivt interview med fødselaren. Hør det som podcast i appen Talk Town.

Hendes Majestæt. Dronningen. Margrethe. Daisy.

Hele Danmarks dronning fylder 80 år den 16. april, og den store fejring var planlagt ned til mindste detalje, men så ramte virussen Covid-19. Statsministeren lukkede Danmark delvist ned, og dronningen aflyste sin officielle fødselsdagsfejring og holdt helt ekstraordinært en tale til befolkningen, hvor hun opfordrede til at vise hensyn og holde afstand.

Inden coronakrisen blussede op i Danmark, nåede ALT for damerne dog at få et eksklusivt interview med H. M. Dronning Margrethe om det skarpe hjørne, hun snart runder. Alderen tager hun let på, for hun føler sig slet ikke som et gammelt menneske, fortæller hun blandt andet i interviewet. Det kan du høre i podcastappen Talk Town.

”Tiden går, og så er man altså pludselig på vej til at blive 80. Jeg kan ikke helt forstå det selv. Men når jeg tænker tilbage, kan jeg jo se, at der er sket en vældig masse. Der sker meget på 80 år. Man er vant til at tænke, at folk på 80 er meget gamle, og det føler jeg mig slet ikke selv. Men det er jeg selvfølgelig nok, ha ha. Det, som jeg egentlig mest tænker over, det er, at jeg nu har været over 50 i 30 år, ha ha. Det er vel mere det end noget andet. Jeg synes ikke, det er så længe siden, jeg var 50. Men det er altså 30 år siden … Det er jo en menneskealder,” fortæller H.M. Dronningen til ALT for damerne.

En vis grad af realisme

Dronning Margrethe er en travl dame og bortset fra nogle fysiske begrænsninger, som ikke at kunne stå på ski længere, føler hun sig sund og rask. Snakken bliver dog mere alvorlig, da hun i interviewet bliver spurgt om, hvad fremtiden bringer:

Hvilke tanker gør De Dem om de kommende ti år?

”Jeg tror ikke, der er ti år foran mig. Det tror jeg ikke. Men det vil jo vise sig. Jeg føler ikke, at tiden går på hæld, men med en vis grad af realisme må man vel sige, at der ikke er ti år foran mig”.

Men De er jo sund og rask?

”Ja, og det er godt, så længe det varer.”

Hvordan er det at tænke, at der måske ikke ligger ti år foran Dem?

”Det tager jeg egentlig meget roligt. Jeg har travlt, fordi jeg laver 117 ting hele tiden, så nej, det spiller ikke den store rolle med årene nu, synes jeg.”

LYT TIL PODCASTEN MED DRONNING MARGRETHE HER.