Nytårsforsæt

En ny start: Hvad kan gøre dit liv bedre?

Nytårsaften er en skillelinje. En sjov aften, som altid har et skær af noget højtideligt over sig, fordi et nyt, ubrugt år ligger forude.

En anledning til at stoppe op og overveje de lidt større spørgsmål: Hvad kan gøre mit liv bedre. Mig selv gladere? Og hvad kan jeg forbedre?

"Hvad kan gøre mit liv bedre. Mig selv gladere? Og hvad kan jeg forbedre?"

Vi kender klassikerne om at motionere mere, tabe sig og se vennerne i hverdagen over en gang pasta med kødsovs. Og der er gjort mange forgæves forsøg på at ryge sidste cigaret netop denne aften. Så er der de dramatiske konklusioner, der maser sig på ved denne årets sidste dag: forhold, der bryder op, fordi man ikke med ægte følelser kan hoppe hånd i hånd ind på et nyt, ubetrådt territorium. Job, der bliver sagt op, fordi man føler sig forbigået eller ikke kan finde inspirationen. Og andre livsændrende beslutninger som at sælge både hus, møbler og bil og drage ud i verden. Inden det er for sent.

"Skulle han fortsætte livet med et massivt forbrug af alkohol og stoffer?"

I denne uges ALT for damerne kan du møde sundhedsguruen Chris Macdonald – kendt fra tv-programmet U-Turn, hvor han fik en gruppe danskere med alvorlige livsstilssygdomme på ret kurs. I et meget åbenhjertigt interview med os fortæller han, hvordan han pludselig stod ved en skillevej. Skulle han fortsætte livet med et massivt forbrug af alkohol og stoffer – eller skulle han starte et helt nyt liv?

Vi kender konklusionen, men det er Chris Macdonalds vej dertil, vi kan lære noget af. Og hvad er så mit eget nytårsforsæt? Jeg kan bedst lide de små skridt, som er overskuelige at indfri – og derfor bliver til noget. De store dramatiske nytårsforsætter har det med at visne allerede i januar.

Godt nytår. Vi ses i 2014.

LÆS OGSÅ: Hvorfor dør kvinder oftere i højresvingsulykker?