Pia Nielsen

Først grinede Pia af idéen, men så sprang hun alligevel ud i stor ændring som 51-årig

I en alder af 51 etablerede Pia Nielsen sit eget bureau. Det naturlige karriereskridt havde været et chefjob i en kommune eller lignende, men det føltes ikke rigtigt, og derfor tog hun en vigtig beslutning for sig selv.

Hvorfor valgte du at blive selvstændig som 51-årig?

"Jeg har aldrig været ked af det, jeg lavede, men jeg var nået til et punkt, hvor det næste naturlige step var at blive chef, og den rolle kunne jeg ikke se mig selv i. Jeg blev på et tidspunkt spurgt, hvorfor jeg ikke blev selvstændig, men det grinede jeg af – det kommer ikke til at ske! Men det skete så et halvt år efter."

"En makker på et grafisk bureau, som jeg havde arbejdet sammen med i 17 år, spurgte mig, om jeg ikke ville komme ind til dem og lave et bureau sammen, og det satte noget i gang. Jeg kunne mærke instinktivt, at det var det, jeg skulle – dog ikke at lave bureau sammen, men at lave mit eget og så samarbejde med dem."

Hvad var din ambition?

"Min faglighed var blevet mere og mere malet op omkring affald, klima og miljø, så jeg havde en ambition om at blive blandt Danmarks førende kommunikationsbureauer – hvis ikke dét førende – med speciale inden for affald."

"Den ambition kunne jeg drive selv, syntes jeg, og det handlede ikke om at få 100 ansatte eller tjene en masse millioner, men om at kunne sige, at det er mig, der står på mål for det her! Det er mig, der får ros, når det går godt, men også mig, der får skældud, hvis det ikke gør."

50 over 50

50 - ind i teksten.jpg

Succes har ingen udløbsdato, og i de kommende måneder vil ALT for damerne og alt.dk fremhæve 50 kvinder over 50 år. 

Kvinder, som har ramt et nyt peak i anden halvdel af livet. Kvinder, der har brudt glasloftet og fået bundlinjer til at blomstre. Kvinder, der har fået deres vigtigste rolle eller største hit, efter de er fyldt 50.

Hvis du kender - eller er - en kvinde, som for alvor er slået igennem efter 50, kan du fortælle os om det ved at skrive til alt@alt.dk.

Hvordan er det så gået?

"Smaddergodt! Vi har snart seks år på bagen og har kun haft sorte tal på bundlinjen. Jeg har i dag tre ansatte plus en studentermedhjælper, og vores kundeliste tæller i hvert fald 60, herunder +30 kommuner og forsyningsselskaber, hvilket var målet."

"Jeg er også blevet forperson i et nationalt netværk for affaldskommunikatører samt medlem af advisory board i en ambitiøs startup inden for affaldssortering, og det er også en af de ting, jeg er tilfreds med."

"Nu er jeg blevet voksen og med der, hvor de kloge mødes og mener noget, ha ha. Folk lytter, når du har en vis alder. Mange af mine kunder har også nogle år på bagen, og det handler ikke om smartness og reklame, men om erfaring og viden."

Hvad er det bedste ved dit nye arbejdsliv?

"Jeg er en netværksperson og elsker at have mange kaffemøder og at sparre med andre, og det er kommet med alderen. Jeg hadede det som pesten i mine unge år. Jeg synes, man får meget igen ved at hjælpe andre, men det er måske også, fordi jeg nu har noget erfaring, som andre kan bruge."

"Rent kommercielt er det også sådan, man laver forretning i min branche. Vi skal selvfølgelig overleve som virksomhed, men det med at nogen ringer, og at jeg kan hjælpe dem videre og dele mine kontakter, det er en måde, jeg godt kan lide at arbejde på. Det kommer aldrig dårligt igen at have opført sig pænt over for nogen."

Hvad ville du godt have vidst om at blive selvstændig?

"Jeg vil vende det om og sige, at jeg er glad for, at jeg ikke vidste, hvor hårdt det er at starte op. Det tager tid! Jeg vil kun opfordre andre til at gøre det samme, men man skal ikke tro, at det er a walk in the park."

"Men du kan jo også blive fyret fra et job. Jeg er som selvstændig hele tiden i gang med at søge job og sidder ikke og vente. For mig giver det virkelig energi. Jeg kan bedst lide at finde på nye ting."

Pia C. Nielsen

Pia C. Nielsen er 57 år og indehaver af PN Kommunikation og tidligere rådgiver inden for miljøsamarbejde, affald og ressourcer.

Bor i Kastrup, har en kæreste og er mor til en søn på 23.