Lise Agerley Kürstein

Lise gik hjemme med sine børn i flere år – nu er hun chef i en af Danmarks største virksomheder

Da Lise Agerley Kürsteins børn var små, valgte hun at gå hjemme og skruede så stille og roligt op for karrieren i løbet af fyrrerne. I dag er hun 55 og kommunikations og Pressechef i Københavns Lufthavn. Her bruger hun sine feminine værdier fra moderskabet til at være en omsorgsfuld, motiverende og skarp leder.

Hvilke fordele er der ved at være chef og i 50’erne?

”Jeg tænker næsten hver dag på, hvor fedt det er at have en stor og krævende karriere, når man er over 50 – og så at være mor. Jeg gik hjemme i fem år, da mine børn var små, og det at være mor bruger jeg faktisk rigtig meget i mit lederjob.”

” Jeg er den type leder, der giver meget tryghed og omsorg, men jeg stiller også store krav til mine omgivelser. Det er min filosofi, at det supplerer hinanden godt. Det tror jeg, at alle mine medarbejdere kan mærke. De skal have den tryghed, der er i at vide, at jeg altid har deres ryg. Det skal være trygt at gå på arbejde. Det er en forudsætning for, at vi kan udvikle os. Men jeg stiller også krav til, at vi skal levere og være i udvikling alle sammen, hele tiden.”

”Med alderen synes jeg, at man bliver mindre og mindre selvoptaget, og jeg bliver mere og mere optaget af, hvordan jeg kan få andre til at lykkes. Jeg er ekstremt drevet af, hvordan jeg kan køre mine talentfulde medarbejdere, der er yngre end mig, i position til, at de en dag kan gå ud og tage et stort lederjob.”

”Og når vi taler om alder, så synes jeg virkelig, at man har rigtig meget at byde på, når man er over 50, fordi man har den livserfaring, som gør, at man hviler i sig selv som menneske på en helt anden måde, end man gør, når man er 30 og 40. Samtidig har man mange års joberfaring. For mit vedkommende har jeg f.eks. håndteret et hav af kriser for en række virksomheder, og den erfaring er altså god at have i baghånden, når man arbejder med kommunikation og presse.”

50 over 50

50 - ind i teksten.jpg

Succes har ingen udløbsdato, og i de kommende måneder vil ALT for damerne og alt.dk fremhæve 50 kvinder over 50 år. 

Kvinder, som har ramt et nyt peak i anden halvdel af livet. Kvinder, der har brudt glasloftet og fået bundlinjer til at blomstre. Kvinder, der har fået deres vigtigste rolle eller største hit, efter de er fyldt 50.

Hvis du kender - eller er - en kvinde, som for alvor er slået igennem efter 50, kan du fortælle os om det ved at skrive til alt@alt.dk.

Hvorfor valgte du at gå hjemme, da dine børn var små?

”For det første, så er familien helt utrolig vigtig for mig. Jeg har ikke ro i mig selv, hvis jeg ikke er tæt connected til min familie. Og for det andet var der dengang et socialt pres på kvinden, i hvert fald i min omgangskreds, hvor vi var meget perfektionistiske og ambitiøse som forældre. Det pres lå jeg også under for, men jeg fortryder ikke, at jeg gik hjemme. Jeg kunne dog godt have ønsket mig, at jeg havde haft nogle rollemodeller, der kunne inspirere og støtte mig i, at jeg måske godt kunne fokusere på min karriere samtidig og fortælle mig, at det er ok, at livet har forskellige faser.”

”Når man får tre børn meget hurtigt efter hinanden, kan det jo godt holde en beskæftiget, men da børnene blev lidt større, fandt jeg ud af, at jeg har et meget stærkt behov for at udvikle mig intellektuelt og lære nyt.”

Hvad betyder det for dit arbejdsliv, at dine børn nu er store?

”Jeg synes, det er nu, at der for første gang i alle årene virkelig er plads til mig. Jeg kan køre på arbejde klokken syv om morgenen, og jeg kan komme hjem klokken otte om aftenen, og så har min mand eller min søn købt ind og lavet aftensmad. Jeg arbejder meget nu, men jeg kan gøre det med god samvittighed, for det går ikke ud over andre mennesker, og mine børn er stolte af mig og synes, det er dejligt, at jeg elsker mit arbejde, og at det gør mig relevant og glad.”

Hvilke fravalg må du tage i forhold til at gøre karriere på det her niveau? 

”Jeg kunne godt tænke mig at bruge mere tid på min sport, at læse flere bøger og at have tid til at se mine veninder. Der er en masse ting, jeg interesserer mig for, som ikke får plads i de her år. Til gengæld synes jeg, at jeg nu i 50’erne er nået til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg udvikler mig allermest. Jeg bliver hele tiden udfordret af mine opgaver og af de mennesker, jeg arbejder sammen med, og det vokser man intellektuelt af.”

”Jeg synes ikke, man skal være så bange for at tage imod udfordringer, for at have en stemme og for at gøre ting på sin måde. Jeg bruger meget det med omsorg og tryghed i min ledelsesstil, og det, synes jeg, er en vigtig feminin værdi, som jeg tilfører min virksomhed. Det skaber kæmpe værdi ude i virksomhederne, hvis vi tør være dem, vi er, og tør fylde, tage ansvar og være ambitiøse – at gå efter at få indflydelse. Hvis man synes, man har noget på hjerte, er det meget sjovere at have indflydelse.”

Lise Agerley Kürstein

Lise Agerley Kürstein er 55 år og arbejder som kommunikations- og pressechef i Københavns Lufthavn.

Hun bor i Charlottenlund, er gift med Peter Kürstein og mor til tre børn og to bonusbørn. Alle børn er nu i 20‘erne.