Lotte Andersen

Lotte Andersen om skilsmissen fra Kim Bodnia: ”Det blev en brat afslutning”

Skuespiller Lotte Andersen forelsker sig hovedkulds i skuespillerkollega, Kim Bodnia, da hun møder ham første gang. Efter en årrække bliver de skilt, og verden bliver vendt fuldstændig på hovedet for den populære skuespiller. Hun indser, at livet også kan være sort og dystert.

Da Lotte Andersen møder skuespiller Kim Bodnia første gang, bliver hun stormende forelsket. Og hun er slet ikke i tvivl: Han skal være far til hendes barn.

Artiklen fortsætter under videoen ... 

I 1993 kommer sønnen Louis til verden, og alt ånder fred og idyl. Kim er en pissesjov og dejlig far – og de to spejler hinanden. Det fortæller den populære skuespiller i et interview til Hendes Verden.

Men den stormende forelskelse bliver efter en årrække afløst af en skilsmisse – og Lotte Andersens verden bliver vendt fuldstændig på hovedet.

”Skilsmissen blev en brat afslutning, for da måtte jeg indse, at livet ikke altid er nemt og med fuld fart på. Det indeholder også fiaskoer, svigt og fejl. Livet viste sig fra en ny side, og det var et chok for mig, at det også kunne være sort og dystert,” fortæller hun til ugebladet.

Pludseligt er Lotte Andersen alenemor, og mens hun stadig arbejder på teatret Dr. Dante, som hun år forinden har stablet på benene sammen med instruktør og dramatiker Nikolaj Cederholm, får hun også flere roller i tv og film. Midt i alt dét forsøger hun at finde fodfæste igen.

Men det tager lang tid at komme sig over bruddet, fortæller hun ærligt.

Der kommer en ny dag

En dag møder hun Rasmus. Hendes nye, store kærlighed, som også er Kim Bodnias modsætning, fortæller Lotte Andersen og uddyber:

”Det er så trygt og godt. Rasmus og jeg laver ikke det samme, og det er en stor fordel. Vi har begge hæsblæsende karrierer, men det er ikke samme felt.”

Forrige år flyttede de på landet for at få mere ro.

”Det var lidt af en corona-beslutning, men jeg havde længe tænkt på, at jeg gerne ville bo på landet. På en måde er det lidt det samme liv, fordi jeg stadig laver tv og film og spiller teater i København, men jeg har også pauser, hvor jeg går hjemme i haven og nørkler rundt,” fortæller Lotte Andersen og fortsætter:

”Jeg er lidt længere væk fra der, hvor det sker nu, men jeg har ikke længere det store behov for at være på første parket hele tiden.”

Læs hele interviewet med Lotte Andersen i denne uges Hendes Verden.

Om Lotte Andersen

  • Lotte Andersen, 59 år og skuespiller.
  • Har blandt andet været aktiv på Dr. Dante, som i mange år påvirkede den danske teaterscene med ny dansk dramatik, unge stjerner og succesfulde teaterkoncerter. Men er også kendt fra film som Nattevagten og Oh Happy Day samt tv- serien Sygeplejeskolen.
  • Spiller med i filmatiseringen af Stine Pilgaards roman Meter i sekundet, som har premiere 2. februar.
  • Kæreste med Rasmus, som er konsulent, og mor til Louis, som hun har sammen med skuespiller Kim Bodnia. Desuden nyslået farmor.