Her til foråret er en tur med familien i ZOO en oplagt mulighed for at besøge de tre nye spisesteder.

Tre nye restauranter i flokken: Nu byder Københavns ZOO på meget mere end slush-ice og popcorn

Hvis du alligevel skal ind og se landets nye og meget omtalte darlings – pandaerne Mao Sun og Xing Er – så kan du lade madpakken blive derhjemme. Nu slår den 160 år gamle have nemlig dørene op for tre nye spisesteder til priser, hvor alle kan være med.

Bæredygtighed, lokale råvarer og godt håndværk er tre ting, der går igen i mantraet bag de nye spisesteder i Københavns ZOO. Bag de tre restauranter står cateringvirksomheden Madkastellet, som også har fokus på at skabe ”value for money”. Og der vil med garanti være noget for enhver smag og pengepung. Se de tre nye skud på stammen her.

Tag familien med på FOLK og nyd et moderne mormor-måltid. PR-Foto: Københavns ZOO
Restaurant FOLK.PR-foto. Københavns ZOO
Tag familien med på FOLK og nyd et moderne mormor-måltid. PR-Foto: Københavns ZOO

FOLK

Er du til vaskeægte danske klassikere, vil FOLK være stedet for din knurrende mave. Her laver man mad med moderne mormor-touch. Du kan få alt fra smørrebrød, tarteletter og Skipperlabskovs a la Sobczyk (Casper Sobczyk er ZOOs nye køkkenchef, red.) til tatar og børnemenuer med grøntsagsstænger med æbledip. Skyl måltidet ned med en panda-øl.

Ingen siger at tarteletter behøver at være en kedelig størrelse. På FOLK får du dem i nye klæder. PR-Foto: Københavns ZOO
Tarteletter. PR-foto. Københavns ZOO
Ingen siger at tarteletter behøver at være en kedelig størrelse. På FOLK får du dem i nye klæder. PR-Foto: Københavns ZOO

Priserne går fra 75-145 kr.

Fermenterede grøntsager i lange baner. Hos Botanik går de ind for mindre madspild. Foto: Julie Dorthea Bøge
Fermenterede grøntsager hos cafe Botanik. Københavns ZOO
Fermenterede grøntsager i lange baner. Hos Botanik går de ind for mindre madspild. Foto: Julie Dorthea Bøge

Botanik

Side om side med de drøvtyggende kameler kan du bl.a. nyde en vegetarisk morgenplatte med surdejsbrød. Hos Botanik er det grøntsager, der er i højsædet. Her kan du fråse i butternutsquash med tamarindvinaigrette, Burrata fra Rødovre eller sæsonens grillede grønt med æblegastrik, revet ost og boghvede. Som hos enhver anden Vesterbro-hipster-smart cafe med respekt for sig selv, kan du få friskpressede juicer, velbrygget kaffe, og lidt til den søde tand i form af citrontærte, trifli og andet lækkert. Køkkenet arbejder med fokus på mindre madspild.

Østershattene bliver høstet en gang om ugen og brugt i retterne på Botanik. Foto: Julie Dorthea Bøge.
Østershatte i produktion på cafe Botanik. Københavns ZOO.
Østershattene bliver høstet en gang om ugen og brugt i retterne på Botanik. Foto: Julie Dorthea Bøge.

Priserne ligger mellem 25-225 kr.

På Bistro Pan Pan har du direkte udsigt til pandahannen Xing Er (når han ikke gemmer sig). Foto: Julie Dorthea Bøge
Bistro Pan Pan. Københavns ZOO
På Bistro Pan Pan har du direkte udsigt til pandahannen Xing Er (når han ikke gemmer sig). Foto: Julie Dorthea Bøge

Bistro PanPan

Pandaen Xing Er bevæger sig langsomt forbi. Han er så tæt på glasruden, at du næsten føler, du kan kramme den store, pelsede bjørn. Her i det nye pandaanlæg ligger Bistro PanPan, som tilbyder selvforkælelse og et syn af pandahannen i ny og næ. Der eksperimenteres med en krydsning mellem asiatisk og fransk cuisine. Prøv f.eks. deres saltede og brændte laks med yuzu og wasabi-is, deres Hot dog Tiger Lee med hummer eller deres verbenadessert.

Bistro PanPan liner op med saltet og brændt laks med yuzu og wasabi-is. Foto: Julie Dorthea Bøge.
Forret fra Bistro Pan Pan. Privatfoto
Bistro PanPan liner op med saltet og brændt laks med yuzu og wasabi-is. Foto: Julie Dorthea Bøge.

Der tilbydes tasting-menu af seks-otte retter til 550 kr., ellers ligger priserne mellem 75-255 kr.