Ywonne og JR

Ywonne og hendes mand havde et magisk første møde efter halvandet års forhold: ”Det var første gang, vi skulle røre ved hinanden”

Da Ywonne gik i corona-karantæne i sommeren 2020, meldte hun sig ind i en Facebook-gruppe for folk, der kan lide 60'er-musik. Bare et par dage senere kom hun i kontakt med JR i USA. Deres første videochat varede i fem timer. Nu er de gift.

Intet er, som det plejer hjemme hos Ywonne Sutton i Lund i Sverige.

Hendes livs kærlighed, JR, er på besøg fra USA, og de er for nylig blevet gift i Sankt Hans Kirke i hendes hjemby. Deres kærlighed er ikke til at tage fejl af, for den lyser omkring dem, når de ser på hinanden.

Vi sætter os ned i stuen, og parret hjælper hinanden med begejstret at fortælle om deres fantastiske og helt usandsynlige kærlighed, som ingen af dem kunne have forestillet sig at blive ramt af midt i pandemien.

"Jeg har aldrig været gift før," siger JR, 68.

"Jeg har ikke haft tid til det. Mine interesser for musik og gamle veteranbiler har altid domineret mit liv – indtil jeg mødte Ywonne."

Ywonne, 70, arbejdede i 30 år som gymnasielærer i svensk, engelsk og tysk, før hun i en alder af 53 år skiftede spor og blev spåkone på fuld tid. I flere år svarede hun på lytternes spørgsmål i radiostationen Mix Megapols populære program 'Tarot-torsdag med Madame Bacha'.

"I en time sad jeg i studiet med tarotkortene foran mig og svarede på lytternes spørgsmål om kærlighed, arbejde, penge og meget andet. Det var helt almindeligt at få 300 mails om ugen," siger Ywonne stolt.

Programmet sluttede i 2009, men på det tidspunkt var Ywonne blevet en etableret spåkone med masser af opgaver. I dag tilbyder hun åndelig vejledning til klienter i sit hjem.

I sensommeren 2020, da hele verden var ramt af corona-karantæne, besluttede Ywonne sig for at melde sig ind i en ny Facebook-gruppe for folk, der kan lide 60'er-musik. Kort efter fik hun en besked fra et andet medlem af klubben, en vis JR fra USA.

"Det tænkte jeg ikke nærmere over, men da han skrev, at han havde boet i Alaska, svarede jeg. Jeg har altid været nysgerrig på netop den stat, så vi begyndte at snakke. JR havde set mit billede i gruppen og kunne godt lide mit udseende."

Chattede i fem timer

"Vores første videochat varede i fem timer. Det sagde bare klik, så vi blev ved med at skrive og snakke, og det viste sig, at han også var single. En dag tog JR mig med til fest – digitalt, selvfølgelig – med hele sin familie, og jeg sad i computeren på hans mikroovn. Det føltes som at få en ny, herlig amerikansk familie," siger Ywonne og smiler stort.

JR er trommeslager og har spillet i forskellige rockbands. Hans fritid har altid været fyldt, men ligesom Ywonne blev han sat i karantæne i foråret 2020 og følte sig afskåret fra omverdenen. At få kontakt med en kvinde i Sverige, der delte hans interesse for musik, føltes som et lykketræf.

"Vi kunne tale om alt, og jeg viste hende mit trommesæt og min guitar og tog hende med ud i haven for at se den smukke solnedgang uden for mit hus i Hanover, Indiana," siger JR.

Til at begyndt med havde Ywonne kun tænkt sig at skrive til ham og måske tale sammen på chatten – hun havde bestemt ikke tænkt sig at blive forelsket! Men JR var hurtig til at fortælle hende, at han var forelsket:

"En dag, da JR som sædvanlig afsluttede samtalen med at sige, at han elskede mig, sagde han det tre gange i træk, og der kom et automatisk svar fra mit sind. Jeg sagde, at jeg også elskede ham," siger Ywonne og ser rørt ud.

De levede nu sammen som et par – dog kun digitalt. Han kom hjem fra arbejde klokken tre. På det tidspunkt var klokken ni om aftenen i Lund, så Ywonne tog med ham i supermarkedet for at handle. Derefter var hun med, når han lavede mad i køkkenet.

"Vi gik ofte ture i Indiana. Engang mødte vi to sheriffer og talte med dem - sammen. JR fortalte dem, at jeg var hans svenske kæreste, og at han længtes efter mig. Sherifferne syntes, det var sjovt," siger Ywonne.

Hun var med JR på arbejde flere gange og talte med hans kolleger og chefer. De gjorde stort set alt sammen. Ofte var han også med Ywonne på hendes karantænevandringer og videochattede med hendes venner.

Magisk første møde

I april 2022 steg Ywonne på et fly til USA og landede uden en eneste sommerfugl i maven. Som den spåkone, hun er, havde hun kunnet forudse, at deres fremtid sammen ville blive lys og lykkelig.

Deres første møde i det virkelige liv var magisk. De kunne ikke holde op med at kramme og kysse. JR græd, og det samme gjorde Ywonne.

"I modsætning til Ywonne var jeg meget nervøs, for selv om vi havde kendt hinanden i over halvandet år, var det første gang, vi skulle røre ved hinanden," siger JR.

Ywonne fik hurtigt en ny familie i USA. JR's bror Kevin blev også som en bror for hende.

"Vi havde det alle tre så sjovt, sad på verandaen og snakkede og grinede i timevis hver dag. Kevin kaldte mig sin søster fra begyndelsen. Han var meget opsat på, at jeg skulle opleve en masse under min rejse. Før vi rejste hjem, var der en stor afskedsfest. JR, Kevin og hans søn Ryan jammede, og jeg sang."

Efter tre fantastiske måneder i USA fulgte JR Ywonne hjem til Sverige.

"Alle de svenskere, jeg har mødt, er seje, kommer med gaver og er søde. Jeg elsker hvert øjeblik i mit nye land."

Månederne i rækkehuset i Lund har været intense. JR friede midt på sommeren sidste år, og de blev forlovet siddende på en badebro i en småbådehavn.

"Det var JR’s største ønske. Han havde nemlig aldrig set havet før. Det var helt vidunderligt at se, hvordan hans øjne lyste af glæde, da jeg tog ham med ud til havet og stranden, dagen efter vi var landet."

Alle, der kender Ywonne og JR, siger, at de er som skabt for hinanden. De kan begge lide at have det sjovt og lave sjove ting. De elsker at være ude i naturen og lytte til musik, helst fra 60'erne

"Det bedste ved Ywonne er, at vi har samme form for humor. Vi har fået vores egen jargon. Og så har hun et godt hjerte."

"Jeg føler mig så elsket – og jeg har fået en ny amerikansk familie," siger Ywonne.