Laura Drasbæks sønner har valgt en særlig levevej: Nu har hun ét råd til dem

Laura Drasbæks sønner har valgt en særlig levevej: Nu har hun ét råd til dem

Skuespillerlivet er både en hård og udfordrende levevej, har Laura Drasbæk erfaret. Nu følger begge hendes sønner i deres mors fodspor, og det har efterladt skuespilleren og keramikeren i lidt af et limbo, fortæller hun i et Interview til ALT for damerne.

Som trettenårig fik Laura Drabæk sin første rolle i en film. Derfra tog hendes skuespillerkarriere fart. Nu har hendes sønner, Vilfred på 19 år og Albert på 21 år, begge søgt ind på skuespillerskolen, og den yngste har allerede haft en lille rolle i ”Sommerdahl” sammen med Laura.

De er med andre ord trådt i deres mors fodspor, og det er noget, Laura både forstår og frygter, fortæller hun i et stort interview i det nye ALT for damerne.

”Jeg kan godt forstå det, fordi det er super fedt, men jeg kan se, at de allerede er inde i det der game med ’hvorfor fik jeg det ikke?’, ’var jeg ikke god nok?’. Du er hele tiden til eksamen, kæmper en umulig kamp for at være dig selv, hvem det så end er, mens du hele tiden bliver vurderet for så at betvivle dig selv.”

Et råd med på vejen

Med både en mor og far, der er skuespillere, har begge sønner gennem hele deres opvækst siddet på forreste række, når karrieren har ramt sine bump og uundgåeligt tæret på psyken.

Nu har mor derfor et godt råd med på vejen til sine to skuespilleraspiranter.

”Man får så mange afslag, og det ikke en sjov måde at leve på, så noget af det vigtigste, jeg gerne vil give videre til dem, er, at det bare er et arbejde. Men både deres far (skuespiller Gerard Bistrup, red.) og mig har haft svingende karrierer, så igennem hele deres opvækst har de set, hvor kompliceret det er. At man ikke kan være sikker på noget, og at man også er nødt til at tænke ud af boksen”, siger Laura.

Keramik som fælles samlingspunkt

Skuespillerdrømmen er ikke det eneste, som Laura og hendes to sønner har til fælles. De nærer også en fælles passion for keramikken, og næsten hver dag kommer sønnerne forbi Lauras værksted for at arbejde sammen med hende - til stor glæde for deres mor.

”At vi har det her sammen, er noget af det rigeste, jeg har oplevet med mine børn. Det er simpelthen så fedt at være mor til store børn. Jeg synes jo, at små børn er virkelig lækre, men det her med at være i øjenhøjde og kunne have spændende samtaler om at finde sig selv, og hvad de gerne vil med livet, det er næsten min yndlingstid med børn.”

De spændende samtaler med sønnerne i keramikværkstedet har også en anden værdi, oplever Laura. Især hvis skuespillerdrømmene skulle briste.

”De tager begge to for givet, at de har noget i hænderne, som folk vil betale penge for. Det, synes jeg, er en ret vild gave at give dem i en tidlig alder. De har sådan en helt overdrevet selvsikkerhed og naturlighed omkring det, og det er jeg bare virkelig glad for at give dem. For det er jo slet ikke sikkert, at de ender med at blive skuespillere. Og uanset hvilke veje de går, så tror jeg, at jeg har været med til at give dem en tro på, at de kan mere, end jeg selv troede, jeg kunne, da jeg var 21.”

Læs hele interviewet med Laura Drasbæk i ALT for damerne nummer 33. Her fortæller hun også om forelskelsen i keramikken og om at tage styring over sit arbejdsliv.