Laura Drasbæk

Laura Drasbæk om stormende forelskelser: ”Det er mit livs største fortrydelse”

Laura Drasbæk har lært, at den stormende forelskelse har godt af at blive tøjlet. Nu er hun tilbage hos sin ekskæreste – på en ny måde, fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden.

Du skal aldrig gå tilbage til en fuser, ved du nok. Men måske er det alligevel på tide, at det gamle, klichéfyldte råd sendes på pension. For det kan faktisk lykkes at genfinde kærligheden i en gammel flamme, har skuespiller og keramiker Laura Drasbæk erfaret. 

Det fortæller hun i et større interview med Hendes Verden, der sidst mødte skuespilleren i 2019, hvor hun og stuntmanden Lasse Spang Olsen lige var gået fra hinanden. I dag er de kærester igen.

”Vi har altid haft en super turbulent relation – også første gang vi var sammen, hvor vi slet ikke var gode til at være kærester. Men vi havde mod på at rydde op i det. Så da Lasse en dag spurgte, om jeg havde lyst til at spise en frokost med ham, sagde jeg ja. Vi endte med at spise frokost i fire timer. Så begyndte vi at ses og ringe sammen. Det er altid ham, jeg har lyst til at dele alting med,” siger hun.

”Lasse inviterede mig ud igen og igen som venner, men det endte altid med, at vi blev smidt ud af restauranten, når den lukkede, og vi stadig sad og snakkede. Så var det, jeg tænkte: ”Okay, kan vi gøre det her på en ny måde?””

Laura tog til Indien for at tænke sig godt om. Det gjorde hun en måned, inden hun tog hjem igen med en beslutning i bagagen.

”Det var en del af mine overvejelser i Indien. Hvis det altid er Lasse, jeg har lyst til at snakke med, opleve ting med og være sammen med, skal det så ikke være ham? Det er det liv, jeg har med Lasse, som jeg har lyst til. Men det er ikke en stormende forelskelse denne gang.”

Stormende forelskelser

Netop forelskelser var også et samtaleemne, da Hendes Verden mødte skuespilleren for knap fire år siden. Dengang fortalte Laura Drasbæk om, da hun forlod sine sønners far og et godt ægteskab, fordi hun blev stormende forelsket i Kasper Eistrup, forsanger i bandet Kashmir. Og hvordan hun fortrød, at hun havde gjort så mange mennesker kede af det i stedet for at se på en forelskelse som noget, der kan gå over.

”En forelskelse var for mig en sandhed, man ikke kunne diskutere, og som ikke skulle holdes nede. I dag ville jeg ikke have taget det så alvorligt. Jeg skulle have givet det et år til at gå over, for hey, det var jo bare en forelskelse. Jeg havde det svært med, hvad jeg gjorde mod min eksmand og mine børn,” sagde hun dengang til Hendes Verden.

I dag nikker hun.

”Kasper var en stormende forelskelse, for jeg blev tit ukontrollerbart forelsket dengang. Men det har altid ærgret mig, at jeg gik fra mine børns far, for der er en stor værdi i at have opbygget en familie sammen. De ting, vi har oplevet sammen, kan aldrig opvejes af, at man møder et nyt, spændende menneske, for dem er der jo masser af. Da det nogle år senere gik op for mig, var det for sent, og det er mit livs største fortrydelse.”

I dag med Lasse er tingene blevet anderledes.

”Denne gang er jeg ikke nyforelsket. Forelskelsen i Lasse kommer i momenter. Vi har kendt hinanden i mange år, og jeg vil snarere sige, at vi bygger videre på en gammel kærlighed.”

Læs hele interviewet med Laura Drasbæk i denne uges Hendes Verden. Her fortæller hun også om at skifte karriere og om, hvorfor hende og Lasses forhold fungerer bedre i anden omgang.