Love Acutally før og nu

Vild forvandling: Sådan ser skuespillerne fra ”Love Actually” ud i dag

De små børn er blevet store, og de voksne er… tja, ældet på forskellig vis (nogle har muligvis fået mere hjælp fra en kirurg end andre?) Se, hvor stjernerne fra kærlighedskomedien 'Love Actually' er i dag.

For de fleste af os er julen forbundet med masser af traditioner – også foran tv-skærmen.

Det er ikke rigtig jul uden Disneys Juleshow, årets tv-julekalendere, og så NATURLIGVIS kærlighedskomedien 'Love Actually'. Filmen, hvor ti menneskers liv og kærlighedskvaler forvikles ind og ud af hinanden, regnes af mange som en af de bedste julefilm nogensinde. 

Og i år er det faktisk 17 år siden - nærmere betegnet 21. november 2003 - at filmen fik premiere herhjemme.

Vi har derfor været i arkivet og fundet billeder af skuespillerne helt tilbage fra dengang, hvor de gik på den røde løber til åbningen af 'Love Actually' i 2003, og så har vi set nærmere på, hvor de mon er henne i dag? 

Hugh Grant

Der var en periode i britisk film fra cirka 1994 til 2004, hvor vi var i tvivl, om det overhovedet var muligt at lave en kærlighedskomedie UDEN Hugh Grant i hovedrollen? Han var da også at finde i 'Love Actually', hvor han med sin britiske charme og hang til ironi fik rollen som David, den nyudnævnte britiske premierminister. 2020 blev året, hvor den nu 60-årige Hugh Grant fik succes i HBO-serien 'The Undoing', som er instrueret af danske Susanne Bier, og hvor Sofie Gråbøl også medvirker.

Hugh Grant 2020.jpg

Keira Knightley

Den dengang 18-årige Keira Knightley spillede rollen som Juliet, som i 'Love Actually' er involveret i et ægte trekantsdrama. Siden dengang er hun kun blevet en endnu større Hollywood-stjerne – og alt det uden nærmest at ældes. Til højre ses hun til premieren på filmen 'Misbehaviour' i marts 2020.

Keira Knightley 2020.jpg

Colin Firth 

Tilbage i 2003 spillede Colin Firth forfatteren Jamie, hvis kone er ham utro (med hans egen bror, av!) Men heldigvis opstår der gnister, da han i stedet får øjnene op for den portugisiske rengøringskone Aurélia. For et par år siden fik Colin Firth masser af succes i Mamma Mia-filmene, hvor han spiller en - bevares - lidt ældre type førsteelsker. Seneste i 2020 har han medvirket i den britiske film 'Supernova', hvor billedet til højre er fra filmens premiere under London Film Festival i oktober i år.

Colin-Firth-Love-Actually_2003_2018.png

Lúcia Moniz 

Kvinden, der spillede Colins Firths store portugiske kærlighed, Aurélia, var den dengang 27-årige Lúcia Moniz. Præcis som sin karakter i 'Love Actually' kommer Lúcia også fra Portugal, hvor hun siden har haft en karriere som både sanger og skuespiller. Til højre ses hun på den røde løber under årets  Venice Film Festival tilbage i september.

Lúcia Moniz 2020.jpg

Alan Rickman

I rollen som direktøren Harry, der køber en dyr halskæde til sin nye sekretær, men blot en Joni Mitchell-cd til sin kone, ses Alan Rickman. Blandt 'Harry Potter'-fans blev han siden indbegrebet af den onde professor Snape, inden verden desværre mistede ham til cancer i 2016 i en alder af 69 år.

Alan-Rickman-2003_2016.png

Emma Thompson

Harrys kone Karen i filmen spilles af seje Emma Thompson, der blandt andet kan prale af at have vundet to Oscars (ingen af dem dog for 'Love Actually', we know…) Hun er i dag fortsat en eftertragtet skuespiller, om end aldersspændet i hendes roller har ændret sig lidt, så hun i 2018 eksempelvis kunne ses i rollen som Mrs. Pots (tekanden, red.) i genindspilningen af Disneys 'Skønheden og Udyret'. Til højre ses hun tidligere i år til premieren på remaket af 'Dr. Dolittle'-filmen, hvor hun lagde stemme til en papegøje. 

Emma Thompson 2020.jpg

Rowan Atkinson

Ingen ringere end Mr. Bean er også med i 'Love Actually'. Eller, det er naturligvis skuespilleren Rowan Atkinson, der i filmen spiller rollen som juveleren Rufus, der sælger den dyre halskæde til Harry. Den 65-årige skuespiller bruger fortsat sit store komiske talent i sine roller, hvor han – nu med lidt flere grå hår på toppen - i 2018 havde premiere på den tredje film om karakteren Johnny English.

Rowan-Atkinson-Love-Actually_2003_2018.png

Thomas Sangster

Husker du drengen Sam i 'Love Actually'? Dumt spørgsmål, for hvem gør ikke det. Nu er den lille, ultranuttede dreng så vokset op og blevet en fin, voksen mand på 30 år. Ja, hvem skulle have troet… Thomas Sangster har holdt fast i skuespillet, hvor fans af tv-serien Game of Thrones måske kan huske, at de har set ham i rollen som Jojen Reed. I 2020 medvirker han i Netflix-hittet 'Dronninggambit'. 

Thomas Sangster 2020.jpg

Olivia Olson

Og så var der pigen, Joanna, som sang ”All I Want For Christmas”, mens Sam slår sig løs på trommerne. Hun hedder i virkeligheden Olivia Olson, og hun har også her 17 år senere holdt fast i interessen for både sang og skuespil. Som en fun-fact kan tilføjes, at hun siden har lagt den amerikanske stemme til karakteren Vanessa i den populære børnetegneserie Phineas og Ferb. I slutningen af 2019 medvirkede hun i den britiske udgave af 'The X Factor: Celebrity', hvor hun dog røg ud allerede i anden runde...

Olivia Olson 2020 .jpg

Liam Neeson

Sams far blev spillet af den nordirske Liam Neeson. Han er stadig aktiv som skuespiller, hvor han siden 2003 har medvirket i mere end 30 film. Til højre ses han til premieren på action-thriller-filmen 'Cold Pursuit', hvor han selv spillede hovedrollen. 68 år er vitterlig ingen alder, dejligt at vide! 

Liam Neeson 2020.jpg

Claudia Schiffer

I 'Love Actually' har den tyske supermodel Claudia Schiffer også en lille rolle som Carol, der er mor til en af Sams klassekammerater. Schiffer var det hotteste af det hotte på catwalken og alverdens magasinforsider i løbet af 1990’erne – og det er en position, som den 50-årige model faktisk har holdt fast i siden, hvor hun i dag stadig regnes som en af verdens mest succesfulde modeller.

Claudia-Schiffer-Love-Actually_2003_2018.png

Martin Freeman

Det kan næsten være svært at huske i dag, men  i 2003 var den dengang 32-årige Martin Freeman en skuespiller med begrænset succes, inden han landede rollen i 'Love Actually' som John, der er professionel body double i en pornofilm. Siden er hans karriere bare vokset, så vi i dag kender ham som alt fra hobbit til Sherlock Holmes’ nærmeste hjælper. 

Martin Freeman 2020.jpg

Bill Nighy

Rollen som den syngende, herlige karakter Billy Mack blev spillet af Bill Nighy. Til den britiske premiere i 2003 var han - som sin karakter i filmen - i fuld hopla med hele kroppen. Spoler vi frem til 2019, er det dog en noget mere rolig Bill Nighy, der dukkede op på den røde løber.

Bill Nighy 2020.jpg