Helle Bendsen

"Jeg er ikke en af de der iværksættere, man ser i Løvens Hule"

Helle Bendsen har aldrig tænkt, at hun skulle være iværksætter, men hun kunne heller ikke se sig selv blive i sit otte til fire-job. Derfor tog hun springet og åbnede sin egen webshop.

Retroinspireret tøj, kjoler, sko, accessoires og en frihed til at bestemme selv. Det er nøgleordene i Helle Bendsens liv som iværksætter. Hun har næsten altid haft en følelse af ikke at være landet på den rigtige hylde. Under begge sine barsler havde hun tid til at tage sit liv op til overvejelse, og i november 2015 gjorde hun alvor af det og sagde sit job op.

– Jeg havde altid en følelse af, at jeg ikke var god nok til det, jeg lavede. Den der følelse af, hvornår opdager de, at jeg faktisk ikke kan finde ud af det her?

Helle vidste godt, at hun var god nok til sit arbejde, men følelsen af at være bange for ikke at være tilstrækkelig, var noget der hjemsøgte hende i størstedelen af hendes arbejdsliv. Men i sit liv som iværksætter, har hun fundet en måde, hvor hun kan give slip på den slags tanker.

– Jeg synes det har været enormt fedt at lave noget, som egentlig er blevet en succes, men hvor det ikke er andres fortjeneste end min egen. Det har været virkelig sundt for mig at finde ud af, at jeg faktisk er meget dygtig.

Helles lyse hår er sat op i en stram hestehale. Fra hendes ører hænger to fine øreringe, og 50’er-kjolen er naturligvis fra hendes egen webshop.

Helle elsker selv at gå i retro-inspireret tøj, og det var faktisk hendes egen glæde ved vintagetøj, der fik hende i gang som iværksætter. Hun syntes ikke, hun kunne finde noget ordentligt retrotøj i butikkerne i Danmark, og det var besværligt at bestille tøjet hjem fra udlandet. Og så kom idéen til Dressthebird.dk.

– Jeg har fuldstændig taget udgangspunkt i mig selv. Jeg har ikke været ude at lave markedsanalyser eller noget. Jeg har bare sagt: ”Jeg har det her problem, det kan være, der er titusinder andre kvinder, der også har det”. Så var det bare at krydse fingre og håbe på, at det var rigtigt, siger Helle og griner.

Helles webshop blev lanceret i marts 2016, og på trods af manglende markedsanalyser lader det til, at Helles idé ramte fuldstændig plet. Allerede den tredje måned omsatte hun for 150.000 kroner. Hvilket var langt over det, hun selv havde regnet med.

Siden da har økonomien i firmaet været stabil, og Helle kan fint leve af sin omsætning.

Det klassiske billede af en iværksætter er ikke nødvendigvis noget, som Helle identificerer sig med. Måske er det også derfor, hun ikke tidligere har tænkt, at hun kunne starte sit eget.

– Jeg er ikke en af de der iværksættere, man ser i ”Løvens hule”, som bruger 24 timer i døgnet på deres virksomhed. Det er slet ikke derfor, jeg er blevet iværksætter, men fordi jeg tænker, det faktisk ville være et rart liv for mig.

Fra projektets begyndelse har den stilsikre stifter ikke arbejdet mere end 37 timer om ugen. Det, der tiltrækker hende ved livet som selvstændig, er helt klart den store frihed, hun har fået.

– Hvis det kan blive ved, som det gør nu, og jeg kan lægge den samme arbejdsmængde i det, vil jeg være glad. Den frihed det giver, synes jeg er fuldstændig fantastisk. Jeg kan godt savne at have kolleger, men jeg kan ikke forestille mig at have et almindeligt job igen.

Hvem er Helle Bendsen?

Helle Bendsen
Fotograf: Jacob Tjellesen.

Helle Bendsen, 37 år

  • Uddannet cand.mag. i humanistisk datalogi fra Aalborg universitet.
  • Har webshoppen: Dressthebird.dk
  • Er mor til Karla på 7 år og Arthur på 4 år.
  • Er gift med fotografen Jacob, der ejer halvdelen af Helles firma.