Her er 3 smukke vandreture i Trekantområdet

For journalist Julie Bruun Lund er efteråret lig med dejlige spadsereture – og allerhelst i den natur, hun er vokset op i og omkring: Det eksotiske Trekantområde. Her får du de tre bedste steder at gå en tur i den smukke jyske natur.

Trelde Næs
Nord for Fredericia ligger naturområdet Trelde Næs.

NATURPERLE

Trelde Næs

Nord for Fredericia ligger det naturskønne område Trelde Næs ud til Vejle Fjord på den ene side og Lillebælt den anden. Området er en del af Danmarks Naturkanon over de 15 største naturperler i Danmark – og er desuden et af de områder, som Danmarks Naturfredningsforening har udpeget som særligt bevaringsværdigt. Og dét er der flere årsager til: den fascinerende lerskrænt mod Lillebælt, skovene, vandet og det rige dyreliv er nogle af dem.

Skovridergården i Kolding
Skovridergården sydøst for Kolding.

KULTURARV

Skovridergården

Min kære farmor er født og opvokset på Skovridergården, der ligger i Stenderupskovene sydøst for Kolding. Det er på mange måder et magisk sted. I skovene er anlagt forskellige gåruter; langs strandkanten ved Kolding Fjord og Lillebælt, og gennem Nørre-, Midt- og Sønderskov, hvor man kan samle svampe og bær samt opleve alt fra gamle gravhøje til over 500 år gamle egetræer.

Syvårssøerne
Syvårssøerne er et smukt naturfænomen mellem Billund og Vejle.

NATURFÆNOMEN

Syvårssøerne

Mellem Billund og Vejle Kommune ligger Frederikshåb Plantage side om side med Randbøl Hede, som er en af Danmarks største og mest velbevarede hedesletter. Et særegent naturområde med smuk hede, lyng så langt øjet rækker og frodig plantage. Bevæger man sig ad stierne i Frederikshåb Plantage finder man bl.a. naturfænomenet Syvårssøerne, som opstår og forsvinder med højden på grundvandet. Navnet stammer fra gammel tid, hvor man bemærkede, at søerne cirka dukkede op hvert syvende år.