Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun
Rasmus Bruun er kendt for sine karakterer i "Den korte radioavis" og "Orkestret", og nu er han også forræder i TV2's seerhit af samme navn. Lær ham bedre at kende her.
Mange danskere har grinet højlydt, når de har set Rasmus Bruun i rollen som den konfliktsky chef Jeppe Nygren i DR-serien "Orkestret", eller når han sammen med sin makker Frederik Cilius har leveret skarp satire i programmer som "Den Korte Radioavis" på Radio24syv.
Men i TV 2’s seerhit "Forræder" træder Rasmus Bruun nu ind i en helt ny rolle – som selve forræderen. Her skal han i de kommende uger manipulere sig gennem spillet og forsøge at narre sine medspillere, for til sidst – måske – at løbe med sejren.
Men hvem er Rasmus Bruun egentlig? Vi har samlet fem ting, du (måske) ikke vidste om ham, så du kan lære ham lidt bedre at kende.
Mellem 2015 og 2019 lavede Rasmus Bruun hele 716 afsnit af det (vanvittigt sjove) radioprogram "Den Korte Radioavis" på Radio24syv sammen med sin faste makker Frederik Cilius.
I programmet indtager Cilius rollen som den bramfri og uforskammede nyhedsvært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, mens Rasmus Bruun spiller hendes mere nervøse sidestykke. Hans karakter bærer samme navn som ham selv, og netop derfor bliver han ofte spurgt, om han faktisk ligner sin figur i virkeligheden.
"Rasmus Bruun fra 'Den Korte Radioavis' har en tåring og
har haft et kortvarigt forhold til en 13-årig jamaicansk pige og været indlagt
på psykiatrisk afdeling. Derudover har han også været sammen med Iben Maria
Zeuthen, og jeg kan altså ikke sætte flueben ved nogle af de ting. Jeg plejer
at sige, at Rasmus Bruun fra 'Den Korte' – som tommelfingerregel – har den
modsatte holdning af mig selv."
Rasmus Bruun er gift med Bodil og far til døtrene Rose, Iben og Lilli.
I et interview med Euroman fortæller han om forholdet til sine døtre, og hvordan han navigerer i farrollen. Men han taler også om, hvordan han bevarer romantikken i sit parforhold i hverdagslivet med småbørn.
”Det kræver en enorm planlægning. Mange, lange samtaler. Man skal sætte tid af til det. Når vi en sjælden gang imellem har en date, så har vi forberedt emner hjemmefra. Dogmet er, at vi ikke må tale om vores børn og praktiske ting. Vi skal tale om ’rigtige’ emner. Vi forbereder tre emner hver. Det kan være alt muligt, aktuelle ting, følelsesmæssige ting, bare det ikke handler om praktik, familieliv. Men når vi så er ude og spise, så kan vi begge to godt mærke, at vi gerne vil tale om vores børn. Så tager vi 10 minutter, hvor vi tømmer hovederne og taler om børnene. Når du har børn, er du aldrig alene. Alle samtaler bliver abrupte og uafsluttede. Det er hele tiden: ’Den tager vi senere.’ Og når det så er senere, så er du for træt."
Rasmus Bruun har altid haft en tendens til at være meget selvkritisk.
Det var blandt andet det, der gjorde, at han gik ned med stress under optagelserne til den nyeste sæson af DR-serien "Orkestret". Men i dag kan han også se, at det var en forsinket reaktion på hans mors pludselige død fire år forinden.
”Jeg var kommet ned ad et ret selvdestruktivt spor, hvor jeg havde fjernet al lyst og leg fra mit arbejde og erstattet det med et ønske om at blive rost og anerkendt for det, jeg laver. Det havde låst mig fast i en meget lidt manøvredygtig situation, hvor jeg var afhængig af et ukonkret mål. For hvornår er man god nok i andres øjne? Jeg mærkede, den var gal, da jeg fik søvnbesvær, hjertebanken, summen i armen, svimmelhed og så videre. Og så havde jeg bare ekstremt svært ved at lære mine replikker udenad. Jeg troede, at jeg var ved at blive dement, for der var absolut ingenting, der sad fast,” siger han i et interview i ALT for damerne og fortsætter:
”En dag på settet fik jeg en ekstrem hovedpine, og min kæbe var så spændt, at jeg dårligt kunne bevæge den, og jeg havde svært ved at få ordene ud af min mund. De kognitive evner var sat helt ud af spil. Og så sagde jeg: ”Jeg tror sgu ikke, at jeg kan mere”. Jeg tror også, at det var en forsinket reaktion på min mors pludselige død fire år forinden. Det og alt det andet, naturligvis … Men det var noget, som jeg ikke havde fået bearbejdet ordentligt, og jeg manglede hende simpelthen bare i mit liv.”
Rasmus Bruun er medstifter og medejer af lydmediet R8dio, som han lancerede i 2020 sammen med en række andre kendte mediepersonligheder – heriblandt Mads Brügger, Mikael Bertelsen og Brian Lykke.
Annonse
Ambitionen har været at skabe Danmarks første kommercielle taleradio, og indtil videre ser det ud til at gå rimelig godt.
R8dio udspringer af Brian Lykke og Kasper Nielsens populære podcast "Undskyld vi roder", som er en af Danmarks mest lyttede satirepodcasts. Mange vil nok kende den ikoniske catchphrase “Du er fandme så pisse dygtig”, som også findes på merchandise.
På platformen har Rasmus Bruun naturligvis også selv bidraget med satire – ofte i selskab med Frederik Cilius. Sammen har de lavet programmer som "Kirsten ringer til Rasmus", "Mit livs sexferie" og "Se Europa og dø", der alle udspiller sig i det samme univers som "Den Korte Radioavis", med Kirsten Birgit placeret bag roret.
I 2023 kunne man opleve Rasmus Bruun som en af skurkene i DR’s forårsserie "Troldehjertets hemmelighed", der foregår i samme univers som julekalenderen "Julehjertets Hemmelighed".
Til rollen måtte han anlægge et markant overskæg, men det vakte ikke ligefrem begejstring hos børnene derhjemme.
”Mine
børn græd uafbrudt i en time, da jeg kom hjem med det skæg. De var helt
utrøstelige. Især den ældste. Hun lavede tegninger af en mand med det skæg, som
hun satte op over hele huset. Så var der en tyk streg over ham og et ”Ingen
adgang”. Jeg måtte heller ikke hente hende i skolen,” fortæller Rasmus Bruun i et interview med Her&NU og fortsætter:
”Det var ikke lige sjovt hver dag at have det skæg. Jeg
overvejede heller ikke et sekund at beholde det. Der var lidt for meget
exentrisk bitcoin milliardær over det. Jeg var faktisk glad for at slippe af
med det.”
Rasmus Bruun i "Troldehjertets hemmelighed"Foto: DR Presse
Rasmus Bruun
Journalist, satiriker, radiovært og skuespiller.
Født i 1983.
Gift med Bodil og far til døtrene Rose, Iben og Lilli.
Uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og blev optaget på DR’s talenthold i 2005.