Hella Joof mener, at hendes generation kan lære især én ting af de unge

Ørerne vokser hele livet, og det er der, ifølge Hella Joof, en god grund til: At man bedre kan høre, hvad de unge mennesker har at sige.

At tage følelser alvorligt. Det er, ifølge Hella Joof på 61, noget af dét, hendes generation kan lære af unge mennesker.

”Det handler især om at mærke efter, om ting føles rigtige eller ej,” siger hun til alt.dk.

Hun uddyber, at situationer kan føles forkerte på flere forskellige måder og af flere forskellige grunde. Det kan sagtens være selvforskyldt, hvis man for eksempel ikke har forberedt sig ordentligt, ”men nogle gange føles de også forkerte, fordi de ér forkerte”, siger hun.

Hella Joof mener, at hendes generation kan have svært ved at indse eller acceptere, hvis noget føles grundlæggende forkert. I stedet har de en tendens til at ville ændre den ”forkerte” situation til en ”rigtig” ved at gå på kompromis med dem selv, og dér kan de virkelig lade sig inspirere af de yngre generationer.

Klip en hæl eller tå

”Min generation har en tendens til at tænke: ”Så må jeg bringe det, der mangler, til bordet eller skære en skive af mig selv – klippe en hæl eller tå – og bide tænderne sammen”,” siger Hella Joof.

Men når noget føles forkert, ville det, ifølge skuespilleren, klæde hendes generation at tage de yngre generationers tilgang mere til sig:

”Jeg tror, at vi skal lære at sige: ”Nej, det er ikke sådan her, det skal være, det er simpelthen forkert.” Og så skal vi lære, at der er noget, der skal laves om, men at du ikke skal lave om på dig selv,” siger hun.

Og det er her, de store ører kommer ind i billedet for Hella Joof:

”På det her område står vi med store, store ører og lytter til de yngre generationer. Det er jo derfor, ørerne vokser hele livet – det skal vi lige huske, de bliver jo større og større – det er for, at vi bedre kan høre, hvad de unge mennesker siger til os.”