Julie-Elsebeth følte sig ofte misundelig. Nu siger hun altid denne sætning højt

Julie-Elsebeth følte sig ofte misundelig. Nu siger hun altid denne sætning højt

Influenceren Julie-Elsebeth har en tendens til at sammenligne sig meget med andre, og det kan nogle gange være rigtig hårdt for selvtilliden. Hun har dog et helt specielt trick til at slippe af med misundelsen, når den rammer hende. Et trick vi andre kan lære af.

Da journalist og influencer Julie-Elsebeth Johannesen Krog forleden var i svømmehal med sin 5-årige datter og hendes kusine, gik hun derfra med stof til eftertanke.

De to små piger skulle svømme baner, og da alle de andre børn var nået frem og tilbage i bassinet, var datteren og kusinen kun nået ned i den ene ende. Julie-Elsebeth sad på sidelinjen og tænkte, at nu måtte pigerne snart komme ud af starthullerne, men så hørte hun datterens kusine sige noget nede i vandet.

”Hold da op, hvor går det stærkt lige nu!” sagde hun, og Julie Elsebeths datter var enig i, at de svømmede helt vildt hurtigt. Pigerne havde overhovedet ikke øje for, hvor langt de andre børn var nået. De tænkte kun på, hvor godt de selv klarede det.

”Pigerne havde jo ret, for de havde aldrig svømmet så hurtigt før. Det gik op for mig, at de stadig er der, hvor de ikke sammenligner sig med andre. De har slet ikke tænkt tanken, at de ikke var hurtige. Der kan man godt skamme sig en lille smule som forælder. Hun skal jo ikke ende samme sted som mig, hvor tingene går godt, men hvor man alligevel skæver mod de andre og tænker, at det kunne gå bedre. Det er åndssvagt. Jeg sammenligner mig jo med andre konstant,” siger Julie-Elsebeth i ALT for damernes podcast Skål Søster.

Julie-Elsebeths trick mod misundelse

I mange år har Julie-Elsebeth sammenlignet sig med andre. Både i sit arbejdsliv og i sit privatliv.

”Jeg ser jævnligt par på Instagram, som hver aften holder i hånd og drikker rødvin. Det gør vi altså ikke hjemme hos mig. Vi læner os tilbage i sofaen og kigger på vores telefoner, og så forsvinder aftenen langsomt. Vi ænser ikke hinanden, før vi går i seng, og det er heller ikke sikkert, at vi får kysset godnat. Der kan jeg godt misunde de par, som tager sig bedre tid til hinanden. Også i mit arbejdsliv kan jeg bruge meget af min energi på, at det går andre bedre. Jeg kan få en fuldstændig vanvittig jalousifølelse omkring det.”

For nogle år siden tog Julie-Elsebeth dog et valg om, at nu skulle det være slut med at sammenligne sig med andre. Hun var træt af at bære rundt på den skamfulde følelse, som misundelse er, fordi den fik hende til at glemme at værdsætte de ting, hun allerede havde.

Hun har derfor opfundet et specielt trick, som hjælper hende hver gang.

”Jeg har en aftale med mig selv om, at jeg skal sige det højt til personen, jeg er misundelig på, hvis jeg kan mærke, at følelsen kommer snigende. Så siger jeg bare lynhurtigt ”jeg er misundelig på dig”. Det hjælper mig altid, fordi jeg får følelsen ud af systemet, og det giver mig også et perspektiv på, at der er en bagside af deres medalje. De fortæller mig altid, at selvom noget er helt vildt fedt lige nu, går de også og tumler med noget. Man finder ud af, at der måske ikke er så meget at være misundelig på alligevel.”

Hun vil derfor råde andre til også at sige det højt, hvis de oplever jalousi eller misundelse. Det er mere ufarligt at sige højt, end man tror.

”Misundelsen er i sidste ende nok heller ikke så hemmelig, som man selv går og tror. Jeg ved jo godt selv, når nogle er misundelige på mig, for man kan se det i deres øjne. Det er svært at skjule, når man er misundelig, så andre har nok også fornemmet det på mig, når jeg har været det. Man kan lige så godt komme det i forkøbet og indrømme det. Det er rarest for alle.”

Lyt til resten af snakken i fredagens afsnit af Skål Søster, hvor influencer Julie Elsebeth og komiker Ane Høgsberg også taler om kvinders humor, Paris Hilton og hvordan man lærer at manifestere sin egen lykke.