Renée Toft Simonsen: “Jeg tror aldrig, at vi kommer til at gå fra hinanden nu”

Da Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig for to år siden mistede deres søn Hugo, skulle familien genfinde sig selv. Det er ikke altid nemt, men tabet har forbundet parret til evig tid, fortæller Renée Toft Simonsen i et stort interview med ALT for damerne.

Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig har stået midt i det værste mareridt, en forælder kan forestille sig, efter de for to år siden mistede deres søn, 24-årige Hugo Helmig.

Men de er her endnu – mere forbundne end nogensinde før.

Det fortæller den filmaktuelle psykolog, forfatter og manuskriptforfatter Renée Toft Simonsen i et stort interview med ALT for damerne i forbindelse med filmatiseringen af hendes børnebog “Børnene fra Sølvgade”. En fortælling, der blandt andet handler om at skulle genfinde sig selv som familie efter at have mistet et vigtigt medlem. 

Noget, Renée Toft Simonsen kender bedre end de fleste. 

“Der er meget, man kan falde i, men som sagt, vi er her endnu, vi elsker hinanden, og jeg tror aldrig, at vi kommer til at gå fra hinanden nu. Det tror jeg ikke,” siger hun og banker under bordet. 

“Det er ikke nemt”

Thomas er den eneste, der har mistet præcis det samme som Renée Toft Simonsen selv. Det giver uundgåeligt en sammenhørighed, men når man står i så altopslugende en sorg, skal der også arbejdes hårdt for, at kærligheden får lov til at overleve.

Da familien mistede Hugo, sagde Renées far da også, at parret skulle huske på, at de fleste mennesker i den situation bliver skilt, fortæller hun.

“Det er godt, vi er sammen, og det er godt, at vi finder ud af det. Og det er ikke nemt. Det har det heller ikke været for os. Det tror jeg ikke, det er for nogen mennesker i den situation. Men jeg tror, at vi er bundet sammen til evig tid nu. Sådan er det. For os,” siger Renée Toft Simonsen til ALT for damerne og holder en lille pause.

“Men altså, who knows, livet har det jo med at throw you a curveball, og så ved man ikke en skid alligevel. Det er jo det, livet kan. Lige pludselig er alt forandret, så det her med at sige, at sådan og sådan er det, det skal man nok lade være med. Der er ikke noget ”sådan er det”. Livet er en organisk størrelse, og vi er i forandring hele tiden. Man må bare følge med. Og det gør vi. Vi følger med.” 

Læs hele det ærlige og sårbare interview med Renée Toft Simonsen i ALT for damerne nummer 40. Her fortæller hun også om at skulle navigere i sorgen efter Hugos død, om et stort clash i livet og om sin nye film, der handler om altopslugende tab og stærke børn.

Renée Toft Simonsen

Psykolog, forfatter og manuskriptforfatter. Aktuel med filmatiseringen af sin børnebog ”Børnene fra Sølvgade”, der har premiere 10. oktober. 

8. oktober udkommer 3. bog i serien, ”Børnene fra Sølvgade slår rødder”. 

Forfatter til en stribe børnebøger, romaner og bestselleren ”Jeg er f*cking hot” (2018) om overgangsalder. Tidligere fotomodel og vinder af titlen Supermodel of the World i 1982. 

Hun er 59 år og gift med sangeren Thomas Helmig, som hun har sønnen Hugo med. De mistede ham 23. november 2022. Renée har datteren Ulrikke, 31, og sønnen Jens-Kristian, 29, fra et tidligere forhold. Thomas har datteren Ida Marie, 31, fra et tidligere forhold. Har børnebørnene Billy Hugo, 1 år, Norma på knap 3 år, Olga, 6, og Julius Thomas på et halvt år.