Lissa Paustian

Lissa Paustian efter 'Bachelorette': "Jeg synes ikke, at det her liv er nemt"

I ALT for damernes podcast 'Skål Søster' åbner Lissa Paustian op for hverdagen efter 'Bachelorette' og planerne for fremtiden.

Lissa Paustian har taget orlov fra journalistuddannelsen efter sin deltagelse i TV 2-programmet 'Bachelorette'. Hun nyder i dag parforholdet med Andreas, og de venskaber, som hun har fået efter programmet, især med 'Bachelorette'-makkeren, Sophie.

I ALT for damernes podcast 'Skål Søster' taler de om, hvad hun også har kunnet bruge deltagelsen i programmet og den form for fame, det har givet, til.

”Jeg har enormt svært ved at navigere i min persona. Ikke min private, personlige identitet, men hvem er jeg professionelt. Jeg er blevet givet dette influencer-liv, som man kan få, når man er med i et program, der er enormt populært.

Samtidig prøver jeg at holde en form for journalistisk integritet. Jeg siger nej til nogle samarbejder, fordi jeg ikke har lyst til at blive associeret med noget bestemt, og jeg prøver at sige ja til nogle ting, der ikke nødvendigvis er penge i, men som giver mig noget journalistisk fagligt. Så jeg prøver at nudge mig selv hen i den retning, jeg gerne vil, men det er vildt svært, for hvordan gør man lige det?” siger Lissa Paustian.

Influencerlivet kan for udefrakommende se meget lækkert ud med lettjente penge. Men Lissa Paustian fortæller, at sådan forholder det sig ikke nødvendigvis.

”Jeg synes ikke, at det her liv er nemt. Jeg synes heller ikke, at der er særligt mange penge i det. Jeg har fået at vide af nogen, som har været i gamet i mange år, at der var mange flere penge i det bare for tre år siden, men fordi der er kommet så mange influencere, er der virkelig rift om kampagnerne, og priserne bliver sænket. Så det kan godt være, at det ser ud til, at der er mange penge i det, men det er min opfattelse, at det er der ikke i lige så høj grad, som der engang har været,” siger hun.

To podcasts på vej

I podcasten forklarer hun også, at hun vender tilbage til journaliststudiet efter jul, hvor hun skal skrive sin bachelor. For drømmen er stadig en mere klassisk karriere kontra et liv som influencer.

”Jeg snakker tit med min kæreste Andreas, der har et 8-16 job, og jeg misunder det. Jeg vil gerne have det liv, hvor jeg står op, og der er noget stabilitet, og jeg ved, hvad jeg tjener om måneden. Jeg kan godt lide at møde op på en arbejdsplads og spise frokost med mine kolleger, men jeg er også typen, som prøver at finde glæde i de ting, jeg har at gøre med lige nu, og lige nu nyder jeg, at jeg kan have min hund med alle steder, jeg kan arbejde hjemmefra, når det regner, det er da dejligt. Men det andet liv er også dejligt. Og hvis jeg gerne vil have det, skal det nok komme, når jeg er færdiguddannet. Det gælder bare om at arbejde for det.”

To jobs venter der dog også Lissa Paustian i den nære fremtid. Hun afslører nemlig, at hun hen over efteråret skal være vært på to forskellige podcasts, hvilket også var en af grundene til, at hun tog orlov.

”At der kom de muligheder, er jo enormt stort for en journaliststuderende som mig, og derfor valgte jeg at rykke min bachelor til efter jul. Det er jo nu, at jeg er aktuel, og derfor tænkte jeg, at det var bedre strategisk at gribe de muligheder, der kom i min indbakke. Men jeg vil virkelig gerne færdiggøre min uddannelse, og måske endda supplere den med en kandidat i Mellemøststudier,” afslutter hun.

Lyt til resten af snakken i podcasten Skål Søster, hvor Lissa Paustian og May Lifschitz også taler om polterabender og diskuterer, om det er lige til den bridezilla-agtige side at lave et manifest for sin egen.